Gólzáporos Barca-diadalok, CR döntő gólja - a közelmúlt el Clásicói videón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.16. 13:20
Számtalan emlékezetes meccset játszott egymással a Barcelona és a Real Madrid az elmúlt tíz évben. Voltak gólzáporos Barcelona-sikerek, de a Real Madrid is aratott emlékezetes győzelmeket. Válogatás a legjobb mérkőzésekből.



2005. április 10.: Real Madrid–Barcelona 4–2 (bajnoki)

Wanderley Luxemburgo valóban nem maszatolt, amikor beharangozta, hogy a ki tudja, mióta betonbiztos helyet élvező Luís Figo helyett – éppen a Barcelona ellen – Michael Owen fog kezdeni. Voltaképpen érthető, utóvégre a Bernabéuban mindenki tudta előre, ezen a mérkőzésen nem sok veszítenivalója van a Real Madridnak, az esetleges döntetlennel sem menne semmire.

2005. november 19.: Real Madrid–Barcelona 0–3 (bajnoki)

Szinte leiskolázta a Barcelona a Bernabéu-stadionban a Real Madridot a 151. el Clásicón. A 3–0-s végeredmény tulajdonképpen még hízelgő is a házigazdákra nézve, akik ezen az estén nem voltak egy súlycsoportban a vendégekkel. A két gólt szerző Ronaldinhót a hazai drukkerek is megtapsolták.

2007. március 10.: Barcelona–Real Madrid 3–3 (bajnoki)

Hatgólos meccs. A katalánoknál Lionel Messi három gólt szerzett, az utolsót már a rendes játékidő hosszabbításában. Frank Rijkaard csapata több mint egy félidőt emberhátrányban játszott Oleguer kiállítása miatt. A másik oldalon Ruud van Nistelrooy duplázott, a harmadik gólt Sergio Ramos szerezte.

2008. május 7.: Real Madrid–Barcelona 4–1 (bajnoki)

A Real Madrid a 35. fordulóban legyőzte az Osasunát, és ezzel megnyerte a 2007–2008-as bajnokságot. Az el Clásicón pedig Bernd Schuster csapata feltette a koronát egész éves teljesítményére azzal, hogy legyőzte a Barcelonát.

2009. május 2.: Real Madrid–Barcelona 2–6 (bajnoki)

A Bernabéuban Gonzalo Higuaín találatával a Real Madrid szerezte meg a vezetést, Thierry Henry, Carles Puyol és Lionel Messi góljával azonban még az első félidőben fordított a Barca. A második játékrész elején Sergio Ramos visszahozta a reményt a királyiaknak, de előbb Henry, majd Messi duplázott, sőt Gerard Piqué is betalált, így 6–2-re nyertek a katalánok.

2010. november 29.: Barcelona–Real Madrid 5–0 (bajnoki)

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 13. fordulójának záró mérkőzésén a címvédő Barcelona a Real Madridot fogadta a Camp Nouban. A katalánok az első félidőben kétgólos vezetéshez jutottak az indiszponáltan kezdő fővárosiak ellen, majd a szünet után három perc alatt megduplázták előnyüket. A házigazdák a hosszabbítás első percében aztán kiütésessé tették sikerüket a veretlenségüket és fejüket elveszítő madridiakkal szemben. A Barcelona győzelmével átvette a vezetést a tabellán.

2011. április 20.: Barcelona–Real Madrid 0–1 (Király-kupa-döntő)

Hat nyeretlen el Clásicót követően a Real Madrid ismét legyőzte a Barcelonát, és 1993 után újra – története során 18. alkalommal – elhódította a Király-kupát. A blancók győztes gólját Cristiano Ronaldo szerezte fejjel a hosszabbítás 107. percében. A portugál támadóhoz hasonlóan honfitársa, José Mourinho vezetőedző is első trófeáját nyerte meg a „királyi gárdával”.

2011. április 27.: Real Madrid–Barcelona 0–2 (Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés)

Lionel Messi duplája döntötte el a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madrid–Barcelona párharc első felvonását. A királyiak ismét a védekezésre építették fel taktikájukat, de ezt alapjaiban döntötte romba Pepe 61. percben történt kiállítása. Az emberelőnybe kerülő katalánok éltek a lehetőséggel, és koncentrált játékkal kétgólos előnyt szereztek a hazai visszavágóra.



2011. május 3.: Barcelona–Real Madrid 1–1 (Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés)

Az FC Barcelona hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Real Madriddal a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. A vezető találatot Pedro szerezte a második félidő elején, Marcelo pedig tíz perccel később gondoskodott arról, hogy ne vereséggel búcsúzzon a madridi csapat. A Barca 3–1-es összesítéssel jutott a május 28-i fináléba.

2011. augusztus 14.: Real Madrid–Barcelona 2–2 (spanyol Szuperkupa, 1. mérkőzés)

Általában egy Szuperkupa-mérkőzés annyira izgalmas, mint hangyát gyűjteni bokszkesztyűben, bodzát szedni a helyi nyugdíjasklubbal vagy egy szál kapával nekiesni egy tízholdas kukoricaföldnek; de ha a bajnok a Barcelona, a kupagyőztes pedig a Real Madrid, akkor olyan rossz találkozó nem sülhet ki a pontvadászat kötelező felvezetőjéből. Most is így történt, és élvezetes, fordulatos mérkőzésen a Barcelona döntetlent játszott a királyi gárdával.

2011. augusztus 17.: Barcelona Real Madrid 3–2 (spanyol Szuperkupa, 2. mérkőzés)

A bajnok Barcelona roppant izgalmas mérkőzésen 3–2-re megverte a kupagyőztes Real Madridot, és ezzel elhódította a spanyol Szuperkupát. Az Arsenaltól érkező Cesc Fabregas ezen a találkozón mutatkozott be a gránátvörös-kékeknél.

2012. augusztus 23.: Barcelona–Real Madrid 3–2 (spanyol Szuperkupa, 1. mérkőzés)

A spanyol Szuperkupa első mérkőzésén a Barcelona hazai pályán 3–2-re legyőzte a Real Madridot. A vezetést Cristiano Ronaldo góljával a vendégek szerezték meg, de a Barca (Pedro, Lionel Messi és Xaxi találatával) 3–1-re fordított. A meccs hajrájában Víctor Valdés hatalmas hibáját kihasználva Ángel Di María tette teljesen nyitottá a párharcot.

2012. augusztus 29.: Real Madrid–Barcelona 2–1 (spanyol Szuperkupa, 2. mérkőzés)

Az első mérkőzésen a katalánok hazai pályán 3–2-re győztek, a Bernabéuban viszont a királyiak lerohanták vendégeiket, és viszonylag hamar kétgólos előnyre tettek szert. A tíz emberre fogyatkozó vendégek szépíteni tudtak, még a fordulás előtt, de egyenlíteni már nem, így a Real Madrid hódította el a trófeát.

2014. március 23.: Real Madrid–Barcelona 3–4 (bajnoki)

Rendkívül magas színvonalú és izgalmas mérkőzésen a Barca Messi mesterhármasával 4–3-ra legyőzte a meccset tíz emberrel befejező Realt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik