Ceferin: „Remélem, minél hamarabb el tudnak kezdeni egy fantasztikus ligát – két csapattal”

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.21. 16:55
null
Aleksander Ceferin reméli, hogy a szuperligát szervezők minél hamarabb el tudnak kezdeni egy fantasztikus ligát két csapattal (Fotó: Getty Images)
Áll a bál az európai futballklubok és bajnokságok háza táján, azt követően, hogy az Európai Unió Bírósága szerint a nemzetközi (FIFA) és az európai futballszövetség (UEFA) az uniós joggal ellentétesen döntött korábban amellett, hogy megakadályozza az úgynevezett Európai Szuperliga (ESL) létrehozását. Az ügyben most megszólalt a kontinentális szervezet első embere, Aleksander Ceferin is.

 

„Nem próbáljuk megállítani őket. Azt csinálnak, amit akarnak. Soha nem is próbáltuk megállítani őket és ahogy ezt többször hangsúlyoztuk, azt csinálnak, amit akarnak. Remélem, minél hamarabb el tudnak kezdeni egy fantasztikus ligát két csapattal. Remélem, hogy tudják, mit tesznek, de egyáltalán nem vagyok biztos benne. A futball nem eladó, ezt már többször megmutattuk” – idézte a BBC az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnökét, Aleksander Ceferint az EU bíróságának döntése és az A22 által szervezett Szuperliga lebonyolítási tervének megjelenése után.

A húszcsapatosra tervezett Szuperliga ötletével 2021 áprilisában állt elő 12 topligás klub (Barcelona, Real Madrid, Juventus, Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Atlético Madrid, Internazionale, AC Milan), ám miután az UEFA és a FIFA, illetve a futballvilág más befolyásos személyiségei sorra léptek fel az új sorozat beindítása ellen a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus hármasa kivételével minden klub visszalépett a tervektől.

Ezt követően az UEFA fegyelmi eljárást indított a három klubbal szemben, az ESL viszont a spanyol bíróságra vitte az ügyet, ahonnan pedig az EU bíróságához került az ügy iránymutatás miatt. Idén februárban az ESL kialakítása mögött álló cél elnök-vezérigazgatója, Bernd Reichart arról beszélt, hogy a sorozat akár egy 80 csapatot felvonultató, többosztályú formátumban is működhet, és hozzátette, hogy az A22 Sports Management több mint 50 klubbal és részvényessel folytatott egyeztetése után világossá vált, hogy a megújulásra szükség van.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik