Tarmo Kinket szerződteti a Győri ETO

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 16:59
null
Tarmo Kink (balra) ismét magára öltheti az ETO szerelését (Fotó: Veres Viktor, archív)
A Nemzeti Sport Online olaszországi forrásból úgy értesült, hogy megszületett a megegyezés az észt Tarmo Kink ügyében – a támadó két és fél év után visszatér az ETO-hoz. Az olasz másodosztályú Varesétől érkező játékos szerződtetését holnap jelentik be a győriek.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a 27 éves Tarmo Kink visszatérhet a Győri ETO-hoz. Az észt támadó a Nemzeti Sport érdeklődésére meg is erősítette a visszatérés lehetőségét.

„Jók az információk, valóban szó van arról, hogy visszatérek – mondta Tarmo Kink a Nemzeti Sport megkeresésére. – Konkrétummal azonban még nem szolgálhatok, de péntekig eldőlhet a sorsom.”

A Nemzeti Sport Online ma úgy értesült, hogy az ügy lezárult. A Győri ETO megállapodott a játékos klubjával, az olasz másodosztályú Varesével és Kinkkel is. Az észt válogatott futballistát a hírek szerint fél plusz két évre szerződteti az NB I listavezetője. A megállapodás tényét holnap jelentik be sajtótájékoztatón.

Kink 2009 elejétől 2010 nyaráig már volt az ETO játékosa, a győrieknél jó teljesítményt nyújtott, majd Angliába igazolt a Middlesbrough csapatához.

A transfermarkt.de portál szerint a Győr 2010 nyarán nagy haszonnal, 880 000 fontért, mintegy 300 millió forintért adta el az angol klubnak a támadót.

Kink a Middlesbrough-nál 22 bajnokin lépett pályára a Championshipben, és ezalatt négy gólt szerzett, majd 2012 februárjában ingyen került az ukrán Karpati Lvivhez. Itt nem tudott megragadni, és tavaly nyáron a Vareséhez került. Ebben az idényben 10 meccsen lépett pályára a Serie B-ben, gólt nem szerzett.

Kinknek korábban Győrben kiválóan ment a játék: 2009 januárjában érkezett a Levadia Tallinntól, a tavasz folyamán 11 bajnokin három gólig jutott, majd alapember volt a 2009–2010-es szezonban, és 12 gólt jegyzett az NB I-ben.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO FC-NÉL
Érkezők: Farkas II Balázs (DVSC-Teva), Tarmo Kink (észt, Varese – Olaszország), Simon András (Lombard Pápa – kölcsönből vissza)
Távozik/ távozhat: Valentin Babic (horvát, Kecskemét?), Mihai Dina (román, Poli Timisoara – Románia), Molnár Péter (Kecskemét?), Simon András (Siófok – kölcsönbe)

Kiszemeltek: Antal Botond (Kecskemét), Rafael Burgos (salvadori, SV Ried – jelenleg kölcsönben a Kecskeméti TE-nél), Marián Had (szlovák, Dunaszerdahely), Alessandro Iandoli (olasz-svájci, Újpest), Lencse László (Videoton, az ősszel Ironi Kirjat Smona – Izrael, kölcsönben), Joao Paiva (portugál, Grasshoppers – próbajáték), Tischler Patrik (MTK Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik