Női röpi MK: idén is Vasas–Békéscsaba döntőt rendeznek

MTI/T. Z.MTI/T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.14. 21:08
Az angyalföldiek magabiztosan jutottak be a döntőbe (vasasvolleyball.hu)
A címvédő Vasas Óbuda 3:0-ra nyert a Kaposvár ellen a női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének szerdai visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott be a döntőbe.

 

A két együttes vasárnapi első mérkőzésén a Kaposvár hazai pályán csak a harmadik játszmában tudott igazi ellenállást kifejteni a hazai porondon ebben az idényben még veretlen Vasas ellen, így a címvédőnek odahaza két megnyert szett is elég volt ahhoz, hogy története során 26. alkalommal játszhasson döntőt a Magyar Kupában.

A visszavágóra a kaposváriakat edző Vincent Lacombe szinte teljes kezdőcsapatát lecserélte, amivel a mérkőzés elején meg is lepte a Vasast. A fővárosiak azonban 13-nál utolérték riválisukat, s ezt követően hatékony támadójátékuknak köszönhetően előnyüket folyamatosan növelve szerezték meg a vezetést.

A második etapban még nagyobb csatára késztette vendéglátóját a KNRC, amely lelkesen és az első meccsnél sokkal jobban röplabdázott. A hazaiak nyitásfogadása nem volt tökéletes, ezt a somogyiak remekül kihasználták, ugyanakkor hiába jutottak el 24–21-es vezetésig, majd még további két szettlabdáig, a Vasas fordított és bejutott a döntőbe.

A harmadik játszmára a fővárosiak több poszton változtattak, de a teljesítményük nem esett vissza, s magabiztos különbségű részsikerrel zárták le a 77 perces találkozót, aminek legeredményesebb játékosa a hazaiak amerikai légiósa, Taylor Bannister volt 17 ponttal.

Az elmúlt két kiírásban győztes, 15-szörös aranyérmes fővárosiak ellenfele – akárcsak tavaly – a Békéscsaba lesz a március 9-i, érdi döntőben. A bronzmeccsen az előző évhez hasonlóan a kaposváriak a Nyíregyházával találkoznak.

RÖPLABDA
Női Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó
Vasas Óbuda–Kaposvári NRC 3:0 (18, 26, 17)
A legeredményesebb játékosok: Bannister 17, Török 11, Abdulazimova 10, ill. Godó 11, Sahin, Szedmák 10-10
Továbbjutott: a Vasas, kettős győzelemmel (6:0)
KORÁBBAN
Swietelsky-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (22, 20, –22, 24)
Továbbjutott: a Békéscsaba, kettős győzelemmel (6:2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik