Ronaldinho és Samuel Eto’o is kezdőként léphet pályára a Depor ellen

Vágólapra másolva!
2007.12.07. 19:59
Bilbaóban, az Athletic otthonában vendégeskedik a címvédő, listavezető Real Madrid, míg a Barcelona a Nou Campban fogadja a Deportivo la Corunát a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi, tizenötödik fordulójában. A katalánokkal kapcsolatos pénteki hír, hogy a kezdőcsapatba pályázik két olyan klasszis, akik nélkül a korábbi sikerek - két bajnoki cím és BL-siker - elképzelhetetlen lett volna, ám az utóbbi időben bizony mindketten nélkülözhetővé váltak. A pénteki edzésen az egymás közötti játék egyetlen gólját Ronaldinho passzából Samuel Eto’o szerezte. Mint a „régi” szép időkben…
A kameruninak egymás között ment, vajon összejön-e a Depor ellen is?
A kameruninak egymás között ment, vajon összejön-e a Depor ellen is?
A kameruninak egymás között ment, vajon összejön-e a Depor ellen is?
A kameruninak egymás között ment, vajon összejön-e a Depor ellen is?

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A brazil halványan kezdte az idényt, míg csapata elsősorban idegenben szerepel a várakozásokat messze alulmúlóan. Otthoni teljesítményükben viszont hiba nincs, eddig hétből hét bajnokit nyert meg a Barca a Nou Campban, 19 rúgott góljuk mellé három kapott párosult.

A kiesőhelyen álló Depor ellen papírforma győzelem vár rájuk, bár a La Coruna idegenben veszélyesebb, mint hazai pályán: vendégként kilenc, otthon azonban csak négy pontot gyűjtöttek eddig. Ha erőn felül teljesítenek, legfeljebb megnehezíthetik a Barca dolgát, pontszerzésük óriási meglepetés lenne.

A katalán szurkolókat a találkozó előtt kevésbé foglalkoztatja a leendő ellenfél, sokkal inkább Ronaldinho jövője. Sőt, mi több, közeljövője. A hét témája - nemcsak a katalánoknál, hanem az európai sportsajtóban -, hogy a Chelsea már a téli szünetben vagy csak a nyáron igazolja-e le a brazil aranylabdást.

Az érintett persze, miként menedzsere - egyben testvére – tagadja, hogy megegyezett volna a londoniakkal, amely azért is lenne furcsa, hiszen élő szerződéssel bír Barcelonában. Tehát elvileg a klub megkerülésével ígérte oda magát a kékeknek, márpedig ez az érvényben lévő szabályok szellemében tilos. Hogy a fair playt most ne is említsük…

Az utóbbi meccseken csak a cserepadra jelölt Ronaldinho az elmúlt fordulóban a kispadról érkezve is eldönthette volna az Espanyol elleni városi derbit, de hiába az akarat és a lehetőségek, nem tudott gólt lőni, maradt az 1-1-s végeredmény. Csak a rend kedvéért álljon itt: a brazil akkor állt be, amikor övéi még 1-0-ra vezettek.

A Chelsea-vonal azonban nem ér véget Ronaldinhónál, már ami a Barcelonát illeti, hiszen a katalánok vezetőedzőjét, Frank Rijkaardot is rendre hírbe hozzák az angol egylettel, legutóbb a héten.

Így egyelőre csak az tűnik biztosnak: a hétvégét a holland mester és a brazil középpályás is Barcelonában tudja le. A pénteki edzésen Ronaldinho az egymás közötti játék során a kezdők között kapott lehetőséget. Köszönhetően annak, hogy Yaya Touré nem egészséges, így biztos hiányzik majd, miként Deco is. Iniesta új szerepkörben mutathatja meg képességeit, a középpálya közepén, így a balszélen, a gólerős fiatal spanyol helyett Ronaldinho kaphat lehetőséget. A korábbi, jól bevált pozicíóban. Hogy ne legyen annyira egyedül a visszatérő, arról a nyár óta sérült Samuel Eto’o gondoskodhat, aki ismét teljesen harcra kész.

A sárgatrikós kezdők (Valdés - Zambrotta, Puyol, Thuram, Abidal - Xavi, Márquez, Iniesta - Messi, Ronaldinho, Eto'o) harmincpercnyi játék után minimális különbséggel verték a szakmai stáb két tagjával megerősített kispadosokat (Jorquera - Roca, Edmílson, Milito, Sylvinho - Gudjohnsen, Eusebio - Giovani, Ezquerro, Bojan). A gólt Ronaldinho beadását követően Eto’o fejelte.

A nagy riválisnál jóval csendesebb körülmények között készül a hétvégi bajnokira a Real Madrid, de nem volt ez mindig így. Az előző idények bajnoki fordulót beharangozó, illetve arra visszatekintő írásaiban többnyire a madridiak játszották a főszerepet. Ősszel azonban fut a szekér, kevesebb a meglepő dolog a királyiak háza táján.

Persze, Bilbaóba elutazni nem életbiztosítás, hiszen a baszkok a két nagy, de különösen a madridiak ellen mindig összekapják magukat. Álljanak a táblázaton bárhol, legyen az aktuális formájuk bármilyen.

A Bilbao a tizedik helyen áll a bajnokságban, majdnem fele annyi (17) pontot gyűjtött eddig, mint a Real Madrid (32). Bilbaóban azonban nem megy ősszel az Ahtleticnek: hét meccsből nyolc pontot gyűjtöttek, egyszer nyertek, gólkülönbségük 6-6.

A Real Madrid pillanatnyilag a negyedik legveszélyesebb vendégcsapat: hét találkozójukon tizenegy pontot gyűjtöttek, de 14-szer voltak eredményesek, miközben csak hét gólt kaptak.

A királyiaknál ismét bevetésre kész az eltiltását letöltő Guti, de Drenthe is szerepet kaphat, nincs viszont Higuaín és Metzelder. Így Bernd Schuster a következő kerettel utazott Bilbaóba: Casillas, Codina (kapusok), Sergio Ramos, Cannavaro, Pepe, Marcelo, Torres, Drenthe (védők), Diarra, Guti, Gago, Robben, Sneijder, Baptista, Robinho (középpályások) Raúl, Van Nistelrooy, Saviola (csatárok).

A liga meghatározó csapati közül a tabella második helyén álló Villarreal a Betist fogadja, a hazai győzelem aligha kérdőjelezhető meg. Az Atlético Madrid a Getafét látja vendégül, az Espanyol a Zaragozához látogat.

A Sevilla a Murciát ellen játszik hazai pályán, arra sem sokan fogadtak volna a szezon előtt, és azok sem nagy összegben, hogy tizennégy fordulót követően az UEFA-kupában címét megvédő együttes mindössze egy pontot ver az újoncra, pedig éppen itt tartanak a felek.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

15. FORDULÓ:
Osasuna - Valencia dec. 9. 20:00
Athletic Bilbao - Real Madrid dec. 9. 22:00
Racing Santander - Mallorca dec. 10. 17:00
Sevilla - Murcia dec. 10. 17:00
Almeria - Valladolid dec. 10. 17:00
Villarreal - Real Betis dec. 10. 17:00
Levante - Recreativo Huelva dec. 10. 17:00
Zaragoza - Espanyol dec. 10. 17:00
Atletico Madrid - Getafe dec. 10. 19:00
Barcelona - Deportivo La Coruna dec. 10. 21:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik