Eb 2016: változások a spanyol keretben, ketten debütálhatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.06. 06:46
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya három helyen is változtatni kényszerült a Luxemburg és Ukrajna elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretén.

A Real Madrid jobbhátvédje, Dani Carvajal, a Real Sociedad belső védője, Inigo Martínez és a Villarreal középpályása, Bruno Soriano is megsérült csapata legutóbbi mérkőzésén, és nem épülnek fel a nemzeti együttes soron következő meccseire.

Vicente del Bosque szövetségi kapitány az Athletic Bilbao két játékosával, Mikel San Joséval és Xabier Etxeitával, valamint a Villarrealt erősítő Mario Gasparral töltötte fel a keretet – utóbbi két futballista most először kapott meghívót a válogatottba.

A spanyolok október 9-én Luxemburgot fogadják, három nappal később Ukrajnában lépnek pályára Európa-bajnoki selejtezőn. A címvédőnek elég két pontot gyűjtenie a két mérkőzésen ahhoz, hogy matematikailag is biztossá váljon az Eb-részvétele.

A SPANYOL KERET
Kapusok:
Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)
Védők:
Juanfran Torres (Atlético Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), César Azpilicueta (Chelsea), Mikel San José (Athletic Bilbao), Mario Gaspar (Villarreal), Xabier Etxeita (Athletic Bilbao)
Középpályások:
Sergio Busquets (Barcelona), Isco (Real Madrid), Cesc Fabregas (Chelsea), Santi Cazorla (Arsenal), Juan Mata (Manchester United), Thiago Alcántara (Bayern München),
Támadók:
Álvaro Morata (Juventus), Paco Alcácer (Valencia), Nolito (Celta), Pedro (Chelsea), David Silva (Manchester City)

EB 2016: A SELEJTEZŐK MENETRENDJE, PROGRAM

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik