Az MLSZ felfüggesztette Lengyel Kolost és segítőit

Vágólapra másolva!
2011.02.11. 15:16
null
Képünk illusztráció
Címkék
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) felfüggesztette a bíróbotrányban érintett három magyar játékvezetőt, Lengyel Kolost, Selmeczi Krisztiánt és Csák Jánost, akik a szövetség engedélye nélkül működtek közre a szerdai Bulgária–Észtország felkészülési mérkőzésen (2–2). A Budapesti Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, Bajkai János pedig lemondott a posztjáról.

Mint ismeretes, a helyi sajtóban fogadási csalással hozták összefüggésbe a szerdai Bulgária–Észtország felkészülési találkozót (2–2). A mérkőzést dirigáló magyar játékvezetői hármas nem FIFA-kerettag, sőt itthon is csak alacsonyabb osztályban működnek közre.

A találkozót vezető Lengyel Kolos és az egyik partjelző, Csák János az ősszel az NB III-as játékvezetői, Selmeczi Krisztián pedig a Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ) asszisztensi keretének tagja volt.

A játékvezetők a magyar szövetséget megkerülve, engedély nélkül vállaltak szerepet a szerdai összecsapáson (és korábban más nemzetközi meccseken is).

Vágner László, a hazai játékvezetői bizottság elnöke a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában már tegnap arra utalt, hogy az ügynek következményei lesznek.

„Az MLSZ játékvezetői bizottságához semmilyen megkeresés sem érkezett, a három bírót tudtom nélkül kérte ki egy szervezet. Mint utóbb értesültem róla, azért, mert korábban megelégedésre működtek a kikérő szervezte nemzetközi ifjúsági tornákon. Ami viszont biztos: elvileg élvonalbeli, hangsúlyozom, NB I-es bíró vezethet ilyen meccset, gyakorlatilag azonban csak olyan játékvezetők bíráskodhatnak, akik tagjai a FIFA-keretnek. A felelősség a mérkőzés szervezőit terheli. Döbbenten állok a hír előtt, biztos, hogy amíg én vagyok a bizottság elnöke, a három játékvezető nem vezet több találkozót Magyarországon" – mondta tegnap Vágner.

Az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője, Borbély Zoltán ma arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, hogy a magyar szövetség azonnali hatállyal felfüggesztette a három játékvezető engedélyét, és erről már értesítették az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA), illetve a bolgár és az észt szövetséget is.

Ugyancsak mai hír, hogy a BLSZ játékvezetői bizottságának elnöke, Bajkai János lemondott a posztjáról. Bajkai 1989-től NB II-es játékvezető volt, majd később játékvezetői ellenőr és megyei játékvezető-vizsgáztató lett.

BULGÁRIA–ÉSZTORSZÁG 2–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik