nemzetisport.hu 2015.08.21 09:10 Frissítve: 2015.08.21 10:03

Játékossors: megvan Leonardo új klubja – nem Monizéké lett

Leonardo, a Ferencváros korábbi támadója az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle Jetsnél folytatja pályafutását.

 

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy Leonardo pénteken aláír új klubjához, amelynek nevét azonban nem árulta el. A legvalószínűbb állomáshelynek az angol negyedosztályú Notts County tűnt, mivel Bajner Bálint korábbi klubjánál együtt dolgozhatott volna Ricardo Monizzal, aki az FTC-nél is az edzője volt, ráadásul két exfradista, Julian Jenner és Stanley Aborah is a keret tagja.

Leonardo azonban Ausztrália felé vette az irányt, és aláírt a Newcastle Jetshez. A brazil egy évvel ezelőtt viharos körülmények között távozott a Fraditól, bár csapata húzóembere volt, magatartásbeli problémái miatt nem marasztalták a zöld-fehérek.

Ezt követően Moniz hívására a német másodosztályban, az 1860 Münchenben futballozott, ám ott sem töltött el sok időt, már novemberben felbontották a szerződését, és mint utólag kiderült, távozásának igencsak hasonló okai voltak, mint a Ferencvárosnál.

Azóta hivatalosan nem volt új klubja, igaz, többen is érdeklődtek iránta. Magyarországról a Diósgyőr szerződtette volna, ám az FTC-vel úgy egyeztek meg a váltás után, hogy nem igazolhat át más NB I-es klubhoz.

Ezt követően a Betis nézte ki magának Leonardót, de végül Brazíliában a Red Bull Brasilhoz írt alá, amelyben 24 órát sem bírt ki, máris szakítás lett a vége. Most Ausztráliában próbálkozik a támadó, és nagyon izgatottan várja a kihívást.

„Hosszú éveket futballoztam Európában, ezért izgalmas kihívásnak ígérkezik, hogy egy ilyen távoli országban futballozhatok – mondta Leonardo. – Nemsokára kezdetét veszi az ausztrál élvonalbeli bajnokság, amelyről sok jót hallottam, és nagyon várom már, hogy pályára léphessek.”