Kölcsön volt a divat a záró napon

Vágólapra másolva!
2010.02.01. 09:39
null
Kövesse nyomon az átigazolási időszak utolsó óráit! (Fotó: Action Images)
Címkék
Ma este véget ér a 2010-es téli átigazolási időszak, legalábbis a legtöbb európai bajnokságban. Folyamatosan frissülő cikkünk segítségével nyomon követheti a téli „bolond szezon” hajrájának történéseit. Bár Magyarországon még nem zár be a piac, légiósaink szempontjából érdekes fejlemények várhatók.

 

 NEMZETKÖZI ÁTIGAZOLÁSFIGYELŐ: TEKINTSE MEG NAPOKRA LEBONTVA A TRANSZFEREKET! 

01.36: Ez volt a 2009–2010-es szezon téli átigazolási időszakának utolsó napja. A nemzetközi futballvilágban igazán nagy durranásnak talán csak Amantino Mancini Milanba szerződése és Robbie Keane skóciai „kirándulása” számít.

Magyar fronton viszont igen erős napon vagyunk túl: kiderült,
• hogy Rudolf Gergely a nyáron csatlakozik a Genoához,
• hogy Halmosi Péter visszatér, és a Haladásban játszik tavasszal,
• hogy Gosztonyi András kölcsönben a Bariban folytatja,
• hogy Priskin Tamás fél évig Buzsáky Ákos csapattársa lesz a QPR-nél,
• hogy Oláh Lóránt visszatér Kaposvárra,
• és hogy a Videoton Lencse László után megszerezte Nemanja Nikolicsot is.

Köszönjük az egész napos figyelmet, és jó pihenést kívánunk minden kedves olvasónknak!

01.32: A Fulham is belehúzott a hajrában, Gera Zoltán klubja az AS Romától kölcsönbe érkező Stefano Okaka Chuka után további két játékost szerződtetett: Nicky Shorey az Aston Villától jön kölcsönbe, míg a 17 éves német Christopher Buchtmann eddig a liverpooli utánpótlást erősítette.

01.09: Még néhány hír Olaszországból. A Bari Gosztonyi András után másik középpályást vett kölcsön, a 26 éves Alessio Sestu a Vicenzától érkezett. Vass Ádám klubja, a Brescia finn középpályással erősített, Perparim Hetemaj a holland Twentétől érkezett kölcsönbe. Az Udinese Törökországból és Spanyolországból igazolt: az udineiek a török Büyüksehirtől kölcsönvették a török származású, de svájci állampolgár Ergün Berisát, valamint végleg megszerezték a Santander spanyol származású, de svájci állampolgárságú csatárát, a 27 éves Alexandre Geijo Pazost. Közben a Chievo ifjú dél-amerikai labdarúgót szerződtetett, a Colo Colótól szerezték meg végleg a 18 éves Tamayo Cesar Pinarest. A Genoa osztrák tehetséget vett kölcsön a szezon végéig a Frosinonétől, a 18 éves Robert Gucherre opciós vételi joga lesz nyáron a genovai alakulatnak.

00.54: David Addy a dán Randerstől három és fél évre a Portóhoz szerződött. A balhátvéd tagja volt a világbajnok ghánai U20-as válogatottnak.

00.49: A Wigan bolíviai támadóval erősített, a Premier League-ben szereplő együttes a szezon végéig kölcsönvette a 22 éves Marcelo Morenót az ukrán Sahtar Donecktől.

00.45: Argentin csatárt vett a francia bajnokságban szereplő Lorient. Az együttes Sebastian Dubarbier-t a CFR Clujtól igazolta le négy és fél évre. Dubarbier-ért 1,5 millió eurót kellett fizetnie a francia csapatnak.

00.14: Az Ankaragücü igencsak beleerősített: Geremi, Rothen és Rajnoch után a török csapat megszerezte Robert Vitteket is a francia Lille-től.

00.06: Egy érdekesség: tizenkilenc éves Srí Lanka-i válogatott támadót vett kölcsön Svájcból az AS Roma.

23.59: Nagy durranás már aligha várható átigazolási fronton, de azért még körbenézünk, hátha felbukkan valahol valami érdekesség.

23.52: Utolsó pillanatos igazolás a Cataniánál: az olasz együttes megszerezte a spanyol másodosztályban szereplő Betistől az argentin csatárt, Mariano Pavonét. Nem semmi: a frissen igazolt csatár lesz a klub 12. argentin játékosa!

23.50: Több angol forrás (köztük a BBC) is hozza, hogy a Liverpool egy utolsó rohamot indított az Olympiakosz hátvédje, Vaszilisz Toroszidisz megszerzéséért, ám az üzlet vélhetően nem jött össze, hiszen a Pool honlapján semmi nem utal arra, hogy a görög játékos Angliába költözne.

22.56: René Aufhauser Ausztrián belül cserélt klubot. Az 59-szeres válogatott játékos a Salzburgtól Linzbe szerződött, 2011-ig írt alá.

22.39: Magyar játékos klubcseréje Spanyolországban: Mancsek Lajos, aki decemberben szerződést bontott a harmadosztályban szereplő Villanovensével, a negyedik ligában feljutásért harcoló Extremadurához szerződött.

22.26: Olivier Thomert segíthet a Le Mans-nak a kiesés elkerüléséért vívott harcban. A 29 éves támadó felbontotta szerződését a Rennes-nel, és a szezon végéig kötelezte el magát új állomáshelyén.

22.23: Két védővel erősített a Valladolid. Asier Del Horno a Valenciától érkezett kölcsönben, míg Henrique Sereno legutóbb a Guimaraes tagja volt.

22.15: Északír válogatott középpályás érkezett a Plymouth csapatához. Damien Johnsont ingyen engedte el a Birmingham.

21.59: Visszatért a Sturm Graz együtteséhez Klaus Salmutter. A Linzer ASK négyszeres válogatott középpályása 2003 és 2008 között volt már a graziak játékosa.

21.50: A harmadik csatár érkezett a West Hamhez: Benni McCarthy és Ilan után Mido is a londoniakat erősíti a tavaszi szezonban.

21.30: Robbie Keane az átigazolási szezon lejárta előtt a Celtichez került. A skót együttes a szezon végéig veszi kölcsön a Tottenham támadóját.

21.22: Mégsem lesz a Manchester City játékosa Gago. Az argentin középpályás továbbra is marad a Real Madrid alkalmazásában. A spanyol klub 18 millió euróért adta volna a dél-amerikait, ám a felek már nem tudtak megegyezni a spanyol piac 18 órai zárásáig.

21.02: A Sao Paulo együttesétől erősített a Lazio, amely megszerezte André Dias játékjogát. A rómaiak a Genoától megszerezték Giuseppe Biavát.

20.53: A West Ham United véglegesítette a brazil támadó, Ilan szerződtetését is. A 29 éves futballista háromszor szerepelt a dél-amerikai ország válogatottjában, és a St. Étienne-t hagyja ott a londoniak kedvéért.

20.49: A francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Lorient védővel erősített. Gregory Bourillon a Paris St. Germaint hagyta ott, új állomáshelyén négy és fél évre írt alá. A fővárosban nem volt alapember, két szezon alatt csak hatszor került be a kezdőcsapatba.

20.33: Az Atalanta csapott le a finn tehetségre. Henri Toivomäki a szezon végéig kölcsönben Bergamóban folytatja pályafutását, de az olasz klubnak lehetősége van végleg megvárásolni őt. A 18 éves finn jobbhátvéd az FC Lahtitól érkezett.

20.20: McDonald Mariga az Internazionaléban folytatja pályafutását. A milánói klub 5,5 millió eurót fizetett ki érte, valamint Luís Jiménez került Parmába.

20.16: Felbontotta skót válogatott csatára, Paul Dickov szerződését a Leicester City labdarúgócsapata. A futballista korábban megfordult az Arsenalban is.

20.14: Északír csatár került Priskin Tamás helyére az Ipswich Townhoz. David Healyt a Sunderland adta kölcsön a szezon végéig.

20.02: Nem igazolt Győrbe Moussa Koita. A kisalföldiek által tesztelt szenegáli támadó a Genktől a Charleroi együtteséhez szerződött.

19.47: Két játékossal erősített a Middlesbrough. Az ausztrál Scott McDonald a Celtictől, míg Lee Miller az Aberdeentől érkezett.

19.40: Bosnyák-kanadai kapust igazolt a Stoke City. Asmin Begovic a Portsmouth csapatát hagyja ott, új munkaadója 3.25 millió fontot fizetett érte. A korábban a kanadai utánpótlás-válogatottban szereplő, ám azóta a bosnyák nagyválogatottban bemutatkozó kapus négy és fél évre írt alá.

19.35: Három és fél éves szerződést kötött az ír válogatott támadó, Leon Best az angol másodosztályban szereplő Newcastle Uniteddel, Kádár Tamás csapatával. Best az ősszel nagyszerűen szerepelt a Coventryben, 15 meccsen 9 gólt szerzett.

19.23: Gosztonyi András Olaszországban folytatja. Az MTK utánpótlás-válogatott labdarúgóját a Bari fél plusz három évre szerződtette.

19.19: Skót válogatott védővel erősített Fülöp Márton együttese. A Sunderland a Tottenhamtől vette kölcsön Alan Huttont.

19.16: Robbie Keane otthagyhatja a Tottenhamet. Az ír válogatott támadó a Celtichez kerülhet még az átigazolási határidő lejárta előtt.

19.10: A Porto kölcsönadta román védőjét, Cristian Sapunarut. A 25 éves futballista nyárig tér vissza a Rapid Bucurestihez, ahol korábban is szerpelt.

19.01: Angol utánpótlás-válogatott játékost vett a Manchester City. A 22 éves szélső, Adam Johnson a Middlesbrough együttesétől érkezett, új állomáshelyén négy és fél évre kötelezte el magát.

18.33: A Palermo a szezon végéig vette kölcsön a Slavia Praha védőjét, Ondrej Celustkát, aki korábban a Zlin futballistája volt.

18:30: A korábbi hírekkel ellentétben, Fernando Gago mégis a Manchester Cityhez szerződhet. A Marca internetes oldalán megjelentek szerint a Real Madrid hamarosan elfogadhatja az angol klub utolsó, 16 millió eurós ajánlatát az argentin középpályásért.

18.17: Horvát futballistát igazolt le a Genclerbirligi. Jurica Vranjes a német Werder Bremen játékosa volt eddig.

18.12: Az MTK nem tudott megállapodni a Ferencvárossal Holczer Ádám ügyében, így a zöld-fehérek kapusa nem szerződik kölcsönbe Hungária körútiakhoz – tudatta a 100% Fradi.

18.13: Togói válogatott játékos került a Bielefeldhez. A nemzeti csapatban 15 alkalommal szerepet kapó Assimiou Touré a Leverkusent hagyta ott, és 2012-ig kötelezte el magát a másodosztályú együtteshez.

18.05: Védekező középpályás került a török Ankaragücü labdarúgócsapatához. A fővárosi együttes Jérome Rothen és Geremi Njitap után megszerezte a négyszeres cseh válogatott Jan Rajnoch-ot.

18.03: Újabb védő került a Mainz együtteséhez. A Lőw Zsoltot és Szalai Ádámot is foglalkoztató német csapat a Szpartak Moszkvától vette kölcsön Malik Fathit.

17.58: A másodosztályban folytatja a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Köln játékosa, Marvin Matip. A 25 éves védőt a szezon végéig veszi kölcsön a Karlsruhe

17.55: Szerb futballistával erősített a Király Gábort is a soraiban tudó 1860 München. A német együttes a 24 éves középcsatárt, Djordje Rakicsot szerződtette.

17.48: Gaboni válogatott csatár érkezett a görög Láriszához. Az Afrika-kupát is megjárt Daniel Cousin a Hull Cityt hagyta ott.

17.42: A Sáfár Szabolcsot is foglalkoztató Austria Wien válogatott támadóval erősített. Roland Linz a Gaziantepsport hagyta ott a bécsiek kedvéért.

17.36: A Soproni Ligában szereplő Nyíregyháza Spartacus leigazolta az FK Smederovo 198 centiméter magas középső védőjét, Zlejko Kovacsevicset – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

17.19: A DVTK labdarúgócsapatának hivatalos honlapja arról számolt be, hogy a kameruni Sadjo Haman szerdán  Magyarországra érkezik, amikor orvosi vizsgálaton vesz részt, ha megfelel, akkor a szerződését isköt a borsodiakkal.

17.19: A belga labdarúgó-bajnokság sereghajtója, a Lokeren horvát futballistát szerződtetett Ivan Leko személyében, aki a Germinal Beerschotot hagyta ott. A Gent kapusposzton erősített, az új szerzemény az Anderlecht tartalékkapusa, a 20 éves Sébastien Bruzzese.

17.07: Válogatott védővel erősítette meg keretét a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Mainz. A Bundesliga újonca ingyen szerezte meg a Tyerek Groznijtól a szlovák Radoslav Zabavnikot.

16.30: A tavasszal a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatát erősíti Halmosi Péter, miután a magyar klub képviselői egy hónapos tárgyalás végén megegyeztek az angol Hull Cityvel. A hírt hétfő délután sajtótájékoztatón erősítették meg a szombathelyi klubvezetők.

15.52: Volodimir Ovszijenko személyében ukrán kapust igazolt a Soproni Ligában szereplő Nyíregyháza Spartacus.

15.47: Felpörgött a hazai piac: a montenegrói védő, Mladen Lambulics Újpestről Kecskemétre szerződött. 

15.09: Újabb magyar vonatkozású „átigazolási bomba”: Priskin Tamás az Ipswichtől fél évre Buzsáky Ákos csapatához, a Queens Park Rangershöz szerződött.

15.01: Végre hivatalosan is eldőlt Rudolf Gergely sorsa, aki nyárig a Lokinál marad, majd – a Nemzeti Sport korábbi értesüléseivel összhangban – az olasz élvonalbeli Genoánál folytatja pályafutását.

14.48: Érkezett egy magyarországi átigazolási hír is: a Debrecen bejelentette, hogy Oláh Lóránt a Kaposvárnál folytatja pályafutását.

14.20: A Queens Park Rangers megszerezte kölcsönbe a Birmingham City támadóját, Marcus Bentet. A hír Priskin Tamás szempontjából érdekes, mivel a magyar csatárt is hírbe hozták a Buzsáky Ákost is foglalkoztató klubbal, és információink szerint a mai napon ő is a QPR-hoz kerülhet.

14.05: Végre egy igazán érdekes hír! A Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport egybehangzó értesülései szerint a Milan bejelentette, hogy megszerezte a brazil Amantino Mancinit az Intertől. A hírek szerint a futballista fél évre kölcsönbe került a piros-feketékhez. További részletekről itt olvashat.

14.02: A Sevilla hosszú ideig sérült elefántcsontparti támadója, Arouna Koné az idény végéig a német Hannovernél szerepel kölcsönben, mivel visszatérése óta nem sok lehetőséget kapott az andalúz együttesnél.

13.34: A skót Celtic holland játékossal erősödött: fél évre megszerezte kölcsönbe a Bayern München futballistáját, Edson Braafheidet.

13.32: Az átigazolási híreket ismét egy spanyol élvonalbeli edzőváltással szakítjuk meg: a Villarreal után a Valladolidnál is menesztették a vezetőedzőt. Ha ez így folytatódik a „V” betűvel kezdődő csapatoknál, akkor a Valencia trénerének, Unai Emerynek van miért aggódnia.

13.24: Gera Zoltán csapata, a Fulham hivatalosan is bejelentette, hogy kölcsönvette Okaka Chukát az AS Romától.

13.22: Az Espanyol elismerte, hogy a Middlesbrough élénken érdeklődik középpályása, Nakamura Sunszuke iránt.

13.18: A Sporting Lisboa hivatalosan is bejelentette, hogy megszerezte Pedro Mendest a Rangerstől.

13.06: Vass Ádám csapata, a Brescia megszerezte az osztrák válogatott Jürgen Säumelt, ám az eddig az olasz csapatnál kölcsönben szereplő ghánai Ahmed Barusso, a Roma futballistája a Torinóhoz került.

12.37: Új klubot talált magának a brazil válogatottal 2002-ben világbajnoki címet nyert Denílson: a támadó a görög élvonalbeli Kavalához írt alá másfél évre. Kérdés persze, meddig marad: az utóbbi évben két csapat is szerződtette, ám összesen egy fél mérkőzést játszott le Vietnámban.

12.33: Úgy tűnik, Roman Pavljucsenko mégsem igazol a Zenithez: az orosz csapat vezetői lemondtak a megszerzéséről.

12.26: Hazatért a Fiorentina rutinos dán középpályása: Martin Jörgensen az Aarhusnál folytatja.

11.54: Úgy tűnik, nem volt megalapozatlan a Gazzetta dello Sport tegnapi információja Gosztonyi Andrásról: az MTK szélsőjének ügynöke elismerte, hogy a két klub tárgyal egymással, és közel állnak a megállapodáshoz.

11.43: Fordulat állhat be Cristian Ledesma Interbe igazolásának ügyében. A futballista menedzsere úgy nyilatkozott a Sky Sport Italiának, hogy az Inter nem vár tovább a Lazio döntésére az ügyben, és az argentin helyett megszerezte a brazil Fábio Simplíciót a Palermótól.

11.28: A francia L’Equipe sportnapilap értesülései szerint a Paris Saint-Germain a hétvégén megpróbálta megszerezni kölcsönbe a brazil Andersont a Manchester Unitedtól, de az angol klub visszautasította a franciák ajánlatát.

11.15: A Celtic két futballistát is megszerzett: a Gera Zoltánt is foglalkoztató angol Fulhamtől kölcsönvette az idény végéig francia Diomansy Kamarát opciós vételi joggal, míg négy évre szerződtette a skót Paul Slane-t a Motherwelltől.

11.01: A Newcastle bejelentette, hogy a kameruni Geremi a török élvonalbeli Ankaragücünél folytatja pályafutását.

10.37: A Werder Bremen nem tétlenkedett az átigazolási piac hajrájában: a szerb Dusko Tosicsot kölcsönadta, míg a német Sandro Wagnert átigazolta.

10.31: Bár nem futballistáról van szó, de friss hír, hogy a Villarreal kinevezte a tegnap este menesztett Ernesto Valverde utódját: az eddig a tartalékcsapatot irányító Juan Carlos Garrido lesz a vezetőedző az idény végéig.

10.24: A Sky Sports információi szerint Fülöp Márton csapata, a Sunderland megválik Nyron Nosworthytól. A védő kölcsönbe kerül a Sheffield Unitedhez.

10.17: Az olasz másodosztályú Lecce megerősítette keretét. Az élvonalból tavaly kieső, most a feljutásra pályázó együttes megszerezte kölcsönbe David Di Michelét és Massimo Lovisót a Torinótól. 

10.08: Úgy tűnik, Fernando Gago mégis marad a Real Madridnál. Az argentin játékos korábban úgy nyilatkozott, hogy távozni szeretne, mert nem kap elég játéklehetőséget, de a Marca napilap szerint a vezetők meggyőzték, hogy maradjon.

09.50: A Wigan elhappolta a Crystal Palace több nagy klub által is kiszemelt fiatal angol tehetségét, Victor Mosest, aki 3 millió euró körüli összegért váltott klubot.

09.29: Úgy tűnik, az orosz válogatott Roman Pavljucsenko az átigazolási időszak utolsó napján válthat klubot, legalábbis angol lapértesülések szerint Harry Redknapp beleegyezett a támadó elengedésébe. A végállomás a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Zenit lehet. 

09.21: Edmílson visszatért Spanyolországba. A Barcelona korábbi védője a Zaragozánál folytatja, miután felbontotta szerződését a brazil Palmeirasszal. 

08.41: Magyar légióssal kapcsolatos átigazolási hír: a brit Daily Mail szerint Halmosi Péter a Haladásnál folytatja. Bár az angol napilap nem éppen a megbízhatóságáról ismert, az azért sejtet valamit, hogy a szombathelyi klub vezetői csak annyit mondtak az ügyről, nem kívánnak kommentárt fűzni hozzá.

01.15: A Sky Sports értesülései szerint az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Queens Park Rangers szeretné kölcsönvenni Priskin Tamást és Marcus Bentet. Buzsáky Ákos klubját Patrick Agyemang és Wayne Routledge is elhagyta, így mindenképpen erősítésre szorul a csatársor.

HAZAI ÁTIGAZOLÁSFIGYELŐ: HA A SOPRONI LIGA CSAPATAINAK ÁTIGAZOLÁSAIRA KÍVÁNCSI, KATTINTSON!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik