Barca-csoda! 95. perces góllal lett meg a 6–1 és a továbbjutás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.08. 20:30
null
Lionel Messi Neymarra ugrott Sergi Roberto gólja után (Fotó: AFP)
A Barcelona szívós és áldozatos munkával ledolgozott három gólt a Párizsban összeszedett négygólos hátrányból, ám Edinson Cavani szépítő gólja úgy tűnt, eldöntötte a továbbjutás sorsát a PSG elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben. A végén még Neymar is beköszönt kétszer, de ez is kevés lett volna – de aztán a 95. percben Sergi Roberto egy felívelés után megszerezte a hatodikat, a Barcelona véghezvitte a csodát, bejutott a nyolc közé! Barcelona–PSG 6–1, összesítésben 6–5!

AZ ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

FC BARCELONA (spanyol)–PSG (francia) 6–1 (2–0)
Barcelona, Camp Nou, 96 290 néző. Vezette: Aytekin (német)
BARCELONA: Ter Stegen – Mascherano, Piqué, Umtiti – Rafinha (Sergi Roberto, 76.), Busquets, Rakitic (André Gomes, 84.), Iniesta (Arda Turan, 65.) – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
PSG: Trapp – Meunier (Krychowiak, 93.), Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa – Verratti, Rabiot, Matuidi – Lucas Moura (Di María, 55.), Draxler (Aurier, 75.) – Cavani. Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Suárez (3.), Kurzawa (40. – öngól), Messi (50. – 11-esből), Neymar (88., 91. – a másodikat 11-esből), Sergi Roberto (95.), ill. Cavani (62.)
Továbbjutott: a Barcelona, 6–5-ös összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

A Barcelona szélső védők nélkül és nyílt játékkal vetette magát a küzdelembe, hogy végrehajtsa a lehetetlent, és ledolgozza az első meccsen összeszedett négygólos hátrányát.

A kezdés nem is alakulhatott volna jobban, Suárez fejese ugyan nem érte el a hálót, de jócskán a gólvonal mögül tudták csak kihúzni a labdát a párizsiak (1–0).

Az uruguayi támadó már negyedszer vette be a PSG kapuját a BL-ben, ennyiszer egy másik csapatnak sem talált be. Suáreznek a Barcához szerződése óta ez volt 64. meccse a Camp Nouban, ezeken a 65. gólját szerezte.

Mindkét csapat kezezés miatt reklamált büntetőt, de a játékvezető sípja mindkétszer néma maradt – a visszajátszásokat tekintve mindkétszer valóban kezet ért a labda.

A PSG már a meccs elejétől fogva lassítani próbálta a játékot, és húzni az időt, amikor csak lehetősége volt. A passzív játékra és a túlzottan mély védekezésre sokáig nem jött válasz a Barcelona részéről – Messi kevéssel bal felsőt elkerülő szabadrúgása jelentette a legnagyobb veszélyt.

A játékrész hajrájában aztán Iniesta varázslata annyira lenyűgözte Kurzawát, hogy a spanyol középpályás sarkalása után a PSG játékosa mentési kísérlete során a saját kapujába lőtt – egy félidő alatt lefelezte hátrányát a Barcelona (2–0).

A fordulást követően igencsak kezdhettek aggódni a vendégek, hiszen Neymart buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Lionel Messi a kapu jobb oldalába bombázta (3–0).

A párizsiak Cavani kapufájával adtak életjelet magukról, majd a 62. percben úgy tűnt, lerendezték a továbbjutás kérdését, az uruguayi csatár Kurzawa passza után a léc alá bombázott (3–1).

Az állás egészen a 88. percig nem változott, pedig Cavani és a csereként beálló Di María is ajtó-ablak helyzetben biztosíthatta volna be a negyeddöntőt.

Nem sikerült, és erre ráfázott a PSG! Neymar a 88. percben szabadrúgásból, a 91. percben büntetőből volt eredményes – Suárez esése mondjuk eléggé látványosra sikerült –, míg a 95. percben gólpasszt adott, Sergi Roberto döntötte el a továbbjutás kérdését (6–1)!

A Barcelona lett az első csapat a nemzetközi porondon, amely 4–0-s vereséget követően továbbjut!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik