Találatok a Budapest címkére

Találatok száma: 132

Tömegsport: Budapest átvette a sportfőváros zászlaját

2018-12-04 20:44:05

Mivel Budapest lesz Európa Sportfővárosa 2019-ben, a főváros legfőbb célja az előtte álló egy év alatt, hogy vonzóbbá és elérhetőbbé tegye a sportolást a budapestiek számára – közölte Szalay-Bobrovniczky Alexandra Brüsszelben az MTI-nek adott nyilatkozatában kedden.

Budapest

Asztalitenisz: bemutatták a budapesti vb logóját – videó

2018-10-22 18:24:25

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) hétfőn bemutatta a 2019-es budapesti világbajnokság logóját.

asztalitenisz-vb asztalitenisz Budapest

Létesítmény: két helyszínen újabb budapesti fejlesztések

2018-10-17 20:33:40

Szerdán két helyszínen, Pesterzsébeten és a XVIII. kerületben (Pestszentlőrinc-Pestszentimre) megújult sportlétesítményeket adtak át a Budapesti Pályaépítési Program keretében.

létesítmény Budapest

Birkózás: Minden idők legjobb vb-jét akarjuk rendezni – Németh Szilárd

2018-10-17 13:14:26

Október 20-án elkezdődik a budapesti birkózó-világbajnokság. Az esemény előtti utolsó sajtótájékoztató után Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke elárulta az NSO Tv-nek, mit kért tőlük Nenad Lalovics, a nemzetközi szövetség elnöke, valamint ő milyen szereplést vár a mieinktől. Emellett a szerző, Őszy-Tóth Gábriel segítségével belelapoztunk az Így főznek a magyar birkózók című könyvbe is.

sajtótájékoztató birkózó-világbajnokság Németh Szilárd Nenad Lalovics Budapest

Birkózó-vb: Sok jót nem tudok mondani a bíráskodásról… – Sike András

2018-10-11 20:12:36

Birkózásban nem feltétlenül jók az emlékeink a bíráskodásról, elég ha csak Lőrincz Viktor esetére gondolunk, akitől a riói olimpián elvettek egy bronzérmet... A tatai edzőtáborban arról kérdezte az NSO Tv a budapesti világbajnokságra készülő kötöttfogású birkózóinkat, valamint Sike András szövetségi kapitányt, hogy e téren történt-e változás az elmúlt időszakban. Emellett az a szabálymódosítás is szóba került, miszerint a súlycsoportok versenyei egy- helyett már kétnaposak lesznek.

szabályváltozás bírók bíráskodás birkózó-világbajnokság Sike András Lőrincz Tamás

Birkózó-vb: „Álmodtam már arról, hogy Budapesten fent állok a dobogó tetején”

2018-10-10 17:41:52

Október 20-án rajtol a budapesti birkózó-világbajnokság, ám a kötöttfogásúak csak október 25-én lépnek először szőnyegre. Az NSO Tv a tatai edzőtáborban látogatta meg a válogatottat, először Sike András szövetségi kapitány, Korpási Bálint és Lám Bálint beszélt a felkészülésről, valamint a várakozásairól, most Kiss Balázson és Lőrincz Tamáson a sor.

kötöttfogás birkózó vb Lőrincz Tamás Kiss Balázs Budapest

Birkózó-vb: „Kellőképp motiváltak vagyunk, hogy nagy sikereket érjünk el”

2018-10-10 15:50:23

Bár a budapesti birkózó-világbajnokság már október 20-án elstartol a Papp László Sportarénában, a kötöttfogásúaknak október 25-ig várniuk kell, hogy szőnyegre léphessenek. A keret jelenleg Tatán készül, ahová az NSO Tv is ellátogatott. Első körben Sike András szövetségi kapitány, illetve Korpási Bálint és Lám Bálint beszélt a felkészülésről, valamint a várakozásaikról.

kötöttfogású birkózó-válogatott birkózó vb Sike András Lám Bálint Korpási Bálint Budapest

Hosszú Katinka: Voltak kételyek bennem az edzőváltáskor, de...

2018-10-06 20:12:20

Hosszú Katinka a rövid pályás úszó világkupa-sorozat budapesti állomásának utolsó napján  is megörvendeztette a hazai szurkolókat: 200 vegyesen aranyat, 200 háton bronzérmet nyert. A viadal után a sajtó képviselőinek beszélt a versenyről, a magyar közönségről, valamint az edzőváltáskor érzett kételyeiről. Mellette a 200 háton 6. helyen célba érő Burián Kata és a két aranyat, illetve két ezüstöt szerző közönségkedvenc, Chad le Clos is nyilatkozott az NSO Tv-nek. 

úszás rövid pályás úszó világkupa Hosszú Katinka Duna Aréna Chad le Clos Burián Kata

Verrasztó Dávid: Mennyire kerülök közel a vébén Szetóhoz? Semennyire, mert...

2018-10-06 18:18:41

Verrasztó Dávid ezüstérmes lett 400 méter vegyesen a rövid pályás világkupa budapesti állomásán, a magyar úszót Szeto Daija előzte meg. Verrasztó az NSO Tv azon kérdésére, hogy  a decemberi vb-ig utolérheti-e a japánt, meglepő választ adott. 

rövid pályás úszó világkupa rövid pályás úszó világbajnokság Verrasztó Dávid Szeto Daija Budapest 400 vegyes

Úszás: Eric, az Angolna gulyást, Torghelle úszószemüveget evett vacsorára

2018-10-04 23:04:00

A rövid pályás úszó világkupa-sorozat budapesti állomásán a csütörtöki döntők után jutott idő a mókára is. A 2000-es sydneyi olimpiáról ismert Eric Moussambani mérte össze tudását kiváló sportolóinkkal. Nem csoda, hogy az 50 méteres gyorsúszást a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs nyerte, hiszen a verseny előtt Hosszú Katinkával készült. Torghelle Sándornak meggyűlt a baja az úszószemüvegével, Liu Shaolin Sándornak pedig a vízzel akadt gondja.

rövid pályás úszó világkupa Torghelle Sándor Liu Shaolin Sándor Eric Moussambani Duna Aréna Budapest

Úszó-vk: A 400. érem a Duna Arénában, ennél szebb nem is lehetne – Hosszú Katinka

2018-10-04 20:14:18

A rövid pályás úszó világkupa-sorozat budapesti állomásának első napja után a 100 vegyesen a 400., majd 200 pillangón a 401. vk-érmét is megszerző Hosszú Katinka, valamint a 100 pillangón 5. helyen célba érő Cseh László és a 200 pillangón 6. Kapás Boglárka beszélt az NSO Tv-nek a teljesítményéről, továbbá a magyar közönség fergeteges szurkolásáról. Mellettük a gyors egymásutánban két számban is induló Bernek Pétert, valamint Telegdy Ádámot, Dudás Dánielt, Földházi Dávidot és Holló Balázst is megszólaltattuk. 

rövid pályás úszó világkupa Telegdy Ádám Kapás Boglárka Hosszú Katinka Holló Balázs Földázi Dávid

Úszás: Cseh és Le Clos Túró Rudival hangolt a budapesti vk-ra

2018-10-03 15:04:57

Csütörtöktől szombatig Budapest otthont a rövid pályás úszó világkupa-sorozat negyedik állomásának. A Duna Arénában megannyi klasszist láthatunk, köztük természetesen Cseh Lászlót és egyik legnagyobb riválisát, Chad le Clost. Mint köztudott, a két úszó a medencén kívül jó barátságot ápol, így nem csoda, ha a dél-afrikai olimpiai bajnok kedd este világ- és Európa-bajnokunk otthonában vacsorázott. Az asztalra csak magyaros ételek kerültek. 

úszás rövid pályás úszó világkupa-sorozat Duna Aréna Cseh László Chad Le Clos Budapest

Birkózó-vb: lehet még önkéntesnek jelentkezni

2018-09-26 14:37:25

Továbbra is lehet még önkéntesnek jelentkezni az októberi budapesti birkózó-világbajnokságra.

birkózó-vb Budapest

„Átúszni a Dunát a város közepén különleges kaland”

2018-09-24 11:12:08

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes asszony – aki kisgyerek kora óta sportos életet él – azt tűzte ki célul, hogy sikerüljön minél több fővárosit megnyerni a mozgásban gazdag életmódnak. Ebben segíthet, hogy jövőre Budapest lesz Európa sportfővárosa.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest

Kerékpár: 2020-ban Budapestről rajtol a Giro d’Italia?

2018-09-08 09:01:28

Bátorfi Béla, a Pannon Cycling Team tulajdonosa tervei között szerepel a 2020-as Giro d’Italia három nyitó etapja, a Big Start Budapestre hozatala, sőt Alberto Contadorral karöltve kerékpáros-akadémiát létesítenének Magyarországon.

kerékpár Giro d'Italia Bátorfi Béla Budapest Alberto Contador