Mourinho élvezi, ahogy üldözik a Manchester Unitedet

Vágólapra másolva!
2006.12.14. 12:24
Szerda este az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a címvédő Chelsea a Stamford Bridge-en minimális különbséggel és elég visszafogott játékkal verte a Newcaste Unitedot. José Mourinho a kékek maximalista menedzsere azonban nem elégedetlen a mutatott játék miatt, azt pedig kifejezetten élvezi, ahogy üldözik az éllovas Manchester Unitedot.
Rossi (Noecastle, balra) és Makelele (Chelsea) légicsatája
Reuters
Rossi (Noecastle, balra) és Makelele (Chelsea) légicsatája
Rossi (Noecastle, balra) és Makelele (Chelsea) légicsatája
Reuters
Rossi (Noecastle, balra) és Makelele (Chelsea) légicsatája

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Természetesen jobb dolog az élen állni, de be kell valljam, élvezem ezt a helyzet, hogy üldözzük az éllovast. Számunkra újfajta tapasztalattal szolgál, hogy decemberben a második helyen állunk a tabellán.”

A sokszor nem minden alap nélkül különcnek tartott szakvezető legutóbbi két idényében a Chelsea-vel, azt megelőzően kétszer a Portóval ért fel a csúcsra, utóbbival még hazája bajnokságában. Ha valaki nem igazán emlékszik, milyen a másodhegedűs üldöző szerepe, akkor az ő.

„Teljesen megérdemelten állnak a manchesteriek a tabella élén, de hosszú még a bajnokság, a hátrányunk pedig igen kicsi.”

Mourinho okkal lehet bizakodó az éllovas befogását illetően, hazai bajnokijaikra joggal alapozhat: a Newcastle United elleni győzelemmel már 53 mérkőzésre nyúlt az a sorozat, amelyet a portugál tréner veretlenül vívott meg a kékekkel hazai pályán a bajnokságban. Amióta a Chelsea-hez tette át a székhelyét, bajnokin még nem kapott ki a Stamford Bridge-en!

Robben (Chelsea, balra) a második félidőben aktívabb volt
Reuters
Robben (Chelsea, balra) a második félidőben aktívabb volt

Mourinho a bajnoki esélylatolgatást követően természetesen kitért néhány gondolat erejéig a szerda esti győzelemre is.

„Tisztában voltam vele, hogy ez a csapat Drogba, Makelele és Sevcsenko nélkül nem az igazi. Drogba sérülés miatt kezdett a padon, a játéka is kérdéses volt. Talán egy átlagos futballista, hétköznapi mentalitással nem is vállalta volna a játékot. Didier azonban vállalta, hogy játszik, igaz ebben benne volt annak a veszélye is, hogy rásérül és hosszabb időt kell kihagynia. Szerencsére nem ez történt, lendületet, gólveszélyt adott csapatunknak és a győztes találatot is ő szerezte.”

„Sevcsenko profi módján fogadta, hogy csak a padra jelölöm - mondta az ukrán aranylabdásról, akiről a napokban szárnyra keltek olyan, később cáfolt hírek, hogy esetleg távozik a Stamford Bridge-ről. - Nem örült a döntésemnek, de korrektül kezelte a helyzetet. Amikor beállt, nem játszotta meg magát, ő is erőt és színt tudott vinni a csapatjátékba, gólpassza pedig mestermunka volt.”

A Chelsea-hez kapcsolódó hír, hogy középső védőjük, Ricardo Carlvalho kisebb sérülést szenvedett, játéka kétséges a szombati Everton elleni bajnokin.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik