2. Bundesliga: ifjabb Dárdai Pál gólpasszt adott, drámai meccset nyert meg a Hertha

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.05. 20:31
picture allianceBilal Hussein szerezte a Hertha második gólját a Paderborn ellen (Fotó: Getty Images)
A Hertha BSC fordulatos mérkőzésen 3–2-re legyőzte a Paderbornt a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 28. fordulójának pénteki játéknapján.

 

Mozgalmasan kezdődött a találkozó, húsz perce sem voltak pályán a csapatok, de máris született két gól: a Paderborn kezdett jobban, s Raphael Obermair révén a 16. percben megszerezte a vezetést. Sokáig azonban nem örülhetett a hazai csapat, mert gyakorlatilag rögtön a középkezdés után kiegyenlített a Hertha – Aymen Barkok ifjabb Dárdai Pál gólpassza után volt eredményes.

Ezután hosszas gólcsend következett, mígnem a 60. percben Visar Musliu egy szöglet után bevette a Hertha kapuját, újra megszerezve a vezetést csapatának. Ekkor úgy nézett ki, a Paderborn megnyeri a meccset, a Hertha sorozatos próbálkozásai azonban eredményre vezettek, a 87. percben Bilal Hussein kiegyenlített (a gólt hosszasan videózták, majd érvényesnek minősítették).

Maradt támadásban a Hertha, amely a 90. percben újabb gólt ünnepelhetett: Haris Tabakovic szép támadás végén lőtt az üres kapuba, ezzel pedig el is döntötte a fordulatos találkozót. 2–3

A meccsen gólpasszt jegyző ifjabb Dárdai Pált a 71. percben lecserélte édesapja, míg Dárdai Márton végigjátszotta a meccset a védelem közepén. Dárdai Bence nem volt a meccskeretben.

Győzelmével a Hertha feljött a hatodik helyre a tabellán, és még reális esélye van a feljutásra.

NÉMET 2. BUNDESLIGA
28. FORDULÓ
Paderborn–Hertha BSC 2–3 (Obermair 16., Musliu 60., ill. Barkok 17., B. Hussein 87., Tabakovic 90.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik