Real: „A San Mamésben száz százaléknál is több kell”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.02. 14:15
Legutóbbi három bilbaói vendégjátékát egyaránt 3–0-ra nyerte meg a Real Madrid – Cristiano Ronaldo mindannyiszor beköszönt, legutóbb kétszer –, a „blancók” persze nemcsak emiatt bizakodóak a mai vendégsikert illetően. De nem elbizakodottak. Carlo Ancelotti, a madridiak vezetőedzője szerint egyenesen a százszázalékos teljesítménynél is több kell a győzelemhez.

 

„Az Athletic kiváló csapat, nagyon veszélyes, dinamikus futballra képes – dicsérte az ellenfelet Ancelotti, majd kollégáját is magasztalta. – Valverde fantasztikus munkát végez, tőlünk a maximumra van szükség. Sőt, ahhoz, hogy győzzünk a San Mamésben, a százszázalékos teljesítménynél is több kell tőlünk. Jó volt a sorsolásunk, de most nagyon fontos mérkőzések várnak ránk. Jól sikerült a januárunk, az a legfontosabb, hogy a jövőben is képesek legyünk megismételni.”

A Real Madrid már nemcsak azt tudja este, mit játszott a Barcelona – tegnap kikapott otthon 3–2-re a Valenciától –, hanem azt is, mit hozott ki másik riválisa, az Atlético a Real Sociedad elleni hazai bajnokiból. Ancelotti szerint kevésbé fontos, hogy éppen mikor játszanak a riválisok előtt vagy után, sokkal lényegesebbnek tartja az esti mérkőzést. Egy hete ugyanis a Granada ellen otthon 16 órakor kezdtek, és bizony olykor fásult, álmos játékot mutattak a máskor száguldozó madridiak.

Gareth Bale a várakozásokkal ellentétben mégsem lett hadra fogható vasárnapra – kisebb sérülést szenvedett egy hete, azóta külön munkát végzett –, erre még várni kell szerdáig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik