Király-kupa: Simeone gratulált; Jesé tökéletes passzról beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.06. 13:31
null
A meccs után már Carlo Ancelotti (jobbra) lehetett boldogabb (Fotó: Reuters)
Dacára annak, hogy a labdarúgó Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid hazai pályán megnyugtató, háromgólos előnyt harcolt ki az Atlético Madrid ellen, a mérkőzést követően a főszereplők hangsúlyoztak, még nem dőlt el a továbbjutás kérdése. Diego Simeone, a vesztes fél vezetőedzője gratulált a hazaiak sikeréhez, míg a „királyiak” második gólját szerző Jesé argentin csapattársát, Ángel di Maríát méltatta.

„Hogy van-e esélyünk továbbjutni? Kilencven perc még hátravan a párharcból. A Real nagyon jól játszott, jár neki a gratuláció, nem tudtunk vele lépést tartani. Diego Godínnak volt esélye gólt szerezni, de nem sikerült. Az eredmény nagyon kedvező ellenfelünk számára, bár két góljuk is megpattanó lövés után született” – mondta Diego Simeone, akinek a csapata hadilábon állt a szerencsével.

Az argentin szakember éppen ezért elutasította azokat a felvetéseket, melyek szerint az Atlético ebben az idényben ezen a meccsen védekezett volna a legrosszabbul, azt ugyanakkor elismerte, hogy elkövettek hibákat a hátsó alakzatban.

A Real Madridot irányító Carlo Ancelotti elmondta, hogy a visszavágót eltiltás miatt kihagyni kényszerülő Diego Costa személyében veszélyes játékosát veszítette el az Atlético. A gólérzékeny támadó gyakorlatilag a teljes Real-védelemmel összeakaszkodott a szerdai mérkőzésen, de végül sem ő, sem a hazai védők nem jutottak a kiállítás sorsára. Apró szépséghiba, hogy Costa sárga lapjai miatt így is lemarad a visszavágóról.


Arbeloa STAMP on Diego Costa | Real Madrid vs... by LaLigaAction

„Inkább pihentettem, mert lehet, hogy Cristiano Ronaldo a hétvégén nem állhat a rendelkezésünkre, így szükségünk lesz a kipihent Bale-re. Jesé nagyon fontos játékos számunkra, meglátjuk, hogy szombaton játszik-e. Bale valószínűleg igen” – utalt a portugál klasszis hárommeccses eltiltására az olasz szakember, amely ellen fellebbezett a Real Madrid.

„Senki sem örül a döntésnek. Nem normális eset, hogy három meccset kapott” – tette hozzá Ancelotti.

A blancók második gólját szerző Jesé visszaemlékezett az 57. perc történéseire.

„Di María elképesztő labdát adott nekem, tökéletes passzt kaptam tőle, és bár szerencsém volt, Courtois nem számított rá, hogy első szándékból kapura lövöm a labdát. De ha átvettem volna, a védők lezárták volna a területeket. Szerencsés vagyok, hogy ilyen nagy lehetőségű meccsen játszhattam és gólt szereztem. Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam Ancelottitól és Zizou-tól” – mondta Jesé, aki úgy véli, bár nem lesz egyszerű, fenn kell tartani jó formájukat.

„Nem voltak kezdeményezőbbek a találkozó elején, de többet volt náluk a labda. Ha nem kapjuk meg az első gólt, jobban alakult volna számunkra a meccs” – vélekedett Koke.

A „királyiak” középpályása, Luka Modric szerint ha úgy játszanak, mint az odavágón, jó esélyük van a döntőbe jutásra, míg a „matracosok” spanyol válogatott jobbhátvédje, Juanfran úgy véli, nem szabad arra gondolniuk, hogy a visszavágón négy gólt kell szerezniük, hanem először az első, majd a második, s így tovább a többi találat megszerzésére kell összpontosítaniuk.

Mi tesszük hozzá: más mondani, és más megvalósítani…

A Barcelona–Real Sociedad mérkőzés reakcióit itt olvashatja!


Copa del Rey Real Madrid 3 Atlético de Madrid 0 by acosart

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Real MadridAtlético Madrid 3–0

Madrid, Santiago Bernabéu. V: Carlos Clos Gómez
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao – Xabi Alonso, Modric, Di María (Illarramendi, 81.) – Jesé (Isco, 84.), C. Ronaldo, Benzema (Morata, 73.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
A kispadon: D. López, Varane, Marcelo, D. Carvajal
Atlético Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Insúa – Gabi, Koke – Turan (Adrián, 61.), Diego (C. Rodríguez, a szünetben), Raúl García (José Sosa, 70.) – Diego Costa. Vezetőedző: Diego Simeone
A kispadon: Aranzubía, Alderweireld, Manquillo, Tiago
Gólszerző: Insúa (17. – öngól), Jesé (57.), Miranda (73. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik