Úgy fest, a Bayern München vezetősége újabb edzőjelöltről kénytelen lemondani

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
2024.05.13. 17:08
Oliver Glasner a Wolves elleni hétvégi bajnokin – a Palace azt a meccset is megnyerte (Fotó: Getty Images)
A Bayern München újabb edzőjelöltről kénytelen lemondani: jelen állás szerint Oliver Glasner, az angol Crystal Palace menedzsere sem lép a távozó Thomas Tuchel helyére a bajor labdarúgócsapat vezetőedzői posztján.

 

Xabi Alonso, Julian Nagelsmann és Ralf Rangnick után vélhetően Oliver Glasner sem lesz a bajorok vezetőedzője, noha a Bayern München teljes vezetősége küzd, vagy inkább már csak küzdött a megszerzéséért – írja hétfői cikkében a Bild.

Rangnick visszalépésének estéjén előbb Max Eberl és Christoph Freund, majd később Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge is felvette a kapcsolatot Glasnerrel, és állítólag az osztrák tréner általánosságban hajlana is a müncheni munkavállalásra. Jól ismeri a német közeget, a Bayern vezetőedzőjeként megalapozottan vehetné célba a Bajnokok Ligája-trófeát, baráti kapcsolatok fűzik honfitársához, a bajorok sportigazgatójaként dolgozó Freundhoz – motivációban tehát nincs hiány, azonban jelenlegi munkaadója, a Crystal Palace kevesli a Bayern által felajánlott kivásárlási összeget.

Sajtóhírek szerint a Bayern 18 millió eurót szánt a korábbi wolfsburgi és frankfurti tréner kivásárlására, viszont Steve Parish, a londoni klub tulajdonosa 100 milliónál alacsonyabb ajánlattal nem kíván érdemben foglalkozni, azaz jelen állás szerint ebből aligha lesz megállapodás.

Glasner idén februárban vette át a Palace irányítását Roy Hodgsontól, és némi akklimatizáció után remek eredményeket ért el a télen hullámvölgybe kerülő csapattal – a Liverpool idegenbeli legyőzése (1–0) és a Manchester United kiütése (4–0), a legutóbbi hat fordulóban megszerzett 16 bajnoki pont kiváló ajánlólevél a londoni klub drukkereinek szíve felé.

Az osztrák tréner londoni szerződése 2026. június 30-ig szól, és a nemzetközi átigazolási ügyek szakértője, Fabrizio Romano minapi posztjában elképzelhetetlennek nevezte a távozását ezen a nyáron, annál is inkább, mert Glasner már javában dolgozik a következő idényt célzó igazolásokon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik