Simao Sabrosáért 20 millió eurót és két futballistát adtak

Vágólapra másolva!
2007.07.26. 23:03
Amint arról már honlapunk is korábban beszámolt, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban legutóbb hetedik helyen végző Atlético Madrid szemet vetett, majd meg is egyezett a Benfica 55-szörös portugál válogatott támadójával, Simao Sabrosával. A szerződés csütörtökön lett véglegesítve, a játékos már meg is érkezett új állomáshelyére, a spanyol fővárosba.
Simao Sabrosa újabb bizonyítási lehetőséget kap Spanyolországban
Simao Sabrosa újabb bizonyítási lehetőséget kap Spanyolországban
Simao Sabrosa újabb bizonyítási lehetőséget kap Spanyolországban
Simao Sabrosa újabb bizonyítási lehetőséget kap Spanyolországban
A csapatkapitány, Fernando Torres távozásával kulcsemberét, egyben szezononkénti tucatnyi gólt veszített el az Atlético. A válogatott center Liverpoolban folytatja pályafutását, a klubvezetés részéről egyértelmű volt az igény, hogy helyére nemzetközi klasszist szerződtessenek.

A Torres által hagyott űrt, legyen bármilyen tehetséges, a még mindig szemtelenül fiatal argentin Kun Agüero egymaga nem tudja betölteni. Ám ha kap maga mellé egy rutinos embert, már minden más megvilágításba kerülhet.


Márpedig Sabrosa nem kezdő a szakmában. A támadó a Sporting színeiben esett át a premieren a portugál élvonalban, méghozzá az 1996-1997-s szezonban. Bemutatkozó mérkőzésén csereként lépett pályára és egy perccel később már eredményes is tudott lenni.

A Barcelona 1999 nyarán, 15 millió euróért szerződtette őt, kimondottan honfitársának, Luis Figónak az utódját látták benne.

A katalánoknál azonban nem tudott gyökeret ereszteni, és bár két szezonban 46 alkalommal kapott, többnyire csereként bizonyítási lehetőséget, csupán három gólig jutott és játéka sem volt olyan, amihez annyira kötődtek volna klubvezetők, szakemberek, csapattársak és a szurkolók. Nem sokan siratták meg, amikor 2001 nyarán, némi értékcsökkenést követően, 12 millió euróért elvitte őt a Benfica.

Visszatérve hazájába a támadó játéka sokkal lendületesebb, letisztultabb, célirányosabb és egyben kiismerhetetlenebb lett, az elmúlt szezonokban a Benfica és az egész portugál élvonal egyik leggólveszélyesebb játékosának, meghatározó alakjának számított.

Ára is ennek megfelelően felértékelődött: a madridiak 20 millió eurót fizették ki érte a Benficának, ahol hét idény alatt 213 bajnokin 81. alkalommal köszönt be az ellenfeleknek.

A transzfer ráadásul nem egyenlítődik ki az előbb említett összeggel, hiszen a madridiak, akik négyéves szerződést ajánlottak és kötöttek a szélsővel, két játékost is „betettek” a vételárat tartalmazó borítékba. Egyelőre nincs hivatalosan megerősítve a két játékos neve, de a spanyol Marca szerint Costinha és Zé Castro költözik majd Spanyolországból Portugáliába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik