El Clásico: „Egyik bíró sem szándékosan hibázik, mégis...”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 19:03
A szezon legjobban várt mérkőzése következik vasárnap a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División), ugyanis a 33. fordulóban rendezik az el Clásicót, a Real Madrid és a Barcelona összecsapását. A mérkőzést Alejandro Hernández Hernández vezeti, aki úgy érzi: képes felnőni a feladathoz.

A Real Madrid és a Barcelona meccsein is érzékeny pont a játékvezető, akinek teljesítményét rendre górcső alá veszik az egyes mérkőzések után – gondoljunk csak a Real–Bayern München Bajnokok Ligája-negyeddöntőre, vagy a Barcelona PSG elleni BL-nyolcaddöntőjére, hogy csak néhányat említsünk. Alejandro Hernándeznek ez lesz a második el Clásicója, és tudja, hogy mennyire nehéz feladat vár rá.a Real–Bayern München Bajnokok Ligája-negyeddöntőre, vagy a Barcelona PSG elleni BL-nyolcaddöntőjére, hogy csak néhányat említsünk. Alejandro Hernándeznek ez lesz a második el Clásicója, és tudja, hogy mennyire nehéz feladat vár rá.

„Úgy fogom kezelni a játékosokat, mintha egy átlagos mérkőzés lenne. Már vezettem egy el Clásicót, és készen állok a következőre – mondta Alejandro Hernández a Marcának. – Mindent megteszek majd, hogy jó döntéseket hozzak, hiszen egy ilyen meccsen mi is megmutathatjuk képességeinket. Kétségtelenül felkészültek vagyunk, nagy megtiszteltetés, hogy a világ legnagyobb rangadóján fújhatom a sípot.

A 34 éves játékvezetőt ebben a szezonban sokan kritizálták, amikor a Barcelonának nem adott meg egy szabályosnak tűnő gólt a Real Betis ellen. Hernández tisztában van a hibáival, amikről szívesen beszél és próbál javítani.

„Néha hazamész és mérges vagy magadra, mert tudod, hogy hibáztál. Fájnak ezek a hibák, hiszen a presztízsed a tét. Ráadásul egy-egy klub teljes szezonját befolyásolhatod egy rossz ítélettel. Egyik bíró sem szándékosan hibázik, mégis mindenki bírálja őket. Természetesen hibázunk időről időre, de mindig nyitottak vagyunk, hogy beszéljünk ezekről. Nem élvezzük ezt, de szeretnénk javulni, és szeretnénk, ha úgy tekintenének a mi hibáinkra, mint a sport többi részében. Egy csatárt sem a kihagyott helyzetei alapján ítélnek meg, hanem a szerzett gólok alapján. Mi is több jó döntést hozunk, mint rosszat.”

A Real Madrid előnye 3 pont a Barcelona előtt a táblázaton, ráadásul a „királyiak” egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a katalánok. A vasárnapi el Clásico 20.45-kor kezdődik, a Nemzeti Sport Online pedig élőben követi az eseményeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik