Női röpi Challenge-kupa: Abból, amit elvártam magamtól és a csapattól, eddig minden teljesült – Szakmáry

Vágólapra másolva!
2024.03.01. 18:28
Fotó: Imago Images
Szakmáry Grétának eddig minden vágya és terve teljesült, amiért tavaly nyáron a friss Challenge Kupa-győztes Novara röplabdacsapatához igazolt.

A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya az M1 aktuális csatornának pénteken elmondta: bár későn kezdődött a Nantes elleni finálé szerdai visszavágója, utána azért jutott idő az ünneplésre.

„Büszke vagyok arra, hogy magyar játékosként egy ilyen csapattal sikerült nemzetközi kupát nyerni. Nehéz meccseken vagyunk túl, sok összecsapásunk volt már mostanáig is a szezonban, örülök, hogy bőven kaptam lehetőséget és a Challenge Kupában is sokat játszhattam” – jelentette ki a 126-szoros válogatott röplabdázó, aki előtt a szintén korábbi nemzeti csapattag, a már visszavonult Horváth Dóra tudott a csúcsra érni a harmadik számú európai kupasorozatban, amelyben még 2017-ben a török Bursával győzött.

Szakmáry kiemelte, hogy bár az eredmények alapján látszólag simán szerezték meg az aranyérmet, egyáltalán nem volt könnyű dolguk, mivel november óta heti két meccset játszanak és rengeteget utaztak, ráadásul volt olyan időszaka az idénynek, amikor sérülések és játékoscserék miatt mindössze tízfős volt a keretük.

„Remélem, ez a siker lendületet ad nekünk a bajnoki alapszakasz hajrájára, szeretnénk megszerezni a második helyet, hogy aztán a rájátszásban kedvezőbb legyen a sorsolásunk” – mondta az ütőjátékos, akinek az együttese öt körrel a zárás előtt a harmadik helyen áll, de a lemaradása csak egy pont a második Milano mögött.

Szakmáry elmondta, már a felkészülés alatt tudatosan készültek a rájuk váró meccsdömpingre, nemrégiben pedig új röplabdázót is igazoltak, ami amellett, hogy ugyancsak új lendületet adhat nekik, némileg átformálja a játékstílusukat is.

„A szezon közben reális célként a harmadik hely megszerzését tűztük ki magunk elé, de természetesen nagyon szeretnénk döntőbe jutni a bajnokságban is. Ehhez kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükségünk” – fogalmazott az ütő, aki beismerte: amikor tavaly nyáron Novarába szerződött, nem gondolta, hogy ennyire sok játéklehetőséget fog kapni.

„Nyilván azzal a céllal igazoltam ide, hogy megmutassam magam, és nagyon örülök, hogy ez sikerült is. Amit elvártam magamtól és a csapattól, abból eddig minden teljesült, de még nincs vége a szezonnak” – nyilatkozta a korábbi válogatott röplabdás.

Szakmáry azt is elmondta, hogy bár jó a viszonya a szakmai stábbal és a körülmények kiválóak, egyelőre nem változott a tavaly nyári elhatározása, nevezetesen az, hogy a következő szezon lesz az utolsó a játékospályafutásában.

„A pozitív élmények sokat segítenek, és a röplabda az életem, aminél jobbat, szebbet nem is kívánhatnék, de most is azt tudom mondani, hogy a mostani után még egy szezont szeretnék játszani” – zárta a nyíregyházi nevelésű röplabdázó.
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik