Barca: vitték volna a nyáron, de Angliát választotta – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2016.02.19. 18:39
Spanyol sajtóértesülések szerint Ilkay Gündogan, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund középpályása néhány nappal ezelőtt arról tájékoztatta az iránta élénken érdeklődő Barcelonát, hogy Angliában, a Manchester Cityben folytatja a pályafutását.

A Barcelona hosszú ideje figyelemmel kísérte a német válogatott játékost, akivel tavaly nyáron állítólag meg is állapodott a klubváltás feltételeiben, de Luis Enrique vezetőedző végül Arda Turan szerződtetése mellett tette le a voksát.

A katalánok ettől függetlenül azóta sem mondtak le Gündogan megvásárlásáról, ám a legfrissebb hírek szerint most már kénytelenek lesznek. A spanyol Sport ugyanis úgy tudja, a 25 esztendős középpályás néhány nappal ezelőtt arról tájékoztatta a Barcelona vezetőségét, hogy a következő szezont már a Manchester City játékosaként tölti.

A 2013-as BL-döntőben gólt szerző középpályás piaci értékét a transfermarkt.de 30 millió euróra becsüli, de mivel 2017 nyarán lejár a szerződése a Dortmundnál, a Manchester City akár olcsóbban is megszerezheti. (A BVB állítólag a Borussia Mönchengladbach húszéves középpályásával, Mahmoud Dahouddal pótolná Gündogant.)

A Barcelonához kapcsolódó hír még, hogy az eltiltott Sergio Busquets mellett – edzői döntés értelmében – Gerard Piqué és Adriano is kihagyja a Las Palmas elleni szombati bajnokit.

A BARCELONA 18 FŐS KERETE A LAS PALMAS ELLEN
Kapusok:
Bravo, Ter Stegen
Védők: Aleix Vidal, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Vermaelen, Mathieu, Jordi Alba
Középpályások: S. Roberto, Rakitic, Arda Turan, Iniesta
Támadók: Messi, Suárez, Neymar, Munir, Sandro

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik