Az Independent véleménye Alex Neil-ről!

2469347 24693472469347 2469347
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 09:04
A 33 éves menedzserünk mérlege a következő: 13 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség. Ezek után nem csoda, hogy az independent cikket készített...

A 33 éves menedzserünk mérlege a következő: 13 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség. Ezek után nem csoda, hogy az independent cikket készített róla.A 33 éves menedzserünk mérlege a következő: 13 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség. Ezek után nem csoda, hogy az independent cikket készített róla.

Alex Neil diákként a Skót Labdarúgó Szövetségnél szerezte meg a Pro-Licencet, de természetesen hallotta Gordon Strachan szavait e munka hátrányairól: "Hosszú éjszakák vannak, amikor úgy gondolod, hogy hasztalan."

"Nem beszélek senkivel sem tanácsért."-mondta Neil az Independent-nek a Colney-i edzőpályán.

"Ha én keresek valakit, hogy mondja meg, mit hogyan kell, akkor tényleg oda megyek. Ezért megyek a saját fejem után."

Neil fiatal kora ellenére már feltud mutatni egy sikert. A skót Hamilton gárdáját feljuttatta a skót első osztályba.

Bár a Hamilton-nak Play-Off-ot kellett játszania a Hibernian ellen, de már az első meccsen, a Hibernian otthonában eldöntötték a meccset. A visszavágó után a Hibernian edzőt menesztett.

Amikor aláírt a Norwich-hoz, a csapat 11 pontra volt Bournemouth-tól, de a csapat az irányítása alatt 15 meccsből 10 győzelmet, 3 döntetlent és két vereséget mutatott fel, ami arra volt jó, hogy a csapat feljöjjön a 2. helyre és szorosan ott legyen a Bournemouth mögött.

"Itt több a tisztelet, mint amikor a Hamilton-nál voltam."-elmélkedik Neil.

"Ha vesztettünk, az szörnyű volt és világvége volt."-mondta Neil, mert nagyon jól tudja, hogy a Norwich-nál nagyobbak az elvárások.

Majd kitért a Hamilton-nál töltött időszakára: "Az tény, hogy kis halak voltunk és azt mondták a játékosok, hogy figyelj, megyünk és megyünk, de itt az emberek úgy néznek ránk, hogy ezt várják el tőlünk."

Alex Neil játékosként Angliában is megfordult. Játszott a Barnsley-ban, majd a Mansfield-ben és már akkor egy vezető egyéniség volt.

"23 évese csapatkapitány voltam, ha nem is a súlya miatt, de boldog voltam és azt mondtam mindig, amit mondani akartam."

Neil Anglia második legfiatalabb menedzsere. (Ha már fiatal menedzserekról van szó, akkor ez érdekes lehet: itt.)

Neil nem a Hamilton fejlesztési csapatát irányította, annak ellenére, hogy a szerződése szerint a Hamilton játékosa és csapatkapitánya volt, de Billy Reid 2013 májusában távozott és Neil került a csapat élére.

Játékosként James McCarthy-vel és James McArthur-ral is játszhatott, akik jelenleg a Premier ligában szerepelnek.

"Billy nekem adta a csapatkapitányi karszalagot. Játszottunk 3 középpályással és az volt a helyzet, hogy megtanítsuk őket a játékra. Sosem voltam a legerősebb pont, de mindig tudtam olvasni a játékot."-mondta Neil.

Neil először a Hamilton U17-es csapatánál kapott munkát. "Billy hét évig volt ott, majd átvettem én a csapatot."

Neil irányításával a Hamilton 1938 óta először győzte le a skót Celtic-et.

"Volt néhány dolog a Championship csapataiban amiért szimpatizáltam velük, de a Norwich-nak nagy bátorsága volt, hogy jött és szerződést kínált nekem. Számomra ez nagyon jó volt."

"Hamar rájöttem, hogy kell nekik egy menedzser és nem kell nekik más játékos."

Neil kiemelte a Norwich játékát is: "Nagy nyomás nehezedik a csapat szempontjából, de nem adunk időt és helyet a labdának és amikor az van, hogy egy kicsit kreatív vagy, akkor jönnek a helyzetek. Sok az angol alapú csapat itt."

Neil az őszinteséget is követeli a játékosaitól!

"A tisztesség is különbséget jelent és ha valamit nem csinálsz jól, akkor néhány ember elborul és úgy gondolják, hogy nem az ő hibájuk, hanem valaki más a hibás."

"Néha az emberek nem szeretik meghallani az igazságot, de jól reagálnak rá és megmutassák, hogy élvezik ezt."

A mai öltözőknél ritka, ha a csapat egy nyelvű.

"Az emberek ma szeretik, ha szeretik őket. Megvannak a közösségi oldalak és mindenki beszélni akar a másikkal. Itt az emberek kerülik úgy mondani a dolgokat, hogy mást megzavarjanak. Ez az, ami itt más."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik