Balzsay Károly technikai K. O.-val győzött a 10. menetben

Vágólapra másolva!
2008.04.26. 20:38
Balzsay Károly az Universum drezdai gáláján első alkalommal védte meg a Bokszvilágszervezet (WBO) interkontinentális bajnoki címét. Balzsay (18-0-0, 13 K.O.-T. K. O.) a 10. menetben végzett litván ellenfelével, Mantas Tarvydasszal (15-3-0, 10 K. O.-T. K. O.), a mérkőzésvezető technikai K. O.-t hirdetett.
Balzsay Károly megvédte interkontinentális bajnoki címét
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Balzsay Károly megvédte interkontinentális bajnoki címét
Balzsay Károly megvédte interkontinentális bajnoki címét
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Balzsay Károly megvédte interkontinentális bajnoki címét

Az első menetekben már látszott, hogy a magyar bokszoló sokkal technikásabb, kötött izomzatú ellenfele széles mozdulatokkal indította ütéseit, de rendre csak a levegőt találta el. Balzsay néhány kombinációval próbálkozott, ám a legizgalmasabb momentum az volt, hogy a 4. menetben felrepedt a jobb szeme mellett a bőr, s erősen vérezni kezdett.

Aggodalomra azonban nem volt ok, hacsak az nem, hogy Tarvydas az előzetes várakozással ellentétben nem fáradt el.

Már talán maga Balzsay is beletörődött, hogy pontozással ér véget a mérkőzés, amikor a 10. menetben egy villámgyors balegyenessel a padlóra küldte ellenfelét, s a mérkőzésvezető számolt a litvánra. Látszott, a kihívóban benne maradt a „pofon”, ütésrészeg állapotban támolygott, ekkor Balzsay még egyszer leütötte.

Mégis úgy tűnt, kihúzza a menetet, amikor Balzsay egy kombinációját követően a bíró beszüntette a küzdelmet.

A veretlenségét megőrző győztes a meccs után elmondta, meglepte, hogy ellenfele nem támadott vehemensen, ezt annak tulajdonította, hogy korábban már kesztyűzött a litvánnal.

Jövőjével kapcsolatban a következőt nyilatkozta: „Pénteken beszéltem az Universum vezetőivel, akik elmondták, szép évem lesz, én csak bokszoljak.”

Hogy ez mit jelent pontosan? „Noha konkrétumokról nem esett szó, várhatóan még két címvédő mérkőzésem lesz az idén, s aztán meglátjuk. Remélem, nem jön közbe sérülés, mert sajnos profi pályafutásom során nem kerültek el, de én türelmes vagyok.”

A WBO félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt várhatóan 22.30 órától bokszol az amerikai DeAndrey Abron ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik