Balzsay: Ha beszüntették volna a meccset, minden kárba vész

Vágólapra másolva!
2009.04.26. 13:04
Balzsay Károly a 11. menet végén kiütötte kihívóját, a rongybabaként összecsukó Maselino Masoe szinte azt sem tudta, hol van. A magyar öklöző Krefeldben ezzel megvédte a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú vb-övét, de nem sokon múlt, hogy a mérkőzésvezető Balzsay sérülése miatt már korábban beszüntesse az összecsapást.
Balzsay megvédte címét
Fotó: Czagány Balázs
Balzsay megvédte címét
Balzsay megvédte címét
Fotó: Czagány Balázs
Balzsay megvédte címét
Ami azt illeti, rosszabbul is végződhetett volna! Balzsay Károly első világbajnoki címvédő mérkőzését sérülése miatt be akarta szüntetni a mérkőzésvezető. A 2. menet után odament a magyar bokszoló szorítósarkába, de a többit mondja el Balzsay.

– Megfordult velem a világ, mert nem éreztem súlyosnak a sérülést.

– Mit lehet ilyenkor tenni?
– Amit edzőm, Fritz Sdunek tett: a ringorvos segítségével rábeszélte a bírót a folytatásra.

– Mi volt a döntő érv?
– Talán az, hogy az orvos sem látta tragikusnak az esetet. Fritz megígérte, hogy elállítják a vérzést, s ez hatott. Ami fontos, hogy ez sikerült is.

– Mi lett volna, ha nem sikerül?
– Jobb bele sem gondolni! A mérkőzésnek ebben a korai szakaszában le sem pontozták volna, hanem „no contest" összecsapásnak minősül.

– Azaz meg nem történtté nyilvánítják?
– Így van, kárba veszett volna minden.

– A vb-cím azért nem…
– Az nem, én a befektetett munkára gondoltam.

– Kinek az ötlete volt, hogy kórházba vigyék a mérkőzés után?
– Az Universum orvosa úgy döntött, hogy főleg a homlokomon lévő seb mély, ezért ki kell tisztítani. Aztán összevarrták, illetve a bal oldali sérülést összeragasztották. Másfél óra múlva a szállodában voltam, megnéztem a meccsemet, aztán vasárnap indultam a családdal haza.

– Van-e esetleg hír az augusztusi budapesti gáláról?
– A klub vezetőségével nem tudtam beszélni, mert a sajtótájékoztatóra sem mentem vissza a csarnokba, de vasárnap reggel találkoztam a német tévécsatorna, a ZDF egyik szerkesztőjével, aki megkérdezte, mennyire súlyos a sérülésem, mert attól is függ a gála sorsa. Nem akarok nagyképű lenni, de kifejezetten jót tett, hogy ki tudtam ütni az ellenfelemet. Most néhány nap szünet következik, meg persze gyógyulás, aztán remélem, tényleg a magyarországi gálára készülhetek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik