A Real Madrid nyerte meg a szuper kupadöntőt

Vágólapra másolva!
2012.08.29. 21:59
null
Gonzalo Higuaín szerzett vezetést a Realnak (Fotó: Action Images)
Címkék
A Real Madrid a Barcelonát fogadta a Spanyol Szuperkupa visszavágóján. Az első mérkőzésen a katalánok hazai pályán győztek 3–2-re, a Bernabéuban viszont a királyiak lerohanták vendégeiket, és viszonylag hamar kétgólos előnybe kerültek. A tíz emberre fogyatkozó vendégek szépíteni tudtak, még a fordulás előtt, de egyenlíteni már nem.

A spanyol Szuperkupa első felvonásán Cristiano Ronaldo szerzett vezetést a Real Madridnak Barcelonában, ám a házigazdák mintegy húsz perc alatt fordítottak, és Lionel Messi, Pedro Rodríguez, valamint Xavi találatával 3–1-re meg is léptek, s ekkor úgy tűnt, megnyugtató előnyt szereznek a visszavágóra. A 85. percben azonban Víctor Valdés nagyot hibázott, ezt Ángel di María kíméletlenül meg is büntette (3–2), szorossá téve a párharcot.

A vendégek nem változtattak volna a győztes csapaton, ha nem sérül bele a bemelegítésbe Dani Alves, akit Jordi Alba helyettesített; a madridiaknál Pepe, Marcelo és Gonzalo Higuaín is bekerült a kezdőbe, az új szerzemény Luka Modric pedig a kispadon foglalt helyet.

Csak egyszer örülhetett gól(já)nak Higuaín, sok ziccert elrontott (Fotó: Action Images)
Csak egyszer örülhetett gól(já)nak Higuaín, sok ziccert elrontott (Fotó: Action Images)

Az első helyzetet éppen Marcelo hozta össze, Gonzalo Higuaínnak, de az argentin közeli lövését védte a jó ütemben kilépő Victor Valdés, ám a 11. percben már nem hibázott a támadó: Pepe hatalmas labdájának csúnyán mellérúgott a már az előző jelenetnél sem brillírozó Javier Mascherano, a madridi játékos ezt a lehetőséget pedig már nem hagyta kihasználatlanul. 1–0

EZZEL A GÓLLAL VEZETETT A REAL

Nem sokkal később már 2–0-ra vezetett a Real, ezúttal Gerard Piqué és Adriano segített a gólszerzőnek, Cristiano Ronaldónak, akit azért dicsérjünk meg zseniális labdalopásáért és nagy erővel megküldött, így a kapus lábáról a hálóba pattanó lövéséért.

RONALDO IS LECSAPOTT

A 28. percben még nehezebb helyzetbe került a Barcelona, amikor Adriano lökte a gólhelyzetben kilépő Ronaldót, és piros lapot kapott. Korán eldőlhetett volna a kupa sorsa, ha Higuaín értékesíti újabb ziccerét, de elpepecselte lehetőségét.

A szünet előtt nem sokkal Lionel Messi izgalmassá tette a rangadót: ballal a jobb felsőbe varázsolta a 23 méteres szabadrúgást. 2–1

A szépítés örömei (Fotó: Action Images)
A szépítés örömei (Fotó: Action Images)
MESSI VILLAN, MÁRIS IZGALMASABB

A fordulást követő első negyedóra váratlanul tömény unalmat hozott, majd Pedro két ziccerét fogta Casillas, amoda Sami Khedirát engedte lőni közelről a védelem, büntetlenül. A monoton játékot egy hatalmas Messi-passz és egy gyengécske Jordi Alba-megoldás oldotta fel, majd Higuaín hagyott ki menetrendszerűen egy ziccert.

A hajrára beállt Modric is, a Real pedig védekezni – a csereember Martín Montoya a legvégén „mérkőzéslabdát" hibázott, így a Real Madrid lett 2012-ben a spanyol Szuperkupa-győztes.

A Barcelona ember- és gólhátrányban sem adta fel, a Real érthetetlenül visszavett a tempóból, éppen akkor, amikor a legjobban ment nekik.

SPANYOL SZUPERKUPA, 2. MÉRKŐZÉS
REAL MADRIDBARCELONA 2–1
Madrid, Santiago Bernabéu, 80 ezer néző. V: Mateu Lahoz
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Di María (Callejón, 79.), Özil (Modric, 83.), C. Ronaldo – Higuaín (Benzema, 82.). Vezetőedző: José Mourinho
Kispad: Adán (kapus), Albiol, L. Diarra, Nacho
Barcelona: Valdés – Jordi Alba, Piqué, Mascherano, Adriano – Xavi, Busquets ( A. Song, 75.), Iniesta – A. Sánchez (Montoya, 32.), Messi, Pedro (Tello, 82.). Vezetőedző: Tito Vilanova
Kispad: Pinto (kapus), Cesc Fabregas, D. Villa, Bartra
Gólszerző: Higuaín (11.), C. Ronaldo (19.), ill. Messi (45.)
Kiállítva: Adriano (28.)
Szuperkupa-győztes: a Real Madrid, 4–4-es összesítéssel, több idegenben rúgott góllal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik