„Lázas” készülődés az el Clásicóra Madridban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.18. 10:47
null
Lebetegedett a Real két francia játékosa (Fotó: Reuters)
Az Európa-bajnoki selejtezős futballhét(vége) után ismét bajnoki csatározások az öreg kontinens labdarúgópályáin. Biztosan nem fogunk ma unatkozni, a Man. City, az Arsenal, a Chelsea, a Real Madrid és a Barcelona mellett ugyanis a Bayern München, a Dortmund, a Juventus és a Roma is a szombati játéknapon lép pályára. Topliga-beharangozónk.

ANGLIA

A Premier League 8. fordulójának rangadója a hatodik helyezett Tottenham szombati manchesteri vendégjátéka az Etihad Stadionban. A Spursnek kellemetlen emlékei vannak arról a találkozóról, amikor a jelenlegi PL-2. Citynél járt legutóbb: az „égszínkékek” 6–0-ra helybenhagyták tavaly novemberben.

„Nem nagyon érdekelnek a múlt eredményei, sokkal fontosabbak azok a mérkőzések, amelyek előttünk állnak” – nyilatkozta Mauricio Pochettino, a Hotspur menedzsere. Az argentin mesternek nem kell majd számolnia Yaya Touré semlegesítésével, mivel a City-cséká késve és fáradtan érkezett meg Manchesterbe Elefántcsontpartról, Manuel Pellegrini ezért pihenteti.

A mezőny egyetlen veretlen tagja, a két egység híján hibátlan mérlegű Chelsea a Crystal Palace otthonába látogat. Természetesen a győzelem reményében – annak ellenére, hogy André Schürrle, Didier Drogba, Ramires, John Obi Mikel és Diego Costa játéka is kérdéses. Az Arsenal közben – hazai környezetben – a Hull ellen zárkózna fel az élbolyhoz.

SPANYOLORSZÁG

Karim Benzema és Raphaël Varane, miután visszaérkezett Madridba a francia válogatottól, péntek reggelre belázasodott, így Carlo Ancelotti minden bizonnyal pihenteti őket a Levante elleni ma délutáni idegenbeli bajnokin. Ezt maga a Real Madrid trénere jelentette be tegnap. Sergio Ramos biztosan partvonalon kívül reked sérülése miatt, helyére Nacho kerülhet be a kezdőcsapatba Pepe párjaként. „Nehéz hétnek nézünk elébe, a BL-ben a Liverpoollal, a bajnokságban pedig a Barcelonával játszunk, ezért nem akarunk kockáztatni" – fogalmazott Ancelotti.

Az olasz szerint Benzema kiválásával sem módosul Cristiano Ronaldo szerepe a csapatnál.

„Cristiano helye nem változik. Csak annyit mondtam, megvannak a képességei ahhoz, hogy csatárként játsszon. Ettől még nem cseréljük meg a helyét, a bal szélen futballozik a hétvégén. Nagyon friss az esemény, még nem gondolkodtam rajta, ki lesz a csatár. Talán Javier Hernández, talán más. A következő órákban eldöntjük” – mondta Ancelotti a pénteki sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy ismét Iker Casillas őrzi a madridi kaput.

Amíg a Real a Levante ellen, a kapott gól nélküli éllovas Barcelona az abszolút ligaújonc Eibar házigazdájaként tart „bajnoki főpróbát” a jövő szombati el Clásico előtt. Amelyen már Luis Suárez is Luis Enrique rendelkezésére áll a Barcában!

NÉMETORSZÁG

Pénteki sajtótájékoztatóján a német újságírók alaposan megszorongatták Josep Guardiolát egyik játékosa, Thiago Alcántara minapi újabb súlyos sérülésével kapcsolatban, és „győztek”: a Bayern München vezetőedzője elismerte, lehet, hogy „nagy hiba történt”.

Az Alcántara-ügy mindent háttérbe szorít Münchenben, még Franck Ribéry visszatérését is – a francia szélső újfent egészséges, fájdalmai teljesen elmúltak. Guardiola tegnap még nem döntötte el, hogy a kezdőben vagy csak a kispadon szorítson-e helyet a tabellautolsó Werder ellen sebhelyes arcú klasszisának, aki eddig nyolcszor vette be a brémaiak kapuját.

Dortmundban eközben új időszámítás kezdődik, ha tetszik, a Borussia számára újfent elrajtol a szezon. Vagy legalábbis annak hátralévő része, ahogyan Jürgen Klopp edző találóan fogalmazott.

Kell is a lelki fröccs a fekete-sárgáknak, akik eléggé beragadtak a bajnokság rajtjánál, hét meccsen ugyanennyi pontot szereztek. Klopp nem véletlenül hirdetett új korszakot, Kölnben ugyanis már számíthat sérülésükből felépülő labdarúgóira, Ilkay Gündoganra, Marco Reusra és Henrih Mhitarjanra.

A két magyar érdekeltségű csapat, a Hamburg (Stieber Zoltán) és a Hoffenheim (Szalai Ádám) épp egymás ellen lép pályára vasárnap. Micsoda különbség: amíg a nagy múltú HSV a kiesés elől menekül, addig a másfél évtizede még az ötödik vonalban szerénykedő, története mindössze hetedik bundesligás idényét teljesítő TSG a második helyen nyomul.

OLASZORSZÁG

A hagyományoknak megfelelően két szombati meccsel rajtol az aktuális (7.) hétvégi forduló a Serie A-ban. A Romának minden esélye megvan arra, hogy három ponttal gazdagodjon ezen a víkenden, mert a mindössze négypontos Chievo látogat hozzá.

Sassuolo–Juventus: a százszázalékos teljesítménnyel listavezető torinóiak nemkülönben esélyesek a még nyeretlen sereghajtó ellen. Mivel Arturo Vidal – önhibáján kívül – csak csütörtökön érkezett vissza a „zebrákhoz" a chilei válogatott két mérkőzéséről, amelyeket végigjátszott, nem lép pályára Sassuolóban, hanem otthon marad Torinóban – közölte Massimiliano Allegri, a Juve vezetőedzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A MAI TOPLIGAPROGRAM

PREMIER LEAGUE
13.45 Manchester City–Tottenham Hotspur (Tv: DIGI Sport1)
16.00 Arsenal–Hull City
16.00 Burnley–West Ham United
16.00 Crystal Palace–Chelsea (Tv: DIGI Sport1)
16.00 Everton–Aston Villa
16.00 Newcastle–Leicester City
16.00 Southampton–Sunderland

LA LIGA
16.00 Levante–Real Madrid (Tv: Sport2)
18.00 Athletic Bilbao–Celta Vigo (Tv: Sport2)
20.00 Barcelona–Eibar (Tv: Sport2)
22.00 Córdoba–Málaga

BUNDESLIGA
15.30 Bayern München–Werder Bremen (Tv: Eurosport2)
15.30 Mainz–Augsburg
15.30 Hannover–Borussia Mönchengladbach
15.30 Freiburg–Wolfsburg
15.30 Stuttgart–Bayer Leverkusen
15.30 Köln–Borussia Dortmund
18.30 Schalke–Hertha (Tv: Eurosport2)

SERIE A
18.00 Roma–Chievo (Tv: DIGI Sport2)
20.45 Sassoulo–Juventus (Tv: DIGI Sport2)

LIGUE 1
17.00 Lorient–Saint-Étienne
20.00 Lille–Guingamp
20.00 Metz–Rennes
20.00 Monaco–Evian TG
20.00 Nantes–Reims
20.00 Nice–Bastia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik