Balzsay Károly és a Bedák testvérek is bokszolnak az augusztusi gálán

Vágólapra másolva!
2009.06.17. 16:13
Profi ökölvívóink közül három magyar is a ringbe lép, az Universum augusztus 22-ei budapesti gáláján. A Syma Sport- és Rendezvényközpontban Balzsay Károly, Bedák Zsolt és Bedák Pál is bokszol.
A Bedák testvéreket is láthatjuk az Universum gáláján
Fotó: Czagány Balázs
A Bedák testvéreket is láthatjuk az Universum gáláján
A Bedák testvéreket is láthatjuk az Universum gáláján
Fotó: Czagány Balázs
A Bedák testvéreket is láthatjuk az Universum gáláján

AMIT BALZSAY ELLENFELÉRŐL TUDNI LEHET

Balzsay ellenfele az orosz születésű, Magdeburgban élő Robert Stieglitz (35–2, 21). A 27 éves német bunyós normál alapállású, a boxrec.com ranglistáján a 22., a négy nagy szervezet közül az IBF-nél és a WBA-nál egyaránt 6., a WBC rangsorában 5. A fightnews.com szervezetektől független összesítésében – amelyben Balzsay 5. – nincsen az első 15 között. Első vereségét 2007 márciusában szenvedte el, a kolumbiai Alejandro Berrio győzte le a 3. menetben T. K. O.-val. Érdekesség, hogy Stieglitz korábban, 2005-ben a 11. menetben szintén technikai K. O.-val kerekedett felül Berrión. Másik alkalommal Librado Andradétől kapott ki 2008 márciusában – a németnek balszerencsét hoz az év harmadik hónapja… –, aki tavaly októberben Lucian Bute ellen az IBF világbajnoki övéért bokszolt, de kikapott.
A német ökölvívó-istálló, az Universum Box-promotion médiafelelőse, Christof Hawerkamp a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, egyrészt a klub és a Spotlight színeiben öklöző magyarok, másrészt a WBO augusztusi kongresszusa miatt döntöttek a budapesti helyszín mellett. A WBO-szervezet nagyközépsúlyú világbajnoka, Balzsay Károly (21–0–0, 15 K. O.-T. K. O.) a német Robert Stieglitz (35–2–0, 21) ellen bokszol.

„Borzasztóan örülök, hogy második címvédésemre Budapesten kerülhet sor. Robert kemény bokszoló, az eddigi meccsei alapján jön majd előre, de legyőzöm majd. Szeretném, ha minél többen szurkolnának nekem a helyszínen – nyilatkozta Balzsay. Ellenfele, Stieglitz második vb-címmeccse előtt áll, 2007 márciusában az IBF nagyközépsúlyú vb-övéért kikapott a kolumbiai Alejandro Berriótól, majd 2008-ban eliminátori összecsapáson a mexikói Librado Andradétól.

„Beteg is voltam, az is visszavetett a meccsen – mondta az akkori mérkőzésről. – De megmutatom, milyen az, ha egészséges vagyok. Bár tisztában vagyok vele, hogy Balzsay Budapesten különösen nehéz ellenfél.”

Az idősebb Bedák fivér, Bedák Zsolt (13–0–0, 3), a WBO Európa-bajnoka első címvédésén lép a ringbe, ellenfele még nincs meg. „Már meg is kezdtem a felkészülést, csak azért jöttem haza, hogy itt lehessek a sajtótájékoztatón, aztán öcsémmel utazunk Hamburgba” – nyilatkozta Bedák Zsolt, aki jó teljesítményt vár magától.

A légsúlyú Bedák Pál (4–0–0, 2) először bokszol profiként Magyarországon.

„Nem lesz szokatlan a közönség, sőt kimondottan örülök, hogy Budapesten bunyózom” – mondta Pimpa.

Szóba került, Erdei Zsolt, miért nem résztvevője a gálának, Hawerkamp azt mondta, ebben az időszakban, ilyen rövid idő alatt képtelenség volt ellenfelet találni a WBO félnehézsúlyú világbajnokának.

„Zsolt és az Universum is nagy mérkőzésről álmodik, és nem rajta, valamint rajtunk múlt, hogy nem lesz a budapesti gála szereplője” – zárta mondandóját Hawerkamp.

Az Universum nyári programja

A bokszistálló a budapesti mellett két gálát biztosan szervez ezen a nyáron. Július 4-én Hamburgban, nehézsúlyban az ukrán Alekszandr Dimitrenko és az amerikai Eddie Chambers a WBO eliminátori címéért bokszol az est slágermérkőzésén, július 11-én szokatlan helyszínen, a Nürburgringen lesz a gála, amelyen a csúcspontnak a WBA középsúlyú világbajnoka, Felix Sturm és kihívója, Khoren Gevor mérkőzése ígérkezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik