Jégkorong-vb: „Galló Vilmos nyilatkozata profi sportemberhez méltatlan volt” – reagált az MJSZ

Vágólapra másolva!
2024.05.01. 18:20
Fotó: MJSZ / Vörös Dávid
A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) szerda este közleményt adott ki azok után, hogy több játékos is kritikát fogalmazott meg a válogatott körüli rossz hangulatról a bolzanói divízió 1/A-világbajnokságon a Románia elleni váratlan vereséget követően.

 

AZ MJSZ közleménye:

„A magyar jégkorongcsalád valamennyi tagja csalódott a szerdai vereség miatt. Galló Vilmos nyilatkozata profi sportemberhez méltatlan volt. Bármi is történt a szerdai meccs előtt az öltözőben, az a válogatott belügye. Az edzői stábnak és a játékosoknak közösen kell megtalálniuk az utat, ami kivezet abból a frusztrációból, amit ez a vereség okozott. A szakmai stáb és a válogatott tagjai közösen dolgoznak azon, hogy a feszültségeken túllépve a hátralévő két mérkőzésen ugyanúgy a rá jellemző szívvel és akarattal játsszon a magyar csapat"

A bolzanói tornát két győzelemmel kezdő csapat szerdán a hajrában, 51 másodperccel a vége előtt kapott góllal 2–1-es vereséget szenvedett az addig pont nélkül álló román együttestől. A lefújást követően Galló Vilmos a vb-t közvetítő Sport TV-nek adott interjújában bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt, illetve bírálta őt, amiért szerinte nem megfelelő támadósorban játszatja és az emberelőnyös ötösből is kihagyta.

Rajta kívül többen is a csapat háza táján uralkodó rossz hangulatra, a nem megfelelő mentalitásra, szakmai döntésekre és pedagógiai érzékre panaszkodtak már a találkozó előtt is, pedig az első két fordulóban a győzelmek nem maradtak el. A torna előtt több rutinos játékos – köztük az egyik legjobb hazai hokisnak tartott Bartalis István – mondta le a válogatottságot.

MacAdam egyben az MJSZ szakmai igazgatója is. Tavaly úgy vette át a szövetségi kapitányi posztot, hogy elődje, Kevin Constantine családi okok miatt lemondott, a kiszemelt utódok közül pedig senkivel sem sikerült megállapodni.

A 73 éves kanadai szakvezető első, igazi tétre menő tornája magyar szövetségi kapitányként a februári, budapesti olimpiai selejtező volt, amelyen a csapat a pályán nem harcolta ki a továbbjutást, mert kikapott Japántól. Azonban a fehéroroszok utólagos kizárása miatt a magyarok a nyár végén mégis folytathatják az ötkarikás kvalifikációs sorozatot Pozsonyban.

A most 17 erdélyi magyarral felálló román válogatott tétmérkőzésen legutóbb több mint 27 éve, 1997. március 28-án, az észtországi C-csoportos vb-n tudta legyőzni a magyarokat, akkor 2–0 lett, míg barátságos találkozón 2011. december 16-án Csíkszeredában 4–1-re.

Bóta Márton, a válogatott sajtófőnöke szerda délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MJSZ vizsgálódik az ügyben, és ezt követően reagál, illetve hoz majd döntéseket a kialakult helyzetben.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik