Beckham ellopta a show-t; Lencse ment, Nikolics maradt

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 08:44
null
Beckham Párizsban folytatja – és még a fizetését is jótékonysági célra utalja (Fotó: Reuters)
Európa nagy részén január 31-én lezárult az átigazolási időszak. Az átigazolási piac utolsó napjának történéseit a hagyományoknak megfelelően élőben követtük nyomon. Kiderült, hogy Nikolics Nemanja nem lett a Siena játékosa, ellenben Lencse László Görögországban folytatja. A nemzetközi show-t pedig egy bizonyos David Beckham lopta el, még így 37 évesen is – az angol a PSG-hez írt alá.

 

A LEGUTÓBBI HÚSZ, MAGYAR ÉRINTETTSÉGŰ ÁTIGAZOLÁSRÓL ITT TÁJÉKOZÓDHAT!

A LEGUTÓBBI HÚSZ NEMZETKÖZI ÁTIGAZOLÁSI HÍRT PEDIG IDE KATTINTVA TEKINTHETI ÁT!

♦♦♦

ZANZA:

David Beckham a PSG játékosa.
– A téli átigazolási időszakban az egyik legnagyobb összeget az orosz Anzsi költötte el, mely 40 (más források szerint 35) millió euróért megvásárolta a Sahtar brazil légiósát, Williant.
Nikolics Nemanja a Videotonból a Sienához kerülhetett volna, de technikai okok miatt elmaradt a klubváltás. A Videoton továbbadta Kakát a Deportivo La Corunának, és jöhet Vítor Gomes. Lencse László a görög Aszterasz Tripoliszba megy, ez már biztos.
– Információink szerint Tarmo Kink visszatér az ETO-hoz, pénteken bemutatják Győrben.
Kádár Tamás fél évre kölcsönben a Diósgyőré.
– Két újpesti, Barczi Dávid és Egerszegi Tamás a belga Sint-Truidenbe került kölcsönbe.

 

1.32: VÉGET ÉRT A MÓKA MÁRA. Ezennel meg is köszönjük olvasóinknak a kitüntetett figyelmet. Az átigazolási szezon utolsó napja ezúttal sem volt unalmas. Természetesen holnap is megéri visszatérni, a klubok ugyanis rendre bejelentenek még igazolásokat az „utolsó utáni" napon is. Jó éjszakát mindenkinek!

♦♦♦

01.15: A REALLAL ZÁRUNK. A Real Madrid Castilla a szezon végéig kölcsönvette Carlos Henrique Casemirót, a Sao Paulo ötszörös brazil válogatott középpályását. Természetesen a „királyiak” fél év elteltével végleg meg is vásárolhatják a húszéves játékost, aki addig a másodosztályban bizonyíthat.

♦♦♦

01.08: A NAP VESZTESE. A West Bromwich Peter Odemwingiéje hatalmas cirkuszt csapott átigazolása körül (a QPR hívta), mindenkivel összeveszett klubjában, most aztán mégis marad. Alighanem elzavarják az első csapattól a kissé flúgos, de ennek ellenére heti 47 ezer eurót kereső támadót.

♦♦♦

00.51: PARMA – 25. Még két játékost vett a mai 22 mellé a Parma: Filippo Boniperti (fele játékjoga) a Juventustól, Álvaro Ampuero az Universitario de Deportestől érkezett. És még: a gazzetta.it szerint a húszéves kapus, Alberto Gallinetta fele játékjoga immáron a Juventusé. Szóval negyedszáznál járunk.

♦♦♦

00.41: MEGBUKOTT! A Peterborough United skót balszélsője, George Boyd rossz szeme miatt nem felelt meg a Nottingham Forestnél. Ez sok rossz passzt megmagyaráz…

♦♦♦

00.35: HEY, MR. DJ! A PL-ben is akadt egy olyan játékos, aki a papírmunkák elhúzódása miatt nem válthatott klubot: a QPR-os DJ Campbell már azt is elárulta, hogy másfél évre írt alá a Blackburnhöz, de korai volt az öröm.

♦♦♦

00.13: A TECHNIKA ÖRDÖGE. A Videoton tájékoztatása szerint Nikolics Nemanja klubváltása technikai problémákba ütközött. A fehérvári klub elismerte, hogy olasz élvonalbeli csapat érdeklődött a támadóért.

♦♦♦

00.12: IGAZOLT WENGER. Ha az Arsenal szurkolói nem is erre a bejelentésre vágytak az átigazolási szezon elején, Arsene Wnger remek játékossal erősítette meg keretét. Nacho Monreal érkezett a védelem bal oldalára: szokásos „hosszú távú” szerződést írt alá.

♦♦♦

00.10: EZ+AZ. Ahogyan beharangoztuk alant: Andros Townsend követte Jenast a QPR-hoz. Egy fél évre került a sereghajtóhoz kölcsönbe a szélső. Szintén csak tavaszig szolgálja (egyelőre) új egyesületét Eyong Enoh, akit az Ajax adott kölcsön a Fulhamnek.

♦♦♦

00.01: FRANCIA PEZSGŐ. Franciaországban is felpezsdült a végére a piac: a PSG kölcsönadta a 30 éves középső középpályást, Mathieu Bodmert a St.-Étienne-nek, a Marseille pedig kétmillió eurót fizetett a togói szűrőért, Alaixys Romaóért Lorient-nek.

♦♦♦

23.52: NEM KÖLCSÖNBE, VÉGLEG. Kiderült végre az is, hogy Jack Butland három és fél évre írt alá a Stoke-hoz, tehát nem kölcsönbe került oda, a vételár pedig mindössze 4.1 millió euró volt.

♦♦♦

23.42: MOZOGNAK A KAPUSOK IS. Jack Butland aláírt hivatalosan is a Stoke Cityhez, a West Ham ismét kölcsönadta Stephen Hendersont az Ipswichnek – olyan feltétellel, hogy a labdarúgónak 24 órán belül vissza kell térnie, ha úgy döntenek.

♦♦♦

23.39: NINCS MÁR SOK HÁTRA! Angliában Xiscóval szerződést bontott a Newcastle, a Blackburn kölcsönadta egyik támadóját, Rubén Rochinát a Real Zaragozának, a Bolton pedig megvette a Sierra Leone-i szűrőt, Mohamed „Medo” Kamarát a Partizan Beogradtól.

♦♦♦

23.05: KÖLCSÖN A BARCÁBÓL. Az Ajax hivatalos honlapján erősítette meg, hogy kölcsönveszi a szezon végéig a Barcelonától Isaac Cuencát.

♦♦♦

22.55: A RADAR ALATT. Az olasz második ligában (Serie B) szereplő Hellas Verona labdarúgócsapata hivatalos közleményben tudatta, hogy kölcsönvette a Bp. Honvéd-MFA védőjét, a görög-román Anatolis-Alexis Sundast.

♦♦♦

22.53: SUPERKEV ÚJRA SZÁGULDHAT. a Crystal Palace menedzsere, Ian Holloway egykori klubjával, a Blackpoollal tárgyal a veterán támadó, Kevin Phillips kölcsönvételéről. A 39 éves, nyolcszoros angol válogatott ék két gólt szerzett eddig a bajnokságban.

♦♦♦

22.39: STONES. Az Everton 3.5 millió euróért leigazolta a Barnsleytól a 19 esztendős középső és jobb oldali védőt, a korosztályos válogatott John Stonest.

♦♦♦

22.37: FUTÁCSÉKTÓL BOGDÁNÉKHOZ. A Bolton Wanderers 2016-ig szóló szerződést kötött a Leicester City 20 esztendős középhátvédjével, Cian Bolgerrel.

♦♦♦

22.30: BREK! A Stoke City négy és fél éves szerződést kötött az FC Dallas amerikai szélsőjével, Brek Shea-vel. A Dallas pénztárában 2.5 millió font landol.

♦♦♦

22.26: DREZDÁBÓL TORINÓBA. az olasz Juventus leigazolta a német Dynamo Dresden együttesétől a montenegrói szélsőt, Haszan Pepicset. A 19 esztendős, német útlevéllel is rendelkező játékos egyelőre a Juventus korosztályos csapatával készül.

♦♦♦

22.20: VAN, AKI NEM RONTJA EL A VÉGÉT. Az Udinese most jelentette be, hogy vásárlási opcióval kölcsönvette az uruguayi válogatott kerettag szűrőt, Diego Martín Rodríguezt a Defensortól.

♦♦♦

22.12: WILLIAN A PÉNZT VÁLASZTOTTA. Mondja ezt a Sahtar Doneck részéről Mircea Lucescu vezetőedző. Az orosz Anzsi Mahacskala 35 millió eurót fizet Willianért (kipengette a rögzített kivásárlási árat, tehát a Sahtarnak nem volt beleszólása az ügyletbe), és ezzel a brazil légiós lesz a 2012–13 téli átigazolási időszak második legdrágább játékosa Lucas Moura (PSG, 40 millió) után. A dobogó harmadik fokán Mario Balotelli.

Itt jegyezzük meg: az ukrán bányavidéken tuti csak a szakmai kihívás miatt tartózkodott Willian...

♦♦♦

AZ ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAK LEGNAGYOBB KÖLTEKEZŐI (a transfermarkt.de becslése)
1. PSG (francia)
2. Anzsi (orosz)
3. AC Milan (olasz)
4. QPR (angol)
5. Liverpool (angol)
6. Corinthians (brazil)
7. Newcastle (angol)
8. Internazionale (olasz)
9. Fiorentina (olasz)
10. Sahtar (ukrán)

♦♦♦

21.48: STEKELENBURG HIÁBA TÁRGYALT LONDONBAN. Annak ellenére sem lesz a Fulham játékosa Maarten Stekelenburg, hogy a szigetországba utazott egyeztetni a londoni klub képviselőivel. A Roma azért tartja meg a holland válogatott kapust, mert nem sikerült utódot találni a helyére.

♦♦♦

21.38: ENNYIÉRT NEM! Úgy látszik, Leandro Damiao nem lesz a Tottenhamé. Az Internacional PA sportigazgatója, Marcelo Medeiros közölte, „a várakozásokon aluli összeg” szerepelt a Spurs ajánlatán.

Spúrs?

♦♦♦

21.24: NINCS NET, NINCS ÜZLET. Néha elég bizarr módon hiúsulnak meg üzletek. A Fulhamben játszó Pajtim Kasami a Pescarába igazolt volna, már ha nem szállt volna el az internet-kapcsolat.

„Nevetséges, de az internet-kapcsolat nem működött. Minden dokumentum készen állt, de nem tudjuk, hogy beérkeztek-e határidőre” – mondta Mino Raiola, a játékos ügynöke a Sky Italiának (korábban erősebben fogalmazott).

♦♦♦

21.15: NIKOLICS HELYETT TELJES VÉDŐSOR. Úgy tűnik, nem tudta megszerezni az olasz élvonalban vitézkedő labdarúgó-csapat, a Siena a Videoton támadóját, Nikolics Nemanját, de négy védővel „vigasztalódott" az egyesület. Nevek itt! »

♦♦♦

21.13: WARNOCK ELPASSZOLVA, ODEMWINGIE NEM MEGY? A West Bromwich Albion hivatalos közleményben jelentette be, hogy nem egyelőre nem vezettek sikerre a tárgyalások a Queens Park Rangersszel Peter Odemwingie átigazolása kapcsán. Eközben az Aston Villa eladta Stephen Warnockot a Leeds Unitednek.

♦♦♦

20.50: DELFINESEK. A szebb napokat is látott Sculli és Zauri a Laziótól az európai futball egyik legaranyosabb (delfines) címerével rendelkező Pescarába szerződött. Tovább »

♦♦♦

20.39: HIVATALOS, KAKÁ A DEPORÉ. A Videoton hivatalos honlapján tudatta, hogy brazil védője, Claudiano Bezerra de Silva – futballistanevén Kaká – a spanyol élvonalbeli Deportivo La Corunába igazol. Kölcsön, fél év. Tovább »

♦♦♦

20.30. FORGALOM AZ INTERNÉL. Livaja a Schelotto-biznisz keretében az Atalantához megy, cserekapusnak jön a laziós Carrizo, visszajött kölcsönből Alborno Ortega.

Ettől azért nem remeg meg a piac.

♦♦♦

20.24: KIÁRUSÍT AZ ANDERLECHT. DE MÉG NEM JUHÁSZ ROLANDOT. Az RSC Anderlecht hivatalos honlapján bejelentette, hogy a brazil Reynaldo az azeri FK Qarabagba igazol, Nathan Kabasele kölcsönben a Torinóban folytatja, Mohamed Aoulad és René Sterckx pedig a Waasland-Beverenben.

♦♦♦

20.16: ÁTIGAZOLÁSI SZAMBA. A Tottenham egy utolsó rohamot indított Leandro Damiaóért, ezúttal egy 21 millió eurós ajánlattal próbálják meglágyítani az Internacional szívét. Mindez azt is jelenti, hogy nem érkezik kölcsönbe Londonba a Lyontól Lisandro López.
♦♦♦

20.15: CHILEI JÁTÉKOSSAL ERŐSÍT A MÁLAGA. Az egészen eddig klub nélküli 27 esztendős középpályás, Pedro Morales féléves szerződést kötött az andalúzokkal. A kontraktus tartalmaz egy olyan opciót, hogy a megállapodás a nyáron további évekkel meghosszabbítható.

♦♦♦

20.11: BOLGÁRKERTÉSZET. A Fulham megszerezte a PSV szélsőhátvédjét, Sztaniszlav Manolevet. Fél év kölcsön, opciós jog a megvásárlásra. A Sky Sports közben úgy tudja, hogy a Stoke mégsem adja el az egyedi mozgáskultúrájú Peter Crouchot a QPR-nek, amely így nem játszhat „birodalmi lépegetővel”. Tovább »

♦♦♦

 

20.10: DONI HAZATÉRT. Minden fél hivatalosította, a Liverpool kapusa, Doni hazatér a brazil Botafogóhoz.

♦♦♦

20.02: MÉG MINDIG NIKOLICS. A CalcioNews úgy tudja, baki csúszott az adminisztrációs folyamatba, késett egy Videoton-válasz, ezen csúszott meg a Nikolics-átigazolás. Szigorúan nemhivatalos az információ.
♦♦♦


20.00: SALAMONI DÖNTÉS. Elsikkadt a hírözönben, de a Milan megszerezte a lengyel Bartosz Salamont.

♦♦♦

19.58: FELBOLYDULT A LOFTUS ROAD. Középpályás trió érkezhet a QPR-hoz. Tovább erősödhet a Queens Park: a Tottenhamtől Jermaine Jenas már meg is érkezett az orvosi vizsgálatokra, és hamarosan a szintén többszörös angol válogatott David Bentley, valamint az U21-es válogatott Andros Townsend is követheti őt. A hármas sorrendben a középpálya középső, jobb, valamint bal oldalán vethető be, azaz szinte egy komplett sort vehet a QPR a „sarkantyúsoktól”.

♦♦♦

19.50 KAKÁ TÉNYLEG A DEPORBAN. Domingos Paciencia, a spanyol élvonalbeli Deportivo La Coruna edzője közölte, hogy a Depor valóban szerződteti a Videoton védőjét, a brazil Kakát. Tette mindezt a klub twitter-csatornáján.

♦♦♦

ZÁRTAK A NÉMETEK. Közben a német átigazolási időszakra is ráereszkedett a roló, a német csapatok az olaszokhoz hasonlóan már csak eladhatnak. Ismételjük: ettől még lehet, hogy van néhány átigazolás, ami átcsúszott a rendszeren, de még nem hozták nyilvánosságra.

♦♦♦

19.35: VAN, AMI ÁTCSÚSZOTT. Az olasz Serie A-ban szereplő Bologna az átigazolási határidő előtt nem sokkal megszerezte a Panathinaikosz 26 esztendős támadóját, Lazarosz Hrisztodulopuloszt. A sokszoros válogatottért a télen a Fortuna Düsseldorf és a Hertha is érdeklődött.

♦♦♦

19.28: KÉSŐ BÁNAT. A Lazio 7.5 millió euróért megvette volna Felipe Andersont a Santostól, de ugyanígy lekéste az olasz átigazolási zárást, és a bürokratikus akadályok miatt nem tudta átpasszírozni időben az átigazolási lapot. Kellemetlen. A Juventus Andrea Polival járt így.

Itt kellene a sztereotip megjegyzést megtenni a mediterrán pontosságról...

♦♦♦

19.08: NIKOLICSRÓL LEKÉSTEK? A tuttomercatoweb híradása szerint Nikolics Nemanja már Olaszországban volt, hogy megegyezzen a Sienával, a Videoton minden szükséges garanciát megadott az átigazoláshoz, ellenben az olasz piac 19.00-kor bezárt, és addig nem sikerült nyélbe ütni az üzletet. A Siena 19.04-re datálva kiadott egy közleményt az érkezők és távozók listájával, melyen nem szerepel Nikolics. Az olasz kluboknak 19 óráig rendezniük kellett a „bejövő forgalmat”, most már csak eladhatnak. Részletek.

Annak ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy az átigazolás már bent van a FIFA-féle rendszerben, csak még nem ment át azon. Hivatalos közlemény a Videoton részéről még nincs.

A Siena érkezői és távozói a hivatalos honlapon
A Siena érkezői és távozói a hivatalos honlapon

♦♦♦

18.55: VB-EZÜSTÉRMES TART A FULHAMHEZ. A Roma kapusa, Maarten Stekelenburg állítólag már a Londonba tartó repülőn ül. A holland kapus a Fulham játékosa lehet.

♦♦♦

18.50: CSODA! IGAZOL AZ ARSENAL IS? A Radio Marca értesülései szerint a Málaga kilencszeres spanyol válogatott balhátvédje, Nacho Monreal repülőre ült, hogy Londonba utazzon, ahol aláír az Arsenalhoz. A londoniaknál Kieran Gibbs három hétre lesérült, míg André Santos gyakorlatilag használhatatlan...

♦♦♦

18.40: TRIÓ. A frissen megszerzett Zdravko Kuzmanovics, Ezequiel Schelotto és Mateo Kovacic már az Inter Channelnek is bemutatkozott, a milánói fekete-kékek feltöltötték az ősszel néha vékonynak tűnő keretet. Hogy sikeresen-e, arra a futballtavasz majd választ ad.

♦♦♦

18.36: JOBBAN INDULT. A spanyol Valencia kölcsönadta argentin védekező középpályását, Fernando Gagót egy fél évre a Vélez Sarsfield egyesületének. Nem Gago karrierjének legfényesebb időszakát írjuk.

♦♦♦

18.20: Heurelho Gomes kölcsönben a Hoffenheimnél folytatja, Pazar védésekre és borzalmas hibákra egyaránt fel lehet készülni!

♦♦♦

18.20: VARGA MÁR FÜRTH-SZERELÉSBEN. Varga József kölcsönjátékát immár a Greuther Fürth is bejelentette, fotó itt!

♦♦♦

17.57: RESPEKT, KALAPEMELÉS. David Beckham a PSG-nél kapott fizetését egy alapítványnak, jótékony célra ajánlja fel. Most mondhatjuk azt, hogy megengedheti magának, de azért hasonló gesztust nem sok futballista tesz. Részletek.

♦♦♦

17.54: Közben Lencse már Aszterasz-mezben pózol a kötelező szponzorfal előtt. Kalo taxidi, jó utat! Részletek itt.

♦♦♦

17.45: BECKHAM BEMUTATVA. David Beckham bemutatása már zajlik, az átigazolása a PSG-be hivatalos. Williant eszelős összegért megveszi az Anzsi, mely a PSG-hez hasonlóan IRL Football Managert játszik.

♦♦♦

17.30: Momo Sissoko a Fiorentina futballistája, hivatalos. Radocevic és Rolando a Napoliban. Ez is hivatalos.

♦♦♦

17.20: Λάζλο Λένσε! Lencse László a görög Aszterasz Tripoliszhoz kerül kölcsönbe, fél év és opciós jog. A Videoton jó üzletet köthet akár, főleg, ha az Aszterasz marad dobogós, és kiléphet az európai porondra. Hivatalos a bejelentés, a Videoton is közzétette az átigazolást.

♦♦♦

17.10: MIKÖZBEN MEGY BECKHAM BEMUTATÁSA... nem nyugszik az angol piac. Jack Butland a Stoke City játékosa lesz, míg a QPR twitterén (mely ismét működik) bejelentette, hogy Alejandro Faurlín a Palermóba megy.
♦♦♦

16.52: KÉT ÚJPESTI BELGIUMBAN. Az Újpest két fiatal játékosa, Barczi Dávid és Egerszegi Tamás a szezon végéig kölcsönben a Sint-Truidenben folytatja. Tovább »

♦♦♦

16.47: KINK IS BACK! Információink szerint Tarmo Kink megegyezett a Győri ETO csapatával, pénteken bejelentik hivatalosan is az átigazolást. Részletek »

♦♦♦

16.41: NIGÉRIAI-OROSZT VEGYENEK! Peter Odemwingie a Sky Sports szerint ma a QPR játékosa lesz, így Harry Redknapp némileg nehezen kezelhető emberei száma bővül eggyel. Az üzbegisztáni Taskentben született, félig orosz (de nigériai színekben játszó) támadó a West Bromnál már nagyjából mindenkivel összeveszett (beszólt a klubnak és a szurkolóknak is).

♦♦♦

16.22: BEKÖSZÖNT. Mario Balotelli (miért mindig ő?) közben már gólt is szerzett az AC Milan felkészülési mérkőzésén.

♦♦♦

16.04: KLASSZIKUS. Klasszikus műveltségű (és reneszánsz-kedvelő) olvasóinknak külön örömhír, hogy Raffaelle Alcibiade (azaz Alkibiadész Raffaello!) a Bp. Honvédhoz szerződhet. Állítja ezt pediglen a tuttomercatoweb. Alcibiade a Juventus játékosa, bár az ificentrikus olasz futballnak köszönhetően tétmeccsen még nem viselte a zebra mezt (és aligha fogja). Részletek itt »

♦♦♦

16.08: BECKHAM ÁTESETT AZ ORVOSIN. A L'Équipe közleménye szerint David Beckham átesett a PSG-hez igazoláshoz szükséges orvosi vizsgálaton.

Közben lefagyott a twitter. Itt a világvége. Mellesleg a délutáni stáb is üdvözli a fanatikus átigazolás-rajongókat, Cserháti Zoltán helyére egy játékoscserével Marosi Gergely került.

AZ UTOLSÓ NAP KORÁBBI ESEMÉNYEIT IDE KATTINTVA TEKINTHETI ÁT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik