Klub-vb: A kivédett büntető volt a fordulópont - Casillas

Vágólapra másolva!
2014.12.17. 10:49
null
Iker Casillas nem először babrált ki a Cruz Azullal (Fotó: Action Images)
A Real Madrid az első lépést megtette története első klub-vb-címe megnyerése felé, miután 4–0-ra legyőzte az elődöntőben a mexikói Cruz Azult. Iker Casillas, a királyi gárda kapusa szerint a kivédett büntető volt a fordulópont.

 

A Cruz Azul a 40. percben végezhetett el tizenegyest, de Gerardo Torrado félmagas, jobbra tartó lövését hárította Casillas, így a királyi gárda 2–0-as előnnyel vonult a szünetre, majd a fordulást követően Gareth Bale gyorsan el is döntötte a meccset.

„A csapat ismét fantasztikus volt – mondta a sorozatban 21. sikerét arató Real Madrid kapusa, Iker Casillas. – Nagyszerű meccset játszottunk, és bár a négy-nullás siker könnyűnek tűnhet, az igazság az, hogy a Cruz Azulnak az első félidő elején és a végén is voltak lehetőségei.”

„Ha belőtték volna a büntetőt, akkor felzárkóztak volna kettő-egyre, és lélektani előnyben várhatták volna a második félidőt, de a harmadik gólunk végképp megnyugtatott minket” – tette hozzá Casillas, aki nem először babrált ki a Cruz Azullal.

„Való igaz, hogy tizenkét-tizenhárom évvel ezelőtt a Teresa Herrera-trófeáért folytatott versenyben már megállítottam ezt a csapatot a tizenegyespárbajban. Boldog és elégedett vagyok a csapat dinamikája miatt, az egész együttes nagyon jó.”

„Meg kell néznünk, hogy milyen hibákat követtünk el az első félidőben, hogy ezeket kijavítsuk a döntőre. Szükségünk van rá, hogy feltegyük a pontot az i-re, de nem lesz könnyű” – tekintett a finálé elé a 33 éves kapus.

EMLÉKEZTETŐÜL
KLUB-VB, ELŐDÖNTŐ

Real Madrid (spanyol)–Cruz Azul (mexikói) 4–0 (2–0)
Marrákes,
Stade de Marrakech, 34 862 néző. Vezette: Enrique Osses (chilei)
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, S. Ramos (Varane, 64.), Marcelo – Illarramendi, Kroos (Khedira, 73.) – C. Ronaldo, Isco (Jesé, 76.), Bale – Benzema. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
A kispadon: Navas (k.), Pacheco (k.), F. Coentrao, Arbeloa, Nacho, J. Rodríguez, Medrán, J. Hernández
Cruz Azul: Corona – F. Pinto, Julio Domínguez, G. Flores, F. Rodríguez – Bernardello, Torrado, C. Giménez (Fabián, 65.), J. Rojas (Valadéz, 76.) – Fórmica, Pavone (Barrera, 65.). Vezetőedző: Luis Fernando Tena
A kispadon: Allison (k.), Yosgart Gutiérrez (k.), R. Chávez, Loeschbor, Alejandro Castro, Báez, A. Vela, P. Torres, Zurdo
Gólszerző: S. Ramos (15.), Benzema (36.), Bale (50.), Isco (72.)

SZERDÁN
San Lorenzo (argentin)–Auckland City (új-zélandi) 20.30

AZ ÖTÖDIK HELYÉRT
ES Szétif (marokkói)–Western Sydney (ausztrál) szerda 17.30 (tv: Eurosport2)

A HARMADIK HELYÉRT
Cruz Azul
–San Lorenzo/Auckland City szombat, 17.30
DÖNTŐ
Real Madrid–
San Lorenzo/Auckland City szombat, 20.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik