A Barcelona megverte a Real Madridot, és Szuperkupa-győztes lett

Vágólapra másolva!
2011.08.17. 23:00
null
Az előtérben Iker Casillas, a háttérben az ünneplő Barcelona-játékosok (Fotók: Reuters)
Címkék
A bajnok Barcelona egy roppant izgalmas mérkőzésen 3–2-re megverte a kupagyőztes Real Madridot, és ezzel elhódította a Spanyol  Szuperkupát. Az Arsenaltól érkező Cesc Fabregas is bemutatkozott a gránátvörös-kékeknél.


A GALÉRIA  MEGTEKINTÉSÉHEZ 
 KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Nem tudott előnyre szert tenni a Spanyol Szuperkupa első felvonásán hazai pályáján a Real Madrid, pedig fantasztikusan kezdte a találkozót, ám a Barcelona megmutatta, miért is a katalánoké a világ jelenlegi legjobb egyesülete.

Leigazolta az odavágó szünetében Cesc Fabregast az Arsenaltól, de nem került a kezdőbe a középpályás, a királyi gárdánál ellenben a balhátvéd Marcelót a nyáron érkező Fabio Coentrao „„váltotta.

Most is kiválóan kezdtek a fehér mezesek, Cristiano Ronaldo már az 1. percben gólt szerezhetett volna, de Victor Valdés védte a tíz méterről leadott lövést. Az első percekben a Real nem is a felezőnél, hanem az ellenfél 16-osánál támadott le, és labdát is szerzett olykor. Aztán felébredt a katalán óriás: előbb Pedro beadásánál hárított az ötös sarkánál lábbal Iker Casillas, majd a 15. percben Messi adott a felezővonalról zseniális labdát Andrés Iniestának, aki kilépett a két középső védő mögött, és elpörgetett Casillas mellett. 1–0

ANDRÉS INIESTA GÓLJA

Öt percen belül jött az egyenlítés: jobb oldali szöglet után Karim Benzema visszatette a labdát középre, az ötösre, ahonnan Cristiano Ronaldo juttatta azt a kapuba. 1–1

CRISTIANO RONALDO GÓLJA

Még nagyobb lett volna a portugál öröme, ha később nem tolja a lécre óriási bombáját Valdés, amott pedig Messi hagyott ki ajtó-ablak helyzetet, pontosabban védett szépen Casillas. A hátralévő időt röviden összefoglalhatjuk: a totális futball újkori változatában gyönyörködhettünk, ahol C. Ronaldo szerelt hátul becsúszva, Iniesta repkedett nyújtott lábbal méterekről, a középső védő Piqué pedig először balszélsőként osztogatott, majd a 44. percben a Messitől mellel kapott labdát sarokkal visszatette a feladónak a 16-os közepén – Messi elvillámlott jobbra, és kilőtte a túlsó ficakot. 2–1

LIONEL MESSI ELSŐ GÓLJA

Az argentin minizsenit éppen nagy riválisa, C. Ronaldo üldözte, legalábbis ameddig el nem csúszott...

Beállt csereként a szünetben Marcelo, így Fabio Coentrao középre vonulhatott, ahol a felkészülési mérkőzések során két alkalommal is játszott már. Aligha azért küldte a pályára a brazilt José Mourinho, hogy a levegőben, felugrás közben talpaljon oda Messi kezére – és ha már úgyis ápolták az áldozatot, a C. Ronaldo, Javier Mascherano kettős kapott egy-egy sárgát reklamálásért, majd két percet állt a játék össznépi dulakodás miatt. A pankrációért és az utcai harcokért rajongók kifejezetten jól szórakoztak ekkoriban, Pepe például lendületből vitt be egy könyököst Messi szívgödrére, majd torkánál fogva lerántotta Piquét.

Néha azért futballoztak is a felek az aprítás közepette, itt David Villa és Sergio Busquets, amott Benzema és Sergio Ramos lőhetett-fejelhetett volna gólt, gólokat. A hajrában egyenlített a Real: 81. percben egy bal oldali szögletet középen Benzema tett kapura, Valdés mentett, ám Pepe visszajátszotta a kipattanót, az ötösről a francia már a jobb alsóba gurított. 2–2

KARIM BENZEMA GÓLJA

Hosszabbításra végül nem került sor, mert egy Messi, Fabregas, Adriano összjáték után előbbi hat méterről, Pepe mellől a rövid sarokba lőtt, kialakítva a 3–2-es végeredményt.

LIONEL MESSI MÁSODIK GÓLJA

A ráadásban jött a két csapat találkozóin immáron szokásos eseménysor: Marcelo belemenés, Mesut Özil és Villa dulakodás miatt kapott piros lapot, Mourinho pedig nemsokára mehet a fegyelmi bizottság elé, mert megcsípte a tömeglökdösődés közben a Barca másodedzőjének arcát.

A lényegen ez nem változtatott: a Barcelona megnyerte a Szuperkupát, megérdemelten. Messi lett ezzel a Szuperkupa gólrekordere, Pep Guardiola pedig kézbe vehette 11. nagy trófeáját, ezzel megelőzte egykori mesterét, a holland Johan Cruyffot. A Barcelona "csak" egyenlített: megszerezte 73. nagy címét, és ezzel beérte a királyi gárdát.

MARCELO BELÉPŐJE ÉS ANNAK KÖVETKEZMÉNYEI

JOSÉ MOURINHO CSÍPŐS HANGULATBAN

PERCRŐL PERCRE
90+4. perc Véget ért a mérkőzés, megnyerte a Szuperkupát a Barcelona.
90+3. perc Marcelo beleszáll Fabregasba, piros majd tömeglökdösődés. Özil is Villa is kap egy-egy pirosat. Még Mourinho is megcsípi a egy segítő arcát. Most az is piros.
90. perc Messi hagyott ki egy nagy helyzetet, 14 méterről Casillasba rúgta, majd Valdés is besárgul, időhúzásért.
88. perc Messi eldönti: egy Messi, Fabregas, Adriano összjáték után a balról érkező labdát hat méterről, Pepe mellől a rövid sarokba lőtte az argentin zseni. 3-2
84. perc Busquets helyett Seydou Keita áll be.
84. perc Coentrao kap sárgát, mert hátulról felrúgta Adrianót.
82. perc Fabregas jön be Pedro helyére.
81. perc Kaká húzta meg a bal szélt, de ketten is szögletre mentettek előle. Most meg Alvest kell ápolni. A kornert középen Benzema tette kapura, Valdés mentett, ám Pepe visszajátszotta a kipattanót, ahonnan a francia a jobb alsóba gurított, öt méterről. 2-2
80. perc Pedro esik rá a csuklójára és ápolni kell. Ez is jó fél perc.
78. perc Özil helyére kocog be Kaka.
Mondjuk Pepe helyében nem járnánk oda reklamálni a bíróhoz...
77. perc Ramos kínálja meg egy jobbcsapottal Alves, sárga ez is.
75. perc Mascherano keresztezte le szépen Benzemát, majd Pepe bodicsekelte Pedrót. Amott Abidal gyilkolássza Xabi Alonsót.
73. perc Villa helyett Adriano a pályán, csatár helyett bal oldali mindenes.
71. perc Abidal marad le egy bal oldali szögletnél Ramosról, aki öt méterről fölé stukkolt.
70. perc Egy bal oldali szöglet után Benzema lőtt jobb külsővel Alves mellett 12 méterről fölé-mellé.
66. perc Iniesta cselezett le középen négy embert, indította középen Villát, aki csak hármat, majd 12 méterről lőtt, de Casillas védett a bal alsónál. A szögletet Busquets fejelte hat méterről fölé, előtte Pepe a torkánál fogva rántotta le Piquét...
64. perc Di María le, Gonzalo Higuaín be.
62. perc Unalmas pecek után Pepe könyökli szívgödrön Messit, de csak sárgát kap. A jobb oldali beívelést Villa hat méterről fölé fejeli.
51. perc Marcelo rúgja a levegőben kézen Messit, majd C. Ronaldo kap sárgát Mascheranóval együtt reklamálásért. Két perc dulakodás.
50. perc A bal oldalon CR iramodott meg, befelé húzott, Dani Alves mellől lőtt is, Valdés azonban magához öleli a játékszert a jobb alsó előtt. Mellé ment volna a labda amúgy.
46. perc Elkezdődött a második játékrész.
46. perc Marcelo váltja Khedirát.
45. perc Véget ért a félidő.
44. perc Piqué sarokkal tette Messihez a labdát az ellenfél 16-osán belül, amit tőle kapott mellel, Messi elvitte középről jobbra, és miután az őt üldöző C. Ronaldo elesett, közelről a jobb sarokba lőtt. 21
42. perc Xavi kap sárgát, mert odalépett a nagyot eső Coentraónak.
ATOMFUTBALL! ATOMFUTBALL! ATOMFUTBALL!
40. perc Khedira öleli meg Iniestát és rántja földre, majd CR védekezik, Coentrao pedig kiválóan lép oda pedrónak, hogy róla menjen ki a labda.
38. perc A Barca húzogat villámgyorsan az ellen 16-osán belül, a balszélsőnek felcsapó Piqué vezérletével. A végén Pepe ment zseniálisan.
37. perc Messi ment el a bal oldalon, és mielőtt Pepe odaért volna, ballal lőtt tíz méterről, de Casillas lábbal szögletre hárított.
33. perc Iniesta csúsz oda Di Maríának csúnyán, de nem sárga. Amott Coentrao húzza vissza Pedrót, de ez sem ér lapot a spori szerint.
30. perc Benzema labdájából Özil ment el a bal oldalon, majd tíz méterről lőtt a hosszú alsó felé, ám Valdés leért oda.
28. perc Khedira kap sárga lapot, mert odacsúszott nyújtott lábbal Busquetsnek.
27. perc CR lő 18 méterről egy bődületes felső lécet. Pontosabban a labda befért volna, de Valdés a lécre ütötte azt.
26. perc Benzema lő 14 méterről, jobbról az oldalhálóba, miután kibújt Pique és Abidal között.
23. perc Villa fejeli Casillas közepébe Xavi jó kis szögletét az ötös sarkáról.
22. perc A 16-osról Coentrao és Pepe közül lő Pedro, és a jobb felső saroknál hatalmas vetődéssel hárít a kapus szögletre.
20. perc Egyenlít a Real: egy jobb oldali szöglet után Benzema adott be a 16-os bal oldaláról, és a lapos labdát Ronaldo az ötösről a kapuba továbbította. 11
19. perc Újra labdát szerzett a 16-osnál a Real, Özil még a kapust is kicselezte, visszagurítását viszont csúnyán eltörte Benzema.
15. perc Messi adott a félpályáról egy zseniális labdát Khedira mellől Andrés Iniestának, aki kilépett a két középső védő mögött, és egy laza bokamozdulattal a kifutó Casillas mellett-fölött a kapu jobb oldalába löbbölt. 0
15. perc Pepe még nem agyalt meg senkit, pedig már eltelt egy negyedóra.
13. perc Pedro ad be jobbról, Casillas lábbal hárít a berobbanó Villa elől az ötösön.
13. perc Messi kezel le egy labdát futtában. Kezezés miatt szabadrúgás kifelé.
12. perc Di María lódul meg, de honfitársa, Mascherano szereli.
Ügyesen szűkíti a teret a Real, és mindig van egy szabad emberük, a Barcánál pedig a labda is alig.
10. perc Benzema vét el egy labdát.
6. perc CR lő 25 méterről, jó tíz méterrel föl, mert Dani Alves lába közbeszólt.
3. perc Carvalho beleszalad Busquetsbe, de nincs sárga, csak sípszó.
2. perc Özil ugratja ki Benzemát, akit tévesen állítanak meg lesen. Nagy hiba!
1. perc Egyből gólhelyzet:labdát szerez Özil a 16-oson, balra kiteszi C. Ronaldónak, aki lőtt is tíz méterről, de a rövid sarok előtt véd Valdés.
1. perc Útjára indul a labda.
SPANYOL SZUPERKUPA
VISSZAVÁGÓ
BARCELONA–REAL MADRID 3–2 (21)
Barcelona, Camp Nou. Vezette: Fernández Borbalán
BARCELONA: Valdés – D. Alves, Mascherano, Piqué, Abidal – Busquets (S. Keita, 84.), Xavi, Iniesta – Pedro (Fabregas, 83.), Messi, Villa (Adriano, 73.)
REAL MADRID: Casillas – Ramos, Pepe, R. Carvalho, Marcelo – Khedira (Marcelo, 46.), Xabi Alonso – Di María (Higuaín, 64.), Özil (Kaká, 78.), C. Ronaldo – Benzema
Gólszerző: Iniesta (15.), Messi (44., 88.), ill. C. Ronaldo (20.), Benzema (81.)
Piros lap: Marcelo (90.), Özil (90.), Villa (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik