A Porto elrontotta Zidane-ék visszatérését a Bernabéuba – videó

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 15:01
Óriási volt az érdeklődés a Real Madrid és a Porto legendáinak meccse iránt (Fotó: realmadrid.com)
A Real Madrid veteránjai gálamérkőzésen csaptak össze az FC Porto öregfiúival szombaton a Santiago Bernabéu Stadionban. A meccset némi meglepetésre a portugálok nyerték 1–0-ra, de a madridi nézőket alighanem kárpótolta, hogy láthatták a régi kedvenceket. Többek között Iker Casillast, Zinédine Zidane-t, Raúlt és Luís Figót.

Több mint 70 ezren voltak kíváncsiak a Santiago Bernabéu Stadionban a Real Madrid és az FC Porto legendáinak jótékonysági összecsapására, amelyet ezúttal az ALS (amiotrófiás laterálszklerózis) elleni  küzdelem jegyében szerveztek meg. A gálameccsen némileg szokatlanul csupán egy gól született, a 8. percben Marek Cech vette be a madridiak kapuját, ami elégnek is bizonyult a Porto győzelméhez. A királyiaknál a kapus Iker Casillason kívül számos legendás játékos, például Roberto Carlo, Luís Figo, Zinédine Zidane, Clarence Seedorf, Raúl és Steve McManaman is pályára lépett. 

A beszámolók szerint Zidane különösen elemében volt a találkozón, a francia klasszis számos bravúros megmozdulást mutatott be, 51 évesen régi önmagát idézte.

JÓTÉKONYSÁGI MÉRKŐZÉS
Real Madrid Legendák–FC Porto Legendák 0–1 (0–1)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 70 ezer néző. V.: Megía Dávila (spanyol)
REAL MADRID: Casillas – Karembeu, Arbeloa, Iván Campo, Roberto Carlos – Figo, Solari, Seedorf, Zidane – Raúl, Morientes. Játszott még: McManaman, Buyo, Contreras, Raúl Bravo, Pavón, Fernando Sanz, Granero, Amavisca, Milla, Alfonso, Baptista, Martín Vázquez
FC PORTO: Vitor Baia – Joao Pinto, Ricardo Costa, Bruno Alves – Marek Cech, Assuncao, Costinha, Diego, Derlei, Rui Barros, Bosingwa. Játszott még: Bruno Vale, Mário Silva, Pedro Mendes, Diego Ribas, Maxi Pereira, Rubens Junior, Pena, Casillas
Gólszerző: Cech (8.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik