Női röplabda Challenge-kupa: negyeddöntőben a Kaposvár

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.12.09. 20:34
null
Kaposvári öröm, középen Szara Kliszura (Fotó: Somogyi Hírlap/Muzslay Péter, november 29.)
A tornarendező Kaposvár szerdán 3:0-ra legyőzte a cseh TJ Ostrava csapatát, ezzel negyeddöntőbe jutott a női röplabda Challenge-kupában. Következő ellenfele a nyitrai csapat lesz – tudósít az MTI.

 

A kaposvári női együttes története során másodszor indult el a nemzetközi kupaporondon: a harmadik számú sorozatban kiemeltként csak a nyolcaddöntőben kellett bekapcsolódnia.

Szasa Nedeljkovics tanítványai hazai pályán szerepelhetnek a buborékos rendszerű, négycsapatos tornán, ahol a cseh Ostrava ellen tavalyi két, selejtezős vereségük után első győzelmükre készültek a nemzetközi mezőnyben. Riválisuk a cseh élvonal harmadik helyezettjeként érkezett Magyarországra.

A somogyiak az első szettet szerb légiósaik, Szara Kliszura és Adela Helics vezérletével, stabilabb nyitásfogadásuknak és jobb támadási hatékonyságuknak köszönhetően könnyedén hozták, és a második játszmára sem változott a mérkőzés képe: a Kaposvár továbbra is ponterősen, kevés hibával röplabdázott, így kevesebb mint egy óra után már kétszettes előnyben volt.

A harmadik felvonás hozta a legkiegyenlítettebb küzdelmet, a csehek mindent megtettek azért, hogy mérkőzésben maradjanak: 20:19-nél is csak egy pont volt a somogyiak előnye, a Kaposvár azonban a következő hat labdamenetből ötöt megnyerve továbbjutott.

Király-Tálas Zsuzsannáék csütörtökön a szlovák VP UKF Nitra vagy az északmacedón OK Vardar Zseni 2019 Szkopje csapatával találkoznak immár az elődöntőbe kerülésért.

NŐI RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA
1. MCM-Diamant Kaposvár–TJ Ostrava (cseh) 3:0 (19, 18, 20)

Kaposvár. Vezette: Mateizer (román), Jovanovics (szerb)
DIAMANT: Király-Tálas 2, Szűcs K. 8, Kump 2, Helics 17, Kliszura 18, Djurics 9. Csere: Szpin (liberó), Bodovics 2, Szedmák 2. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics
OSTRAVA: Pospisilová 6, Hrdlicková 10, Necasová 3, Zarnovická 5, Strbová 12, Zemanová 3. Csere: Chevalierová (liberó), Bauerová, Jedlicková 1. Vezetőedző: Zdenek Pommer
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics:
– Sorsdöntő volt, hogy határozottan, jól kezdtük a mérkőzést, és ezzel megadtuk az alapot az eredményes folytatáshoz. Bízom benne, hogy ez a siker sokaknak további hitet és erőt ad, és csütörtökön ismét szeretnénk történelmet írni. A klub és Kaposvár városa számára is nagyon fontos volt ez a győzelem.
Zdenek Pommer: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ráadásul nem is tudtuk a saját játékunkat játszani. Jó játékosok alkotják a kaposvári csapatot, gratulálok neki a győzelemhez.

A másik mérkőzésen
VP UKF Nitra (szlovák)–OK Vardar Zseni 2019 Szkopje (északmacedón) 3:0
(12, 17, 17)

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik