Fortuna Liga: hamarosan dönthetnek a légiósok visszatéréséről

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.04.24. 18:56
null
Kalmár Zsoltékról a szlovák külügyminisztérium segítségével dönt a Fortuna Liga (Fotó: Török Attila)
A szlovák Fortuna Liga vezetői északi szomszédunk külügyminisztériumával egyeztetnek arról, hogyan lehessen bevonni az újrakezdődő futballedzésekbe a légiósokat, így a DAC esetében a Magyarországról ingázókat.

 

A Fortuna Liga csapatai közül a pozsonyi Slovan mellett a trencséniek és a nagymihályiak kezdték újra az edzéseket, mert náluk az országban maradtak a légiósok – írja a bumm.sk.

A DAC légiósainak egy része hazautazott, míg a magyarországi játékosok ingázni szoktak, amire most nincs lehetőség.

Hélder Cristovao vezetőedző jelenleg hazájában, Portugáliában tartózkodik, míg a más kontinensről való légiósok, a panamaiak, ghánaiak, illetve a venezuelai Eric Ramírez Dunaszerdahelyen maradt.

Ők a szlovákiai futballistákkal együtt akár már azonnal elkezdhetnék az edzéseket, a többiek helyzete viszont kérdéses, hiszen a jelenleg szabályok szerint két hét kötelező karantén után állhatnának edzésbe. Egyelőre az ingázók helyzete sincs tisztázva.

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a liga vezetősége, amely persze a szövetség állásfoglalására is vár, mert még nem lehet tudni, mikorra tervezik a bajnokság újraindítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik