Sajtóhír: Reece Jamest és Roberto Firminót is szerződtetné a Real Madrid

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.14. 13:37
null
Ha csatlakozna a Real Madridhoz, egy ideig biztos nem gyűlne meg a baja Reece Jamesnek Vinícius Jr.-ral (Fotó: Getty Images)
A Chelsea-ben futballozó Reece Jamest és a Liverpooltól nyáron távozó Roberto Firminót is szerződtetné a Real Madrid spanyol és nemzetközi sajtóértesülések szerint. 


A Marca péntek délelőtt számolt be róla, hogy forrásaik szerint a Real Madrid egyre élénkebben érdeklődik a Chelsea jobbhátvédje, a még mindig csak 23 éves Reece James iránt. Az angol válogatott védőt 2028-ig szerződés köti a londoniakhoz, ráadásul posztja egyik legjobbja a világon, így meglepő, hogy a spanyol lap csak 50 millió euró körüli vételárról ír – a Transfermarkt 70 millióra becsli értékét.

James – aki épp a Real Madrid elleni vív BL-negyeddöntős párharcot csapatával s szerdán alaposan megszenvedett Vinícius Jr. levédekezésével – klasszikus jobbhátvédként, egy háromvédős rendszer jobb oldali belső védőjeként és szárnyvédőként is bevethető, kifejezetten robbanékony, gyors, hatékonyan be tud tagozódni a középpályára, jó játékszervező, s a beadásai is kifejezetten magas százalékban sikeresek. Emellett azonban eléggé sérülékeny, ráadásul nem a Todd Boehly-éra embere – ez a két dolog szólhat legfeljebb az eladása mellett.

A Liverpooltól távozó Bajnokok Ligája-győztes támadó, Roberto Firmino lehetséges madridi átigazolásáról egyelőre csak dél-amerikai lapok, valamint a Yahoo számolt be. Az már biztos, hogy a 31 éves csatár nyáron távozik a Liverpooltól, de még kérdéses, hova. Az biztos, hogy a Real Madridnak kell egy visszalépésekben is erős, letámadni képes, nyomástűrő cserecsatár Karim Benzema mögé. Ezeknek a feltételeknek Firmino maximálisan megfelel.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik