Ökölvívás: Hidvégi belga bokszoló ellen védheti meg IBO-övét

Vágólapra másolva!
2007.03.20. 17:05
Eldőlt, hogy Hidvégi György (12–1–1, 9 K. O.–T. K. O.) a március 30-ára tervezett címvédő mérkőzésén Nagy-Britanniában, Crawleyban húz kesztyűt, az ellenfele pedig a belga Ismail Abdoul (28–11–2, 10) lesz – tudatta közleményében az ökölvívó csapata, a Polish Boxing Promotion.

A találkozón a öklöző már harmadszor próbálja megvédeni a WBF (Boksz-világalapítvány) cirkálósúlyú világbajnoki övét, illetve először tesz kísérletet arra, hogy megszerezze az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) interkontinentális bajnoki övét.

Utóbbi azért is fontos, mert a meccs győztese legközelebb a szervezet világbajnoki trófeájáért indulhat harcba.

A 30 éves Abdoulnak egyik öv sem ismeretlen, mindkettőt próbálta már begyűjteni, és az IBO interkontinentális koronája esetében sikerrel is járt. 2003 májusában a Milan Konecny ellen aratott T. K. O.-győzelmével csatolhatta a derekára az övet.

Két évvel később Dawid Kostecki ellen félnehézsúlyban próbált meg feljutni a WBF trónjára, de Lengyelországban szoros pontozással kikapott vetélytársától.

A belga bunyós legutóbb az idén januárban a német Marco Huck ellen húzott kesztyűt, 12 meneten keresztül állta a sarat, de nem tudta visszaszereznie az EBU-EU cirkálósúlyú bajnoki övét.

A 11 éve profi Abdoult mindössze a ma már az IBF cirkálósúlyú bajnoki trónján ülő Krzysztof Wlodarczyk tudta megverni a tervezett menetszám letelte előtt, a többi vereségét pontozással szenvedte el.

Hidvégi viszont csak T. K. O-val nyert vb-címmeccset, ezek közül egy sem tartott hat menetnél tovább, és természetes, ha azt szeretné, hogy az ő sorozata folytatódjon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik