Már a dobogón Manningék, az éllovast fogadják Bradyék

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2012.12.06. 13:54
null
A Houston kiváló védelme mellett nagyszerű támadókkal is rendelkezik (Andre Johnson – balra – és Arian Foster – jobbra – is a liga elitjébe tartik) (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. Az élen továbbra is a Houston Texans áll, amely a 4. helyre felzárkózó New England Patriots otthonába látogat a forduló rangadóján. A Peyton Manning irányította Denver Broncos már dobogós, csúszik hátra a címvédő Giants.

 


1. (a múlt héten: 1.) Houston Texans (11–1)

Megállíthatatlan a listavezető Texans. Nem kérdés, hogy a csoportját megnyeri a csapat, az igazi csata viszont majd a rájátszásban kezdődik el, addig is annyi lehet még fontos, hogy ne sérüljön le több kulcsember...

2. (2.) Atlanta Falcons (11–1)

Csütörtökön meg tudta verni az Atlanta a New Orleanst, ám valljuk be, hogy Matt Ryanék teljesítménye egyre több kivetnivalót hagy maga után, és egyre inkább kezdik azt a formát hozni, amit az elmúlt évek rájátszásaiban is láthattunk a csapattól. Pedig ez nagyon kevés lesz a jövőben, így biztosan nem jut sokáig a Falcons.

3. (5.) Denver Broncos (9–3)

Amikor nagyon nagy szükség volt rá, Peyton Manning ismét meg tudott villanni, ahogy a védelem is, így pedig joggal jelenthetjük ki, hogy bárki ellen van esélye a Denvernek. Az AFC West-küldetést gond nélkül teljesítette a Broncos, innentől a kiemelésért folytatódhat majd a harc.

4. (6.) New England Patriots (9–3)

Kikapott a Ravens, így a Pats egyre kényelmesebb helyzetbe kerül, ami a rájátszásban való kiemelést jelenti. Ha így folytatják Bradyék, simán meglesz a pihenőhét. Mindenesetre a Texans elleni csata várhatóan rettentő nehéz lesz, hisz a liga egyik legjobb védelmével kell szembenéznie a Pats támadóinak...

5. (3.) Baltimore Ravens (9–3)

Csúnya blamába szaladt bele a Ravens, ráadásul pont a Steelerstől kaptak ki, ami nem lenne kínos, ha nem épp a harmadik számú quarterback, Charlie Batch dobált volna... Amit már az elmúlt hetekben is láttunk, ismét bebizonyosodott: a támadóalakulat a jó szezonkezdet után visszaesett és maximum középszintűnek nevezhetnénk, míg a védelem pedig túlságosan is hullámzó. A jövőben ilyen vereségek biztosan nem fognak beleférni.

6. (4.) San Francisco 49ers (8–3–1)

Úgy tűnik, hogy az NFC Westben folytonos körbeverés van. Már a Rams elleni döntetlen is meglepetés volt, de hogy másodszorra ki is kapjon a Harbaugh-együttes, arra egyszerűen nincs mentség! Kaepernick ezúttal nem volt olyan jó, ráadásul egy hatalmas hibájából pontot is szerzett a Rams, ám van lehetősége javítani, hisz a Dolphins ellen is ő fog kezdeni.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2012-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

7. (9.) Green Bay Packers (8–4)

Mivel nyert a Packers és zakóba szaladt bele a Chicago, így átvette a vezetést az NFC North-ban a Rodgers vezette Green Bay. Ráadásul a Sajtfejűek várhatóan csak erősödhetnek innentől, hiszen az eddigi sérültek lassan visszatérhetnek, ez pedig nagyon nagy segítséget jelenthet még.

8. (7.) Chicago Bears (8–4)

Kikapott a Chicago Bears, ezzel pedig elvesztette a vezető pozícióját az NFC North-ban. Az utóbbi hetekben nem megy túl jól a Cutler vezette támadószekciónak, az utolsó hetekben így mindenképpen javítani kell ezen, mert ez a Bears még akár a Super Bowlra is esélyes lehetne...

9. (10.) Seattle Seahawks (7–5)

Egy Bears elleni siker mindig hatalmas fegyvertény, de idén aztán végképp! Az újonc Russell Wilson egyszerűen zseniális formában dobál, így nem is volna meglepő, ha végül őt választanák meg az év újoncának – bár lássuk be, erre Andrew Lucknak és Robert Griffinnek nagyobb esélye van még mindig. A 49ers zakójával még a csoportgyőztes kiléte is nyílttá vált, minden bizonnyal hatalmas csata kerekedik majd a Seattle és a San Francisco között.

10. (11.) Indianapolis Colts (8–4)

Fantasztikus győzelmet szerzett meg az Indianapolis a Detroit vendégeként! Luck borzalmas hibákat vétett, ám amikor nagyon kellett, mégis sikerült megemberelnie magát és villannia párszor, így végül nyert. Amit az utolsó percekbe művelt a Colts támadóegysége, még nagyon sokáig emlékezetes marad majd a szurkolók számára. Irány a rájátszás!

11. (14.) Pittsburgh Steelers (7–5)

Hatalmas sikert aratott a Steelers, méghozzá a nagy rivális Ravens ellen! Ami hatalmas szó, hogy mindezt a 38 éves Charlie Batchcsel tette meg a Pittsburgh, ezzel életben tartva a rájátszásról szőtt terveket. A védelem már hetek óta a régi, elit formáját mutatja, így pedig ha még Big Ben is visszatérhetne, akkor kivétel nélkül bárkit képes lesz elverni Mike Tomlin gárdája.

12. (13.) Cincinnati Bengals (7–5)

Remek formában van a Bengals. Verték a Chargerst is, a 7–5-ös mérlegükkel pedig a Steelers nyomában vannak, ami a rájátszásért folyó harcot illeti. Vasárnap a Cowboyst fogadják Daltonék, ha pedig playoffba akarnak kerülni, kötelező volna a győzelem!

13. (8.) New York Giants (7–5)

Túlságosan is hullámzó a Giants játéka. A legutóbbi négy mérkőzésükből hármat elbuktak, így megérkezett Manningék nyomába a Cowboys, de még a Redskins is, bár a címvédő azért már sokadik éve játssza el azt, amit idén is, csak kérdés, hogy ezúttal is összerántja-e a fiait Coughlin...

14. (12.) Tampa Bay Buccaneers (6–6)

Nagyon fontos mérkőzésen kapott ki a Buccaneers, a Broncos elleni vereség pedig azért megmutatta, hogy még nem érettek meg a rájátszásra Greg Schiano fiai. De jó lesz ez nagyon, csak még nem az idei év a Bucs nagy éve...

15. (17.) Washington Redskins (6–6)

Csodálatos ez a Robert Griffin III nevű fazon! Habár gyorsnak tűnhet, de azért tizenkét összecsapás is elég volt hozzá, hogy ki merjük jelenteni, hogy megérte az 1/2-es picket ez a fiú, és benne nagy kincsre lelt a fővárosi Redskins. Azon sem lepődnénk meg, ha még a Ravenst is móresre tanítaná Griffin, minden esélye meglesz rá!

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

16. (18.) Dallas Cowboys (6–6)

A kötelező siker megvan az Eagles ellen, így továbbra is életben tartja a playoffal kapcsolatos reményeit a Cowboys. Végre a támadóegység is nagyot játszott, ez pedig elengedhetetlen lesz a továbbiakban is, hiszen innentől már minden vereség a szezonba kerülhet.

17. (15.) Minnesota Vikings (6–6)

Hiába viszi a hátán Adrian Peterson a Vikingeket, sokszor még ő kiváló játéka is kevésnek bizonyul, ahogy a Packers ellen is így történt ez. Percy Harvin nélkül hanyatlik a passzjáték, ami pedig mindenképpen szükséges lenne ahhoz, hogy a Vikes meccset is tudjon nyerni...

18. (21.) St. Louis Rams (5–6–1)

Másodszorra lepi meg a San Franciscót a St.Louis, ez pedig azért hatalmas teljesítmény ettől a fiatal, épp újjáépülő csapattól! A tizennegyedik játékhéten Buffalóba látogatnak a Kosok, ott pedig azért bőven lehet esélye Jeff Fisher együttesének, hiszen a Bills rettentő rossz formában van jelenleg.

19. (16.) New Orleans Saints (5–7)

Sajnálatos vereségbe szaladt bele a Brees vezette Saints a Falcons ellen, így ugyanis szinte már esélye sincs a rájátszásba kerülni a Szenteknek. Brees kifejezetten rossz napot fogott ki, hiszen ötször(!) adta el a labdát, ez pedig túl soknak bizonyult. Sokat erőlködött, több szituációban is rosszkor erőltette a nagy játékokat, de ez visszaüt az utóbbi hetekben. Fel kellene javítani a futójátékot és legfőképp a védelmet, csak akkor lehet esély a legjobbak ellen.

20. (22.) Buffalo Bills (5–7)

A gyengébb csapatokat meg tudja verni a Bills, most sem volt ez másképp, hiszen a Jaguars nem jelentett túl nagy akadályt Fitzpatrickéknak. Ám ez még mindig roppant kevés a jobb csapatok ellen. Hiába van egy remek futójáték, a passzjáték rendre akadozik, és a védelem is gyakran mondja be az unalmast...

21. (20.) Miami Dolphins (5–7)

Kezd elúszni a Delfinek szezonja. Néhány hete még számoltunk velük, mint meglepetéscsapattal, de az utóbbi időben rendre jönnek a vesztes meccsek, ráadásul pont a legfontosabb pillanatokban. A következő hetekben is nehéz dolga lesz a Miaminak, hiszen Jake Long is megsérült, így csak fokozódtak a problémák...

22. (23.) New York Jets (5–7)

Mark Sanchez az Arizona Cardinals ellen is borzalmasan játszott, a helyére beálló McElroy pedig megnyerte a mérkőzést. Ez sem volt elég azonban Rex Ryannek, a hétvégén ismét a hétről hétre lebőgő Sanchez kezd majd.

23. (19.) Detroit Lions (4–8)

Minden összeomlott Detroitban. Kapitulált a védelem, a támadóegységgel pedig már eddig is rettentő sok probléma volt, ami a Colts ellen sem változott sokat. Az ellenfél hibáit nem sikerült kihasználni, ráadásul azt is elmondhatjuk, hogy a Lions el is vesztette az egyébként már megnyert meccset, mindezt nem először. Az edzői stábnak mennie kellene!

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat végez az NFL 2012-es szezonjában a legrosszabb mérleggel, melyik együttesé lesz az 1/1-es draftjog?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

24. (27.) Cleveland Browns (4–8)

Egyre inkább láthatjuk, hogy nem is olyan rossz csapat ez a Cleveland Browns. A keret fiatal és egyre jobb játékosok alkotják, ezek után pedig talán most lehet igazán észrevenni az edzői stábban rejlő hiányosságokat. Biztos nem jövőre kerül a legjobbak közé a Browns, de a középmezőnyben azért bőven ott lehet.

25. (24.) San Diego Chargers (4–8)

Semmi sem jön össze idén a Chargersnek, de azért arra egyáltalán nem számították, hogy Riversék ebben az évben leginkább a bokszzsák szerepét fogják eljátszani a legtöbb héten. Elfáradt, elfásult ez a gárda, nincs meg a tűz, ez pedig egyértelműen az edzői stáb felelőssége.

26. (25. ) Arizona Cardinals (4–8)

Egyre nagyobb hullámvölgybe csúszik a Cardinals, jelenleg ugyanis sorozatban már a nyolcadik zakóját könyvelhette el a csapat. A támadójáték továbbra is ismeretlen fogalom, és Lindley is teljesen kilátástalannak tűnik egyelőre. Egyre csak gyülekeznek a viharfelhők Arizona fölött...

27. (26.) Carolina Panthers (3–9)

Nem volt szerencséje a Panthersnek, hogy pont egy ilyen felspanolt Chiefsbe szaladt bele, mert egyébként a papírforma szerint még simán nyerhették is volna a mérkőzést. Cam Newtonéknak ezúttal nem termett sok babér, a Falcons ellen lehet javítani.

28. (28.) Tennessee Titans (4–8)

A szezon elment a Titánok számára, innentől már csak az lehet kérdés, hogy pontosan hol draftolhatnak. Persze azért még bőven okozhat meglepetést a Titans, kezdetnek rögtön Indianapolisba látogatnak, ahol a csapatok mindig szoros összecsapásokat szoktak játszani...

29. (32.) Kansas City Chiefs (2–10)

Fantasztikus győzelmet aratott a Chiefs. Az, hogy az előző hétvégi tragédia után ilyen mentális löketet kapott a csapat, egyszerűen csodálatos, és az biztos, hogy megérdemelték. Ám sajnos a mérkőzés sem múlt el komoly veszteségek nélkül, megsérült például a linebacker Derrick Johnson, akinek a hiánya hatalmas érvágás lenne az utolsó hetekre.

30. (29.) Philadelphia Eagles (3–9)

Ez a Philly kifújt. A gond nem ott van, hogy csak most, hanem már jó néhány hete! Rá lehet húzni Jim Wahburnre a vizes lepedőt, de nyilvánvaló, hogy fejétől bűzlik a hal: itt Andy Reid a legnagyobb ludas.

31. (30.) Oakland Raiders (3–9)

Oaklandben is minden a feje tetejére állt. Míg a támadócsapat játéka teljesen hullámzó, addig a védelem rendre gyenge teljesítményt nyújt, ez a jelenlegi csapat pedig valljuk be, hogy nagyon gyenge, vélhetően simán a top5-ben fog draftolni.

32. (31.) Jacksonville Jaguars (2–10)

Véget ért a Henne-csoda, a Jacksonville ugyanis sima vereséget szenvedett a Buffalo Bills ellen. Henne azért meg is mutatta, hogy nem lesz megfelelő, mint franchise irányító, ráadásul még Cecil Shorts is megsérült, így ismét eggyel kevesebb célpontja lehet a jövőben...

A 14. forduló a Oakland Raiders–Denver Broncos csoportrangadóval veszi kezdetét csütörtök éjjel. A mérkőzésekről szóló beharangozót ide kattintva olvashatja el!

Új sorozatunk, a Yardról yardra a vörös zónában – mely mindig az előző forduló 20 érdekességével foglalkozik majd, továbbá egy bevállalós tippel jelentkezik a következő körre – legújabb részét ide kattintva érheti el!

STATISZTIKÁK
A 13. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Andrew Luck (Indianapolis Colts)
–Detroit Lions
391
A legtöbb futott yard: Adrian Peterson (Minnesota Vikings)
–Green Bay Packers
210
A legtöbb elkapott yard: Calvin Johnson (Detroit Lions)
–Indianapolis Colts
171
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 3742 Matthew Stafford (Detroit Lions)
A legtöbb futott yard: 1446 Adrian Peterson (Minnesota Vikings)
A legtöbb elkapott yard: 1428 Calvin Johnson (Detroit Lions)
A legtöbb szerelés: 123 Chad Greenway (Minnesota Vikings)
A legtöbb sack: 17.5 Aldon Smith (San Francisco 49ers)
A legtöbb interception: 8 Tim Jennings (Chicago Bears)
NFL 2012, ALAPSZAKASZ
13. FORDULÓ
2012. 11. 30. 2:20 Atlanta Falcons–New Orleans Saints 23–13
2012. 12. 02. 19:00 Chicago Bears–Seattle Seahawks
17–23 – h.u.
2012. 12. 02. 19:00 Green Bay Packers–Minnesota Vikings 23–14
2012. 12. 02. 19:00 St. Louis Rams–San Francisco 49ers 16–13 – h.u.
2012. 12. 02. 19:00 New York Jets–Arizona Cardinals 7–6
2012. 12. 02. 19:00 Kansas City Chiefs–Carolina Panthers 27–21
2012. 12. 02. 19:00 Detroit Lions–Indianapolis Colts 33–35
2012. 12. 02. 19:00 Buffalo Bills–Jacksonville Jaguars 34–18
2012. 12. 02. 19:00 Miami Dolphins–New England Patriots 16–23
2012. 12. 02. 19:00 Tennessee Titans–Houston Texans 10–24
2012. 12. 02. 22:05 Denver Broncos–Tampa Bay Buccaneers 31–23
2012. 12. 02. 22:25 Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 20–23
2012. 12. 02. 22:25 Oakland Raiders–Cleveland Browns 17–20
2012. 12. 02. 22:25 San Diego Chargers–Cincinnati Bengals 13–20
2012. 12. 03. 2:20 Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles 38–33
2012. 12. 04. 2:30 Washington Redskins–New York Giants 17–16
14. FORDULÓ
2012. 12. 07. 2:20 Oakland Raiders–Denver Broncos
2012. 12. 09. 19:00 Washington Redskins–Baltimore Ravens
2012. 12. 09. 19:00 Cleveland Browns–Kansas City Chiefs
2012. 12. 09. 19:00 Pittsburgh Steelers–San Diego Chargers
2012. 12. 09. 19:00 Indianapolis Colts–Tennessee Titans
2012. 12. 09. 19:00 Jacksonville Jaguars–New York Jets
2012. 12. 09. 19:00 Minnesota Vikings–Chicago Bears
2012. 12. 09. 19:00 Carolina Panthers–Atlanta Falcons
2012. 12. 09. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Philadelphia Eagles
2012. 12. 09. 19:00 Buffalo Bills–St. Louis Rams
2012. 12. 09. 19:00 Cincinnati Bengals–Dallas Cowboys
2012. 12. 09. 22:05 San Francisco 49ers–Miami Dolphins
2012. 12. 09. 22:25 New York Giants–New Orleans Saints
2012. 12. 09. 22:25 Seattle Seahawks–Arizona Cardinals
2012. 12. 10. 2:20 Green Bay Packers–Detroit Lions
2012. 12. 11. 2:30 New England Patriots–Houston Texans

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik