Játékossors: Leonardo aláírt a Red Bullhoz - Brazíliában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 00:15
null
Leonardo újra a Red Bull mezében – most már Sao Paulóban (Fotó: Facebook)
Leonardo, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros korábbi támadója hazájában, Brazíliában folytatja pályafutását a Sao Pauló-i Red Bull Brasilban.

 

Az 1860 Münchentől távozó, azóta klub nélküli Leonardót nemrég Magyarországról is megkeresték, de az FTC-től való távozását követően olyan megegyezést kötött a Fradival, hogy a következő három évben nem szerepelhet másik klubban Magyarországon.

Ezt követően a Levante, valamint a Betis is kinézte magának a brazil támadót, utóbbi klubbal tárgyalt is a játékos, de a sevillai zöld-fehérek végül nem szerződtették őt. Leonardo hazájában kötött ki, ahol a Red Bull Brasillal állapodott meg. A támadó korábban Salzburgban játszott az energiaital-gyártó cég csapatában.

A Red Bull Brasil 2007-ben alakult, évről évre lépegetett feljebb az állami bajnoki rendszerben, jelenleg a másodosztályban szerepel. Leonardo mellett Caio Dantas és Rafael Pascoal szerződtetését is bejelentette a Sao Pauló-i klub.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megegyeztem a Red Bull Brasillal – mondta Leonardo a redbullbrasil.com-nak. – Érdekes, mert ez az első klubom Brazíliában, ezért a lehető legjobb opció számomra ez, hogy Sao Paulóban futballozhatok. Red Bull-csapatban is játszottam már, Salzburgban, szép emlékeket őrzök onnan. Remélem, hogy teljesítményemmel sok sikerhez segíthetem a csapatot!”

A támadó – aki Hollandiában, a Feyenoordban kezdte felnőtt karrierjét, de játszott a NAC Bredánál, az Ajaxnál, a Salzburgnál, a Ferencvárosnál és legutóbb az 1860 Münchennél is – nem tartozik a könnyen kezelhető labdarúgók közé. Mint azt korábban megírtuk, az előző klubjaitólmindig ugyanúgy, a klubvezetőkkel való összebalhézás után távozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik