Továbbra is a szezonbeli negyedik győzelmet kergeti a Deportivo

Vágólapra másolva!
2007.12.16. 19:16
A spanyol elsőosztályú labdarúgó-bajnokság (Primera División) 16. fordulójának délutáni mérkőzésein három döntetlen (köztük két gól nélküli) mellett két hazai, és egy idegenbeli siker született. A gólszerzésben a Villarreal és a Real Betis vitte a prímet, mindkét alakulat 3-1-re nyert, előbbi idegenben verte a Getafe csapatát, utóbbi pedig saját közönsége előtt gyűjtötte be a három pontot az Almeira ellen.
Coloccini gólt lőtt, de a Depor-győzelem ezúttal is elmaradt
Coloccini gólt lőtt, de a Depor-győzelem ezúttal is elmaradt
Coloccini gólt lőtt, de a Depor-győzelem ezúttal is elmaradt
Coloccini gólt lőtt, de a Depor-győzelem ezúttal is elmaradt

Az FC Barcelona a Valencia elleni szombat esti focisulival már jelezte a Mestalla Stadionban (3-0), készen áll a jövő heti futballóriások csúcstalálkozójára, az El Clasicóra.

Este a Real Madridon a sor, hasonlóan hatékony támadó futball lenne a legfrappánsabb válasz a gránátvörös-kékek üzenetére. A királyi gárda Osasuna elleni összecsapása azért még odébb van, addig lássuk mi történt délután a spanyol élvonalban!

A Mallorca-Athletic Bilbao, és a Valladolid-Sevilla találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, de a többi négy helyszínen azért a hálók is rezdültek. A gólszerzésben a Villarreal és a Real Betis vitte a prímet, mindkét alakulat 3-1-re nyert, előbbi idegenben verte a Getafe csapatát, utóbbi pedig saját közönsége előtt gyűjtötte be a három pontot az Almeira ellen.

Az előző játéknapon a Nou Campban derekasan helytálló, a Barcát fogcsikorgató küzdelemre kényszerítő, ám végül Katalóniából pont nélkül távozó Dpeortivo ezúttal sem tudta begyűjteni a három pontot, így pedig nagyon nehéz lesz a folytatás.

A néhány évvel ezelőtt még a nemzetközi porondon vitézkedő la corunai alakulat a Zaragozát fogadta, de a győzelem ezúttal is elmaradt. Milito találatával az első negyedóra után előnyt szerzett, Coloccini egyenlítőgóljával egy pontot legalább otthon tartott a Depor.

Ha a szezon végén a La Coruna nem akar szégyenszemre kipottyanni az élvonalban, akkor látványosan fel kell javulnia, eredményesebben kell futballoznia.

A Recreativo Huelva-Atletico Madrid találkozó jelenleg is zajlik, 21 órai kezdettel pedig jönnek a királyiak, a Real Madrid az Osasuna csapatát fogadja.

LA LIGA, 16. FORDULÓ

EREDMÉNYEK:
Deportivo La Coruna – Zaragoza 1-1 (Coloccini 54., ill. Milito 18.)
Getafe – Villarreal 1-3 (Blanco 86., ill. Nihat 16., 79., Cazorla 84.)
Mallorca – Athletic Bilbao 0-0
Valladolid – Sevilla 0-0
Real Betis – Almeira 3-1 (Edu 28.-11-esből, Pavone 51., 84., ill. Negredo 10.)
Real Murca – Racing Santander 2-1 (Goitom 56., Baiano 84.-11-esből, ill. Smolarek 63.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik