Kiesett az általunk figyelt Blackpool FC!

2469347 24693472469347 2469347
Vágólapra másolva!
2015.04.07. 17:04
Ami a szezon előtt sejthető volt, az most sajnos beteljesült. Kiesett a Blackpool FC a Championship-ből! Az előző szezonban éppen, hogy bennmaradó...

Ami a szezon előtt sejthető volt, az most sajnos beteljesült. Kiesett a Blackpool FC a Championship-ből!Ami a szezon előtt sejthető volt, az most sajnos beteljesült. Kiesett a Blackpool FC a Championship-ből!

Az előző szezonban éppen, hogy bennmaradó Blackpool FC-nél a nyáron nagy változtatások voltak.

A klub menedzsere Barry Ferguson nem kapott végleges szerződést, ezért távozott a csapattól.

A klub tulajdonos pedig szélnek eresztette a lejárt szerződésű játékosokat, szám szerint 27-et.

José Riga került a csapat élére, aki az első tengeren túli menedzser lett a klubnál.

Riga pontosan 2014 június 11-én írt alá a narancsmezesekhez.

Nyolc játékosa volt először és első lépésként Tony McMahon szerződését hosszabbította meg egy évvel és további 1 éves opciót is tartogatott a szerződése. Erre azért volt szükség, mert McMahon a csapatkapitánya volt a gárdának.

Első igazolásként jött Sergej Zenjov, aki látszólag sem tűnt húzó embernek és a szezon közben el is hagyta a Blackpool-t. A klub még a Spanyolországi edzőtábort is lemondta csakis azért, hogy még a szezonra összeállítsanak egy teljes keretet. Oyston pedig ezt végig a legnagyobb nyugodtságban nézte.

Július 19-én a csapat a Penrith otthonában játszott felkészülési meccset, amin Riga lesem ült a kispadra, mert már akkor nézet eltérései voltak Oyston-nal.

A csapat végül 4:0-ra nyert a sokad osztályú ellenfele ellen. A gólokat Grant, Zenjov és Delfouneso (2) szerezte.

Július 28-án a klub három játékost igazolt le: Jacob Mellis, Tomasz Cywka és Peter Clarke.

Azon a napon még Nathan Delfouneso is hosszabbított.

Július 31-én a Costa ricai José Cubero is aláírt, akiért 400 000 angol fontot pengettek ki.

Kölcsönbe jött Donervon Daniels, ingyen jött Joan Oriol, egy teljes szezonra kölcsönbe jött Joe Lewis és John Lundstram.

Ishmail Miller ingyen jött, Ell Parish és Andrea Orlandi is ingyen írt alá.

Augusztus 9-én kezdődött a szezon a Nottingham Forest otthonában. A Blackpool 15 játékossal utazott el a meccsre és sima 2:0-s vereséget szenvedett. Aztán a Blackpool további 4 vereséget is begyűjtött.

Az első pontig egészen szeptember 13-áig kellett várni, amikor a csapat hazai pályán 0:0-s döntetlent ért el a Wolves ellen.

Augusztusban egyébként még Jeffrey Rentmeister, Joel Dielna, Francois Zoko, Nile Ranger és Edu Oriol is aláírt a csapathoz.

Riga többször panaszkodott, hogy foghíjas az edzői stábja és az adminisztrációs munkákat is neki kell elvégeznie.

Szeptemberben aztán a csapat kezdett valamennyire összeállni. A Watford ellen minimális különbséggel kaptak ki, de Brighton-ből elhoztak 1 pontot. Bár a Norwich ellen hazai környezetben kikaptak, de a Middlesbrough otthonában is sikerült 1 pontot elcsenniük és október 3-án Zoko góljával 1:0-ra elverték a Cardiff-ot.

Úgy tűnt, hogy a csapat kezd erőre kapni, de ezután a csapat 4:2-re kikapott a Huddersfield otthonában.

A Derby elvitte a 3 pontot, majd a Reading otthonában bemutatott lélektelen hozzáállás és a sima, 3:0-s vereség Riga állásába került.

Tehát nem elég, hogy Riga szinte a "piszkos munkát" is elvégezte, de 15 meccs elég volt ahhoz, hogy a tulaj megköszönje a munkáját. Egyébként Riga 1 győzelem, 3 döntetlen és 11 vereséggel zárta a Blackpool-os pályafutását. Jelenleg egyébként újra a Standard Liége-t vezeti.

A klub október 30-án Lee Clark-ot ültette le a csapat élére, aki előtte a Birmingham City-t irányította. A Birmingham-iek október 20-ikán menesztették a gyenge eredmények miatt.

Clark-ról egyébként köztudott, hogy bátran nyúl a fiatalokhoz. Az előző szezonban éppen, hogy csak bennmaradt a Birmingham csapatával.

Clark itt léte alatt érkezett a klubhoz (kölcsönbe, vagy végleg): Jacob Murphy, Jonathan Legear, Jamie O'Hara, Brian Lenihan, Chris Eagles, Nyron Nosworthy, Tom Kennedy, Kevin Foley, Stuart O'Keefe, Darren O'Dea, Grant Hall, Saer Séne, David Ferguson, Connor Oliver, Alex Henshall, Islam Feruz, Niall Maher, Joe Rothwell, Tom Aldred, Gary Madine és Miles Addison.

Itt léte alatt távozott (kölcsönbe, vagy végleg): Francois Zoko, Cywka, Zenjov, J. és E. Oriol, Jacob Mellis, Legear, Ishmail Miller, Gary MacKenzie, Steven Davies és meglepetésre Tony McMahon a Bradford-hoz került kölcsönbe.

Clark hazai pályán debütálhatott a Blackpool élén és a csapat 2:0-ra ki is kapott az Ipswich Town ellen.

Ezután a csapat a Fulham-hez ment, ahol 2:0-ra is vezettek, de a végén csak az 1 pontnak örülhettek.

A Leeds ellen idegenben simán kikaptak, de utána 4 meccses veretlenségi széria következett. Egy pontot szereztek a Bolton, Rotherham és Charlton ellen és Lee Clark előző kenyéradóját a Birmingham City-t, 1:0-ra elverték Davies góljával.

December 20-ikán jött a karácsonyi "nagy pofon". A csapat a Bournemouth-ot fogadta, akik hatalmas játékkal 6:1-re elverték a Blackpool-t. A Blackpool azután 1:0-ra kikapott a Sheffield Wednesday otthonában, de december 28-án megint 1 pontot szereztek a Rotherham ellen.

Január 10-én Peter Clarke (aki anno már dolgozott együtt Clark-kal) góljával 1:0-ra elverték az akkor már rém gyengén teljesítő Millwall gárdáját.

Ezt követően a Wolves otthonában 2:0-ra kikaptak, majd a Watford 7:2-re ütötte ki a Blackpool gárdáját.

A januárt 1:0-ás győzelemmel zárták hazai környezetben, a Brighton ellen, de aztán jött két vereség: először a Norwich otthonában, majd hazai környezetben a Middlesbrough ellen.

Azután jött a Nottingham Forest a Blackpool otthonába. A Blackpool fantasztikus teljesítményt nyújtott és a 97. percben, a mindössze 20 éves David Ferguson egyenlíteni tudott, ezzel beállította a 4:4-es végeredményt.

A csapat ezután 1 pontot hozott el a Blackburn otthonából, majd jött zsinórba 6 vereség és utána 2 döntetlen. Ez azt jelentette, hogy 6 fordulóval a szezon befejezése előtt a csapat gyakorlatilag kiesett.

A szezon közben Jacob Murphy feltött egy "megint megyünk kikapni" feliratú képet, amelynek az lett a következménye, hogy a klub pár nap múlva elbocsátotta.

Egyébként a szezon nem telt valami nyugodtan, mert a szurkolók többször is tüntettek Oyston ellen és a Leeds United elleni meccsen jó pár szurkoló össze balhézott a Leeds szimpatizánsokkal.

Lee Clark a Reading meccset megelőzően ilyen mérleget tudott felmutatni a Blackpool élén: 3 győzelem, 9 döntetlen és 15 vereség. Ez 11%-os győzelmi arány, Rigának csak durván 7%-a volt.

De most mi lesz a Blackpool FC-vel és a Blackpool FC magyar blog-al?

Ha a klub visszaakar jutni a Championship-be, akkor a mostani nyáron nem szabad egy csapatnyi játékost elküldeni.

Mindenképp vannak nagyszerű játékosaik. Kilehet emelni Joe Lewis-t, akit érdemes volna végleg megvenni, vagy itt van a sok tapasztalattal bíró Jamie O'Hara, akire szintén lehetne számítani.

Egyenlőre kérdéses a klub jövője és a legutóbbi nyárból kiindulva, csak még több kérdés vetődik fel a klubbal kapcsolatban.

A Blackpool FC magyar blog-ért meg bejelentkezett a Norwich city magyar blog stábja, úgy mond segítve az oldalt, mert már inaktív lett, de többszöri megkeresésre sem érkezett válasz.

Tehát marad a bizonytalanság a Blackpool Fc magyar blog és a Blackpool FC körül.Aki esetleg nem tudná, a Norwich blog figyelemmel követte a Blackpool FC magyar blog-ot, szóval ezért jött ki 1 cikk a csapat szezonjáról, illetve a magyar bloggal kapcsolatos információkról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik