A Milan a télen felajánlaná Andrij Sevcsenkót a Real Madridnak

Vágólapra másolva!
2008.11.17. 13:22
Címkék
A spanyol sportnapilap, a Marca beszámolója szerint a Milan kész felajánlani Andrij Sevcsenkót a Ruud van Nistelrooy sérülése után főképp vészes csatárgondokkal küszködő Real Madrid számára. Mindemellett Bernd Schuster edző a hétvégi zakó után nem utazott vissza a csapattal Madridba – lánya keresztelőjére sietett ugyanis Salamancába.
Ancelotti hátat fordított Sevcsenkónak (jobbra)
Fotó: Action Images (archív)
Ancelotti hátat fordított Sevcsenkónak (jobbra)
Ancelotti hátat fordított Sevcsenkónak (jobbra)
Fotó: Action Images (archív)
Ancelotti hátat fordított Sevcsenkónak (jobbra)
A királyiak továbbra is szenvednek a spanyol bajnokságban, az elmúlt hétvégén a Valladolidtól szenvedett 1–0-s vereséget Bernd Schuster csapata, és egyre feltűnőbb a gárda felettébb impotens csatárjátéka, melyet persze részben magyaráz az egész idényre kidőlő Ruud van Nistelrooy hiánya.

Erre a gondra jelenthet gyógyírt az olasz bajnoki címért a városi rivális Internazionaléval versengő Milan gáláns felajánlása: a lombard klub a télen hajlandó megválni az ukrán aranylabdás Andrij Sevcsenkótól.

„Seva” ugyanis jobbára a cserepadot koptatja, amihez túl értékes, és a piros-feketék vezetősége a jelek szerint úgy döntött, hogy nagyobb hasznát veszik a légiósnak, ha az érte „leakasztható” pénzösszegből olyan futballistát vesznek a télen, akinek szolgálatait jobban ki tudják használni.

A San Siro egykori közönségkedvence az idény elején még csak-csak pályára lépett a kezdőcsapat tagjaként, ám az utóbbi időben jobbára a kispadon ücsörög. A Milan edzője, Carlo Ancelotti Filippo Inzaghit, Alexandre Patót és a jelenleg sérült Marco Borriellót is elé helyezte a házi rangsorban.

A 32 éves ukrán feltételezett januári érkezéséből a Real szinte csak profitálni tudna: rutinos, tapasztalt játékosról van ugyanis szó, akire még a Bajnokok Ligájában is számíthatna a klub.

Szándékosan nem a madridi csapat jelenlegi vezetőedzőjének, Bernd Schusternek a nevét írtuk, mint az ukrán leendő főnöke, mivel korántsem valószínű, hogy a német szakember megéli a téli átigazolási időszakot jelenlegi munkahelyén.

Az együttes messze várakozásokon alul teljesít a szezonban – a Király-kupából már kiesett, a bajnokságban öt pont a hátránya listavezető Barcelonával szemben, a Bajnokok Ligájában pedig zsinórban kétszer kikapott a Juventustól. Ezek alapján joggal vetődött fel a német szakember eltávolításának gondolata.

A hétvégén a Valladolidtól lélektelen játékkal elszenvedett 1–0-s vereség után Schuster szabadnapot adott a csapatnak, ő meg Salamancába utazott lánya keresztelőjére, úgy, hogy a klubvezetők felé sem nézett. Hogy ennek mi lesz a következménye, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre az általában vehemens spanyol sajtó ez alkalommal nem dobálózik a nevekkel, ahogy azt általában tenni szokta.

Ezzel együtt meglepő lenne, ha az ukrán aranylabdás téli leigazolásáról (még) a német szakember döntene.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik