AIPS: a budapesti atlétikai vb nyerte a világ legjobb sajtóközpontja díjat 2023-ban

Vágólapra másolva!
2024.01.02. 16:50
null
A sajtótribün a budapesti világbajnokságon (Fotó: Őszi Szilvia)
A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) kedden kiadott közleménye szerint 2023-ban a budapesti atlétikai világbajnokságot találtak az AIPS szavazói a sajtókiszolgálás szempontjából a világ legkiválóbb sajtóközpontjának.

Az AIPS a tavalyi év után immár idén is két külön kategóriát állított fel: a multi-sporteseményeket és az egy sportággal foglalkozó nemzetközi versenyek sajtóközpontjában működő szolgáltatásokat is külön-külön díjazta. Előbbi kategóriábana kínai Csengtuban rendezett Nyári egyetemi Világjátékok győzött megelőzve a berlini speciális olimpiát és a 19. Ázsiai Játékokat. Utóbbiban pedig a wimbledoni tenisztorna és a női labdarúgó-világbajnokság előtt a budapesti atlétikai vb is sajtókiszolgálása lett a legjobb.

„A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság a sportújságírók körében is az atlétika népszerűségének növekedését ösztönözte: a bajnokság alkalmából felavatott Nemzeti Atlétikai Központ rekordokat, egyedi történeteket és szurkolói izgalmakat és felejthetetlen sportmeséket könyvelhetett el, melyeket az újságírók beszélhetnek majd el” – méltatta az AIPS hivatalos oldala a budapesti világbajnokság sajtókiszolgálását.

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség alelnöke, Csisztu Zsuzsa avatta be lapunkat a díj hátterébe, s felidézte, hogy nem az atlétikai világbajnokság az első hazánkban rendezett sport világesemény, amelyre felkapta a fejét a szakma: 2017-ben ugyanis a Budapesten rendezett úszó-vb sajtókiszolgálását harmadik hellyel díjazta az AIPS.

„Ez egy magyar alapítású díj, és évről évre egyre nagyobb a presztízse. Ezt jelzi az is, hogy két kategóriára bontották tavaly, s így már idén is külön díjazzák a multisport és a hagyományos, egy sportággal foglalkozó eseményeket. A legjobb sajtókiszolgálás díjának elismertségét jelzi az is, hogy a sportújságíró kollégák az év legjobb férfi, női sportolóinak, csapatainak megválasztásával egy időben szavaznak erre a díjra is, de mivel ez egy sportújságíró szakmai díj, komoly lobbimunkát igényel a háttérben, hogy a sok nagyszerű esemény közül adott esetben a magyarországi legyen a legjobb. Éppen ezért nagyon örülök, hogy tudom segíteni a magyar kollégáim munkáját ezzel a nemzetközi közösségben is” – fogalmazott Csisztu, aki az atlétikai világbajnokság nemzetközi kommunikációjáért volt felelős, s azt is elárulta, a díjat az AIPS áprilisi kongresszusán adják át a nemzetközi közönség előtt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik