Gosztonyi az Everton helyett a Bariba kerülhet

Vágólapra másolva!
2010.01.31. 09:18
null
Gosztonyi a Bari kiszemeltjei közé került (Fotó: Németh Ferenc, NS–archív)
Címkék
Olasz lapértesülések szerint a Bari még a januári átigazolási időszakban megszerezheti Gosztonyi Andrást, az MTK utánpótlás-válogatott szélsőjét, akit a héten az Everton tesztelt. Az angol együttes menedzsere úgy nyilatkozott, januárban már nem akar játékost venni.

Úgy tűnik, Gosztonyi András egyelőre nem lesz az Everton játékosa. Az angol élvonalbeli együttes menedzsere, David Moyes legalábbis úgy nyilatkozott, hogy januárban nem tervez erősítéseket, bár továbbra is figyeli kiszemeltjeit.

Eközben Olaszországból is akadt érdeklődő az MTK szélsője iránt: a Gazzetta dello Sport napilap vasárnapi számának beszámolója szerint az újonc Bari fontolgatja a játékos megszerzését.

A Koman Vladimirt is foglalkoztató csapat ugyanis tárgyalásokat folytat a Roma fiatal játékosával, Alessio Cercivel, a Lazio labdarúgójával, Pasquale Foggiával és a Regginában futballozó Franco Brienzával, ám könnyen lehet, hogy őket nem tudja megszerezni, és ebben az esetben Gosztonyi lehet a befutó.

Az MTK játékosát egyébként decemberben már hírbe hozták egy olasz élvonalbeli csapattal: a Fiorentina látószögébe került a magyar futballista, ám most elképzelhető, hogy Gosztonyi az utánpótlás-válogatott mellett a Bariban is Koman Vladimir csapattársaként játszhat majd.

„Gosztonyi András pénteken késő este érkezett haza Magyarországra, azóta is folyamatosan zajlanak a megbeszélések – válaszolta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Kövesdi Viktor, a futballista ügyeit intéző CMG menedzseriroda társigazgatója. – Jelenleg az érdeklődő klubok és az MTK között próbálunk meg közvetíteni. Végleges megállapodásról még nem számolhatok be, de egyre közelebb kerülünk a végkifejlethez. Egy ilyen szerződtetési folyamatnak megvannak a maga lépcsőfokai, szombaton közelebb álltunk a lezáráshoz, mint pénteken, és már vasárnap is történtek előrelépések a szombati állapothoz képest. Viszont továbbra is akad kérdőjel az átigazolás kapcsán, így a két klub még nem tudott megegyezni egymással mindenben."

„Már az Evertonnál tett próbajáték előtt több vonal is élt Gosztonyival kapcsolatban, méghozzá olasz és spanyol, de volt, illetve van olyan magyar klub is, ahol szintén szívesen látnák őt. Az olasz lap Barival kapcsolatos információját nincs módomban megerősíteni, a tárgyalás jelen fázisában nincs felhatalmazásom arra vonatkozóan, hogy nevesítsem az olasz klubot. Annyit árulhatok el csupán, hogy élvonalbeli együttesről van szó. De bizakodó állásponton vagyunk, így a téli átigazolási időszak végéig, hétfő estig sikerülhet megállapodunk Gosztonyi András jövőjéről."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik