Sevcsenko duplázott, a Chelsea döntős

Vágólapra másolva!
2007.01.23. 23:11
Hazai pályán 4-0-ra nyert a Chelsea labdarúgócsapata a negyedosztályú Wycombe Wanderers ellen a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján. Mivel az első mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött, így a "kékek" összességében simán jutottak a sorozat döntőjébe, ahol a Tottenham - Arsenal összecsapás győztesével találkoznak majd.
Andrij Sevcsenko épp a második gólját szerzi
Reuters
Andrij Sevcsenko épp a második gólját szerzi
Andrij Sevcsenko épp a második gólját szerzi
Reuters
Andrij Sevcsenko épp a második gólját szerzi

Szavazás

Ön szerint mi lesz Andrij Sevcsenkóval?

Írja be az itt látható számot!
A két csapat első mérkőzésén José Mourinho nem a legerősebb csapatát küldte pályára a negyedosztályú gárda ellen, mert a portugál akkor pihentetni szerette volna legjobbjait, meg is lett ennek az ára akkor, hiszen a Chelsea csupán 1-1-es döntetlent ért el a Wycombe otthonában.

A londoniak mestere ezúttal nem követte el ezt a hibát, és otthon a csapatba Cech – Diarra, Ricaldo Carvalho, Essien, Asley Cole, - Makalele, Mikel, Lampard, Ballack, - Drogba, Sevcsenko – tizenegyet nevezte.

Ennek hamar meg is lett az eredménye, ugyanis a huszonkettedik percben Andrij Sevcsenko szerezte meg a vezetést a „kékeknek”.

A sokat kritizált ukrán támadó ezúttal mintegy tizenegy méterről lőtte ki Batista kapujának bal alsó sarkát.

Sevcsenko és Drogba öröme
Reuters
Sevcsenko és Drogba öröme

Az aranylabdás támadó a félidő hajrájában újra villant: ezúttal Drogba passzát emelte tizenkét méterről a léc alá, és ezzel már szinte az első félidőben eldöntötte a mérkőzést.

A második játékrész derekán aztán Frank Lampard végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az angol válogatott középpályás Sevcsenko átadását lőtte a léc alá.

A hosszabbításban Lampard még egyszer betalált a negyedosztályú csapat kapujába, s ezzel beállította a végeredményt.

A Chelsea így 5-1-es összesítéssel jutott a Ligakupa döntőjébe, ahol a Tottenham – Arsenal párharc győztesével találkozik.

Liga-kupa, elődöntő, visszavágó

Chelsea-Wycombe Wanderers 4-0
G.: Sevcsenko 24., 44., Lampard 69., 90.
Továbbjutott a Chelsea, 5-1-es összesítéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik