A „lesen született” Inzaghi Roberto Baggio csúcsát ostromolná

Vágólapra másolva!
2009.03.16. 23:20
A Milan csatára, Filippo Inzaghi vasárnap két gólt rúgott a Sienának, ezzel pedig már 300 találatnál jár profi pályafutása során, de a La Gazzetta dello Sportnak elmondta, nem elégszik meg ennyivel, szeretné utolérni az örökrangsorban előtte álló Roberto Baggiót.
Inzaghi ezzel a mezzel ünneplte a 300. gólját a Siena ellen
Fotó: Action Images
Inzaghi ezzel a mezzel ünneplte a 300. gólját a Siena ellen
Inzaghi ezzel a mezzel ünneplte a 300. gólját a Siena ellen
Fotó: Action Images
Inzaghi ezzel a mezzel ünneplte a 300. gólját a Siena ellen

Szavazás

Ön szerint utoléri-e Filippo Inzaghi a 318 gólos Roberto Baggiót?

Írja be az itt látható számot!
„Örülök a 300. gólomnak, de még nem vagyok teljesen elégedett, mert szeretném utolérni Roberto Baggiót, aki egyelőre még 18 góllal előttem jár, vagyis 19 gólt még lőnöm kell” – nyilatkozta a 35 éves Filippo Inzaghi, akiről Sir Alex Ferguson egyszer találóan megjegyezte, hogy lesen született.

Roberto Baggio 318 góljával (ebben az összes hivatalos meccsen szerzett gólja benne van) minden idők harmadik legeredményesebb olasz játékosa. Nála többször csak Giuseppe Meazza (1927 és 1947 között 338-szor volt eredményes) és Silvio Piola (1929 és 1954 között 364 gólt lőtt) talált be az ellenfelek hálójába.

Baggio és Inzaghi pályafutása egyébként nemcsak a rúgott gólok számát tekintve hasonló, hiszen Inzaghi a Milan előtt a Juventust erősítette, akárcsak Baggio (az olasz gólrekorderek listáján 2. Meazza is megfordult a Milanban és a Juvéban, és természetesen Baggióhoz hasonlóan az Interben is).

Érdekesség, hogy Baggio 1993-ban Aranylabdát nyert, de Inzaghi mégis sikeresebb pályafutást tudhat maga mögött, hiszen világbajnokságot és Bajnokok Ligáját is nyert, míg Baggio egyikkel sem büszkélkedhet.

A jelenleg aktív olasz játékosok közül Inzaghit Alessandro Del Piero követi a listán, de a Juventus csapatkapitánya „csak” 258 találatnál jár.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik