Bayern München: Beckenbauer aggódik Klinsmann miatt

Vágólapra másolva!
2008.01.29. 07:40
Még el sem kezdett dolgozni Jürgen Klinsmann (képünkön), a Bayern München nyártól munkába álló vezetőedzőjére máris több oldalról nyomás nehezedik. Nem elég, hogy a múlt héten Sepp Maier, a bajorok kapusedzője hibás döntésnek nevezte kinevezését, hétfőn Franz Beckenbauer, a klub elnöke is aggodalmának adott hangot.
„Csak remélni tudom, hogy képes lesz kitölteni kétéves szerződését – nyilatkozta a „Császár”. – Nincs még tapasztalata, és tisztában kell lennie azzal, hogy más egy klubot irányítani, mint a válogatottat.”

Klinsmann rövid vezetőedzői pályafutása során valóban nem ült még klubcsapat kispadján, de a német válogatott élén töltött két éve alatt világbajnoki harmadik helyezést ért el. Kissé elhamarkodottnak tűnik a Bayern-elnök szkepticizmusa, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a két fél korábban sikeresen dolgozott már együtt.

Beckenbauer a Nationalelf szövetségi kapitányaként a Klinsmannt is a csatársorban tudó német válogatottal 1990-ben világbajnok lett, majd a páros 1996-ban hasonló szereposztásban UEFA-kupát nyert a Bayern Münchennel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik