Rudolf Gergely a nyáron megy a Genoához

Vágólapra másolva!
2010.02.01. 15:11
null
Rudolf (fehérben) a nyáron megy a Genoához (Fotó: Török Attila)
Címkék
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport információi: a nyártól a Genoánál folytatja pályafutását Rudolf Gergely. A DVSC hivatalos honlapján ismerte el, hogy a csatár szerződése lejárta után igazol Olaszországba. Eközben az is kiderült, hogy Oláh Lóránt a Kaposvárnál folytatja pályafutását. A hírről Bartha Csaba sportigazgató számolt be, aki elmondta: a csatár végleg került a Rákóczihoz.

„Rudolf Gergely a nyártól a Genoa játékosa lesz. A DVSC a lehetőségekhez képest a lehető legjobban jár, ugyanis az olasz csapat hajlandó klubunknak kompenzációs díjat fizetni azért, hogy a játékos megfelelő állapotban érkezzen júliusban Olaszországba, vagyis elutazzon a csapattal a törökországi edzőtáborba, az első kerettel készüljön, és játsszon a bajnoki mérkőzéseken" – áll a Debrecen hivatalos honlapján megjelent közleményben.

 RUDOLF: FÁTYLAT BORÍTOTTUNK A MÚLTRA
„Egész végig az lebegett a szemem előtt, hogy a klub és én is minél jobban járjunk. Ahogy a vezetők is mondták: fátylat borítottunk a múltra. Nagyon örülök annak, hogy befejezhetem a szezont a DVSC-vel. Nagyon szeretem ezt a várost, éppen ezért a tavasz folyamán szeretnék minél több gólt szerezni, és olyan teljesítményt nyújtani, amellyel tényleg tudok segíteni a csapatnak a bajnoki cím elérésében. Úgy érzem, a pályán idáig is mindent megtettem a Lokiért és a szurkolókért, ezután is így lesz. Második helyen állunk, de én bízom a csapattársaimban és magamban. Nagyon sok minden történt ebben a néhány napban, próbáltam úgy dönteni és választani, hogy ne csak a saját, hanem a klub érdekeit is szem előtt tartsam, ezért is döntöttem úgy, hogy lemondtam az évi fizetésemről. Úgy gondolom, mindkét fél részéről a lehető legjobb megoldás született” – mondta Rudolf.

„Ezen kívül a játékos lemond a 2010-ben esedékes teljes jövedelméről, vagyis ingyen futballozik Debrecenben. Bízunk benne, hogy Rudolf Gergely mindent megtesz azért, hogy a csapat bajnokságot nyerjen, és újra elindulhasson a BL-selejtezőben. A klub vezetői fátylat borítottak az elmúlt hetek eseményeire, és arra kérik szurkolóinkat is, hogy a játékost ugyanúgy kezeljék, ugyanúgy fogadják, ahogyan az elmúlt években tették. Rudolf Gergely nagyon sokat tett azért, hogy az előző évben bajnokságot nyerjünk, bejussunk a BL-csoportkörbe, ott pedig megálljuk a helyünket. Mindenki előtt az a cél lebegjen, hogy megvédjük bajnoki címünket."

Korábban a Nemzeti Sport elsőként írta meg, hogy megvan Rudolf Gergely új klubja, de nem az Ajaxhoz, hanem a Genoához igazol a magyar válogatott támadója. Rudolf előszerződést kötött az olasz élvonalban szereplő klubbal, és a nyáron csatlakozik Gian Piero Gasperini csapatához. A hírt most a bajnokcsapat is hivatalosan megerősítette.

A dvsc.hu tájékoztatása szerint egy másik csatár is távozik Debrecenből.

Oláh Lóránt azonban már a télen vált: a csatár másfél éves debreceni kitérő után tért vissza egykori sikereinek színhelyére, Kaposvárra.

A Loki szerint a csatár „megközelítőleg annyi pénzért" került vissza a Rákóczihoz, mint amennyiért érkezett. Az akkori összeget (mint ahogy a mostanit) nem hozta nyilvánosságra a klub.

Információink szerint másfél éve 25 millió forint körüli összegért igazolta át a bajnokcsapat Oláht, akit a télen a Ferencváros is szeretett volna megszerezni. Igaz, a zöld-fehérektől állítólag a fent említett összeg dupláját kérte a debreceni klub.

AZ NSO AJÁNLJA
Ma este véget ér a 2010-es téli átigazolási időszak, legalábbis a legtöbb európai bajnokságban. Folyamatosan frissülő cikkünk segítségével nyomon követheti a téli „bolond szezon” hajrájának történéseit!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik