A Benfica és az Atletico megegyezett Simao Sabrosa vételáráról

Vágólapra másolva!
2007.07.20. 18:17
Portugál sajtóértesülések szerint a Benfica és az Atletico Madrid péntek délután megegyezett Simao Sabrosa vételáráról, így a 27 esztendős portugál válogatott jobbszélső 19 millió euróért igazolhat a spanyol fővárosba, a Real Madrid ősi riválisához.
Simao Sabrosa az Atletico Madridban folytatja
Simao Sabrosa az Atletico Madridban folytatja
Simao Sabrosa az Atletico Madridban folytatja
Simao Sabrosa az Atletico Madridban folytatja

Kétségtelen, hogy Simao hiányposztot tölthet be az Atleticóban, ugyanis a madridi klub vezetői már ez előző idény tavasza óta egy vérbeli jobbszélsőre vadásztak, de egyelőre nem találták meg a megfelelő embert.

Mindezidáig. A szélvészgyors portugál érkezésével elcsendesedhetnek az aggodalom hangjai a csapat háza táján.

Az átigazolás krónikájához hozzátartozik, hogy az egyesület elsőszámú kiszemeltje nem Simao Sabrosa, hanem egy másik portugál, Ricardo Quaresma volt. Csakhogy az FC Porto hallani sem akart Quaresma távozásáról, így került a képbe Simao.

Eredeti elképzelései szerint 25 millió eurót kért volna a Benfica, a tárgyalások hajrájában azonban alábbadták igényeiket a lisszaboniak.

A futballista napokon belül aláírhatja négy évre szóló szerződését, a megállapodás értelmében idényenként 2,5 millió euró vándorolhat a bankszámlájára.

A klubváltás már napok óta nyílt titok volt minden érintett számára, a középpályás szándékairól már az is sokat elárult, hogy el sem utazott a Benfica romániai felkészülési mérkőzéseire.

Simão a jövő hét elején utazik Madridba. Előbb orvosi vizsgálat, majd a szerződés véglegesítése vár rá, ezt követően pedig csatlakozhat is az Atletico edzőtáborozó keretéhez.

A közelmúltban Liverpoolba igazoló Fernando Torres után egy másik Atletico-játékos neve is igen népszerű a játékos piacon. Javier Aguirre vezetőedző kijelentette, hogy kedvező ajánlat esetén a bolgár válogatott középpályás távozhat. Petrovot legszívesebben a Tottenham Hotspur és a Manchester City látná soraiban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik