Női röplabda Extraliga: visszavágott a Nyíregyházának a Békéscsaba

Vágólapra másolva!
2023.12.13. 20:35
null
Fotó: Facebook/Nyíregyházi Sporthírek
A Békéscsaba 3:1-re győzött Nyíregyházán a női röplabda Extraliga alapszakaszában, a nyolcadik forduló első mérkőzésén.

 

A két csapat szezonbeli első mérkőzését a Nyíregyháza meglepetésre 3:1-re megnyerte Békéscsabán, Tóth Gábor tanítványait így a visszavágás lehetősége is fűthette a nyírségiek ellen. A viharsarkiak vasárnap – szintén meglepetésre – 3:2-re kikaptak a Szent Benedek RA-tól a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán, s az előzetes nyilatkozatok alapján emiatt is szerettek volna bizonyítani maguknak és szurkolóiknak.

A hazaiak felkészülése sem volt ideális, ugyanis a Nyíregyházát ezúttal Pampuch Csaba irányította, miután az addigi vezetőedző, Tomás Varga hétfőn közös megegyezéssel távozott a klubtól.

Az első játszmában ennek ellenére is a nyírségiek vettek villámrajtot, 5:0-ra, majd 11:3-ra is vezettek, és előnyüket remekül játszva, a szerb Nina Kocics vezérletével a szett végéig meg is őrizték. A második felvonásra összeszedte magát a BRSE, a hazai játékosok pedig a korábbinál többet hibáztak, így a vendégek 11:7-re lehúztak. A nyíregyháziak később rendezték soraikat és egyenlítettek, de a vége ismét a békésieké lett.

A harmadik etap egy ideig a hazaiak szája íze szerint alakult, ám a BRSE az azeri Margarita Stepanenko remek teljesítményének köszönhetően nemcsak a szettet, de a mérkőzést is megfordította. A negyedik játszma a másodikhoz hasonló forgatókönyv szerint zajlott: a vendégegyüttes kezdett jobban, és bár a szabolcsiak a játékrész derekán egyenlítettek, ezzel ellőtték a puskaporukat, így végül négy szettben alulmaradtak.

A 105 perces találkozó legjobbja a 28 pontos Stepanenko volt, a hazaiaktól Kocics 26 pontot szerzett.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ, 8. FORDULÓ

Fatum-Nyíregyháza–Swietelsky-Békéscsaba 1:3 (19, –21, –17, –19)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 243 néző. V.: Horváth M., Szarka.
FATUM: Jeremic 5, Lászlop 2, Kocic 26, Szabó L. 9, Carabali 11, Da Mata Galvao 4 Csere: Tóth F. (liberó), Farkas G., Tolnai, Antivero 4. Vezetőedző: Pampuch Csaba
BRSE: Stanchulova 2, Pintér 12, Stepanenko 28, Strumilo 7, Bodnár 6, Aydinogullari 4. Csere: Molcsányi (liberó), Kotormán, Kertész, Becic 11. Vezetőedző: Tóth Gábor
MESTERMÉRLEG
Pampuch Csaba: – Hatalmas megtiszteltetés volt újból a Fatum-Nyíregyháza kispadján ülni. A játékosokban éreztem, hogy valami kialakulóban lesz, és bár tudtuk, hogy a Békéscsaba nagyobb játékerőt képvisel, szerettünk volna hazai pályán egy kis meglepetést adni karácsonyra a nézőknek. Ha fejben tovább bírjuk, szorosabb meccs is lehetett volna, nem azt mondom, hogy 3:2, de örültem volna a szorosabb szettvégeknek.
Tóth Gábor: – Nem kezdtük jól az összecsapást, de egy nyitásfogadó-csere után beindult a gépezet. Rosszul sikerült Magyar Kupa-negyeddöntő mérkőzésből jöttünk, így fontos volt a győzelem, viszont a játék színvonala hagyott kívánnivalót maga után.

A NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA ÁLLÁSA
1. Vasas Óbuda 7 21:5 20
2. Swietelsky-Békéscsaba 6 2 21:7 19
3. MÁV Előre Foxconn 5 2 16:11 13
4. KNRC 4 3 15:13 12
5. Fatum-Nyíregyháza 3 5 14:17 11
6. UTE 3 4 12:15 8
7. Szent Benedek RA 1 6 8:18 4
8. DVTK Ongropack 7 0:21 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik