Bayern: Guardiolát szorongatják Thiago sérülése miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.17. 17:18
Pénteki sajtótájékoztatóján a német újságírók alaposan megszorongatták Josep Guardiolát egyik játékosa, Thiago Alcántara minapi újabb súlyos sérülésével kapcsolatban, és „győztek": a Bayern München vezetőedzője elismerte, lehet, hogy „nagy hiba történt".

A Bild már péntek délelőtt megpendítette, hogy Thiago Alcántara térdsérülésének ismétlődő kiújulásában szerepe lehet annak a spanyolországi kortizoninjekció-kúrának, amelynek révén márciusban Guardiola engedélyével „próbálták felgyorsítani" a fiatal játékos gyógyulását. A terv nem jött be, Thiago májusban újra megsérült, és a lap összefüggést sejtet az akkori hibás gyógykezelési stratégia és a mostani, immár harmadik sérülés között.Thiago Alcántara térdsérülésének ismétlődő kiújulásában szerepe lehet annak a spanyolországi kortizoninjekció-kúrának, amelynek révén márciusban Guardiola engedélyével „próbálták felgyorsítani" a fiatal játékos gyógyulását. A terv nem jött be, Thiago májusban újra megsérült, és a lap összefüggést sejtet az akkori hibás gyógykezelési stratégia és a mostani, immár harmadik sérülés között.

„Lehet, hogy nagy hiba történt" – idézi a Bild és a sport1.de Guardiolát, rögzítve, hogy a tréner első alkalommal ismerte el nyilvánosan, hogy tavasszal valamiben esetleg rosszul döntött.

A német sajtó annak a „torzsalkodásnak" a keretében tálalja a történteket, amely régóta zajlik a tavaly nyáron érkezett spanyol edző és a Bayern nagy tiszteletnek örvendő csapatorvosa, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt között. Utóbbi ugyanis ellenezte a spanyolországi kortizonkezelést.

„Igen, Thiagóval én hoztam meg a döntést, hogy Barcelonában kezeljék. De ez már öt hónapja történt, én senki, még az orvosok sem tudják pontosan meghatározni, hogy van-e összefüggés. Ilyen a futball. Mindent megtettünk, hogy felgyógyuljon."

Guardiola úgy véli, senki sem siettette Thiago edzésbe állását, a döntést együttesen, a Bayern München orvosi stábjának felügyeletével hozták meg, mert „én nem vagyok orvos”.

„Müller-Wohlfahrt és Lorenzo Buenaventura mindent megtett érte, a jövő héten operálják, fő, hogy jól sikerüljön. A szavak nem segítenek Thiagón, akinek most harcolnia kell a karrierjéért. Lélekben vele vagyunk, akárcsak a többi sérültünkkel, Badstuberrel, Schweinsteigerrel, Javi Martínezzel. El kell fogadnunk, hogy ha ma esik is, holnap már kisüthet a nap."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik