Hertha: nagy baj lehet, véget ért a kulcsember idénye?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.27. 09:36
null
Véget ért Jordan Torunarigha szezonja? (Fotó: AFP)
A német média aggasztó dolgokat ír Jordan Torunarighával kapcsolatban: a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha játékosa valószínűleg már nem léphet pályára ebben az idényben.

 

A berliner-kurier.de úgy tudja, hogy több sérülés is van a háttérben, a 21 esztendős német utánpótlás-válogatott védőnek az U21-es nemzeti együttes Franciaország elleni (2–2) összecsapásán megsérültek a bokaszalagjai, ha pedig ez nem nem lenne elég, az orvosi vizsgálatok további problémát mutattak ki, a játékosnál ugyanis csontvelőgyulladás alakult ki.

Ez utóbbi rendkívül fájdalmas tud lenni, gyógyulásához pedig minél több pihenésre van szükség, így nagy valószínéggel kijelenthető, hogy Jordan Torunarigha ebben a kiírásban már nem segítheti a berlinieket.

Dárdai Pál vezetőedző a csalódottságát fejezte ki, amikor tudomást szerzett az orvosi diagnózisról, s megjegyezte, hogy játékosának jobban kellene koncentrálnia és vigyáznia a testére.

„Valamin változtatnia kell a jövőben, mert egy sportolónak a testére is szüksége van, mindemellett a fejével és a koncentrációjával is foglalkoznia kell. Középhátvédként neked az egész idényben stabilan és megbízhatóan kell teljesítened, amihez elengedhetetlen, hogy a tested bírja a terhelést – idézi Dárdait a német portál. – Javítania kell a helyzeten, mert ebben a szezonban ez már sokadik sérülése. Még mindig fiatal, ezt elfogadjuk, ezt követően viszont fejlődnie kell ebben. Megpróbáljuk segíteni, nagyszerű erőnléti trénereink vannak. Ahogy egyre tapasztaltabb lesz, úgy javul és kevesebb fölösleges párharcba megy majd bele.”

Torunarigha nélkülözése mindenesetre érzékeny veszteség lehet a Herthának, a védő ugyanis a 2018–2019-es idényben jobbára stabil kezdő volt, amikor épp játszani tudott – a jelenlegi kiírásban 17 mérkőzésen kétszer volt eredményes, emellett kiosztott két gólpasszt is, összesen 1350 percet töltött a pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik